توسط فراکسیون ایثارگران مجلس صورت می گیرد
پیگیری اجرای قانون کسر خدمت فرزندان ایثارگران تا هفته آینده
برای حل مساله قانون کسری خدمت فرزندان ایثارگر و عدم پیگیری زمان اجرای این قانون کارگروهی متشکل از مسوولان بنیاد شهید، فراکسیون ایثارگران مجلس و مسوولان نظام وظیفه برگزار می شود تا طی هفته جاری این مساله را پیگیری کنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، سخنگوی فراکسیون ایثارگران مجلس با اعلام این خبر گفت : قانون کسر خدمت سربازی ذیل قانون برنامه ششم توسعه به تصویب رسید اما اجرایی شدن این قانون منوط به اذن فرمانده کل قواست و تا زمانی که این اجازه صادر نشود این قانون نافذ نخواهد بود و قابلیت اجرایی، پیدا نمی کند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه قانون کسر خدمت سربازی فرزندان ایثارگر لازم الاجراست، تصریح کرد: ستاد کل نیروهای مسلح با توجه به اهمیت این قانون و مشمولانی که در انتظار اجرایی شدن قانون هستند، باید روند و زمان اجرای این قانون را اعلام کند و اگر مخالفتی با آن دارد و دلایلی برای به تعویق انداختن آن دارند ،آن را مطرح کند تا افرادی که وضعیت سربازیشان به این قانون وابسته است از بلا تکلیفی خارج شوند.
علی کریمی یادآور شد که شرط اجرایی شدن این قانون اذن فرمانده کل قوا است و فراکسیون ایثارگران مجلس برای اجرایی شدن آن پیگیری های لازم را انجام می دهد. این در حالی است که مصطفی کواکبیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مصاحبه با خبرنگار موج اعلام کرده بود اجرای این قانون نیازی به اذن رهبری ندارد.
وی اظهار امیدواری کرد که تا هفته آینده این موضوع تعیین تکلیف شود.
به گزارش موج، مصوبه کسر خدمت فرزندان ایثارگر در برنامه ششم توسعه از سوی ستاد کل مسلح تا کنون تعیین تکلیف نشده و مسوولان این ستاد اجرایی شدن آن را نیازمند اقدامات کارشناسی می دانند.
برابر ماده ۴۵ قانون خدمت وظیفه عمومی، مشمولانی که پدر، مادر، فرزند یا برادر و خواهر آن ها در ۸ سال دفاع مقدس در جبهههای حق علیه باطل حضور داشتند از اعزام به خدمت سربازی معاف می شوند، همچنین بر اساس این قانون تمامی فرزندان ذکور شهدا و جاویدالاثران (مفقودین) از انجام دوره سربازی معاف هستند.
در واقع به ازای هر ۲۵ درصد جانبازی، یکی از فرزندان ذکور جانباز از خدمت سربازی معاف خواهد شد، بر این اساس فرزندان دوم یا سوم جانبازان ۵۰ و ۷۵ درصدی از خدمت سربازی معاف می شوند. در واقع فرزند ذکور شهید، آزاده با حداقل ۲۴ ماه سابقه اسارت، جانباز با حداقل ۲۵ درصد جانبازی و جاوید الاثر(مفقود) از خدمت دوره سربازی معاف می شوند.
همچنین فرزند ذکور رزمندگانی که ۳۰ ماه حضور در جبهه داشتند هم شامل معافیت خدمت سربازی میشوند، امتیازات مطرح شده قابل تجمیع است بهطوریکه با تجمیع سوابق درصد جانبازی، جبهه و مدت اسارت، میتوانند از معافیت سربازی برای فرزندانشان استفاده کنند.
ازدواج مشمولان با جانبازان اناث دارای درصد جانبازی ۲۵ درصد، به صورت موقت از انجام خدمت دوره ضرورت معاف میشوند اما پس از گذشت ۵ سال از معافیت موقت، در صورت استمرار ازدواج، معافیت موقت به دائم تبدیل میشود. همچنین جانبازانی که برابر گواهی بنیاد شهید وامور ایثارگران صاحب فرزند نمی شوند، فرزند خوانده قانونی ذکور آنها از انجام خدمت دوره ضرورت معاف میشود.
در ماده 45 بند 7 قانون خدمت وظیفه عمومی فرزندان رزمندگان با سابقه حضور در جبهه به ازای هرماه حضور یک ماه کسر خدمت، فرزندان آزادگان به ازای هرماه اسارت یک ماه کسر خدمت و فرزندان جانبازان به ازای هر درصد جانبازی یک ماه کسر خدمت در نظر گرفته شده است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر