English

برق‌دار شدن تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار تا پایان سال / حل مساله آب نیازمند عزم ملی است

وزیر نیرو گفت: تا پایان امسال تمامی روستاهای بالای ده خانوار سراسر کشور برق‌دار می‌شوند.

برق‌دار شدن تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار تا پایان سال / حل مساله آب نیازمند عزم ملی است

به‌ گزارش خبرگزاری موج، حمید چیت‌چیان، وزیر نیرو، به مناسبت هفته دولت با مرور دستاوردهای صنعت آب و برق در دولت یازدهم گفت: در طول سه سال گذشته ۶ هزار مگاوات در قالب ۳۸ واحد نیروگاهی وارد مدار شده است و ۱۵۳۸ روستا به جمع روستاهای برق‌دار پیوسته‌اند.

وی تصریح کرد: این وعده را نیز نوید می‌دهم که تا پایان امسال تمام روستاهای بالای ده خانوار دارای برق خواهد شد و جشن برق‌دار شدن این روستاها برپا خواهد شد. در این سال‌ها میزان تلفات شبکه توزیع برق از بالای ۱۵ درصد به ۱۰٫۷ رسیده که دستاورد بزرگی است.

وزیر نیرو با اشاره به دستاوردهای بخش آب گفت: در سه سال گذشته ۱۹ سد بزرگ به ظرفیت ۴ میلیارد مترمکعب و ۱۵۰ هزار هکتار شبکه‌های مدرن به بهره‌برداری رسیده و برای ۳۱۲ هزار نفر اشتغال ایجاد شده است.

وی در خصوص میزان افزایش مصرف آب و برق در کشور گفت: هر سال یک تا ۱٫۵ درصد در بخش آب و در برق سالانه ۶ درصد بوده است؛ امسال پیک مصرف برق ۵۲ هزار و ۶۹۳ مگاوات بوده که نسبت به گذشته با پیک ۵۰ هزار و ۱۷۷ حدود ۵ درصد افزایش نشان می دهد. باید توجه داشت امسال علاوه بر ارتقای تولید برق، با برنامه‌های پیک‌سایی ۳ هزار مگاوات مصرف برق کاهش یافته است.

وی با اشاره به چالش تامین آب برخی صنایع در نقاط کم‌آب کشور گفت: در برنامه‌ریزی‌های گذشته به محدودیت‌های منابع آب توجه نشده و در بسیاری از جاهایی که آب کافی نداشته‌اند صنایع مستقر شده‌اند و به بخش‌های کشاورزی و شرب آسیب زده شده است. اما در دولت یازدهم صنایع بزرگ مانند پتروشیمی مکلف شده‌اند که در کنار دریا و جاهای پرآب ایجاد شوند، شهرهای جدید، شهرک‌های صنعتی و توسعه کشاورزی باید بر اساس وجود آب در محل شکل بگیرند.

چیت‌چیان ادامه داد: در برخی جاها صنایع وابسته به محل هستند که در این موارد انتقال آب نسبت به حمل مواد خام به محل دیگر هزینه کمتری دارد و در این موارد بخش خصوصی راسا وارد سرمایه‌گذاری و اجرا می‌شوند.

وزیر نیرو با تاکید بر لزوم ارتقای راندمان آب در بخش‌های مختلف به‌ویژه کشاورزی گفت: بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی است ولی حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای ارتقای بهره‌وریآب در نظر گرفته شده است.

وی با تاکید بر اینکه حل مساله آب نیازمند عزم ملی است، ادامه داد: تغییر اقلیم و کاهش بارش در کشور ما صورت گرفته و ممکن است ادامه یابد، چاره ما درست مصرف کردن آب در همه بخش‌ها است. در این زمینه تمام ارگان‌ها و بخش‌ها دخیل هستند و باید همه به محدودیت منابع توجه داشته و رفتارهای مصرف را تغییر دهند.

وزیر نیرو با تاکید بر توجه دولت به بخش آب گفت: تاکنون ۱۹ نشست شورای عالی آب در دولت یازدهم برگزار شده که مسئولیت کلان سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی آب کشور را برعهده دارد. در کنار این امر، شوراهای مدیریت بهم پیوسته منابع در حوضه های آبریز هم تشکیل شده که استانداران و ارگان‌های اجرایی و نماینده کشاورزان در آن حضور دارند.

چیت‌چیان در خصوص برنامه‌های این وزارت‌خانه برای پرداخت بدهی‌های خود گفت: هم‌اکنون ۳۲ هزار میلیارد تومان در بخش برق بدهکاری وجود دارد؛ در دولت گذشته تعداد قابل توجهی از نیروگاه‌های وزارت نیرو به جای بدهی‌ها به نهادهای دیگر واگذار شد، دارایی‌ها منتقل شد، اما بدهی‌ها برجا ماند، اما در یک سال گذشته این موضوع بررسی شده و ۱۲ هزار میلیارد تومان از بدهی وزارت نیرو به دولت منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: امسال ۷۵۰۰ میلیارد تومان اسناد خزانه در قانون بودجه پیش‌بینی شده که تاکنون ۲۴۰۰ میلیارد تومان به پیمانکاران واگذار شده است. با مکانیسم‌های دیگر نیز تلاش خواهیم کرد در یک سال آینده بدهی‌های وزارت نیرو را پرداخت کنیم.

وزیر نیرو در خصوص لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق کشور گفت: در سال ۹۴ تولید، انتقال و توزیع هر کیلووات ساعت انرژی ۱۰۰ تومان بوده، اما درآمد آن ۶۰ تومان بر اساس تعرفه‌های تکلیفی بوده و از این میزان نیز ۱۰۲ ریال به هدفمندی پرداخت شده است، آنچه برای شرکت‌های برق برجا مانده ۵۰ تومان بوده است؛ بنابراین همیشه شکاف بزرگی بین هزینه و درآمد بخش برق وجود دارد. هزینه مخابراتی مردم قابل مقایسه با فیش‌های برق نیست.

وی در خصوص مباحثمطرح شده پیرامون اعطای امتیازهای خاص برای سرمایه‌گذاران خارجی گفت: موضوع تضمین پرداخت و خرید انرژی توسط دولت در اختیار وزارت نیرو نیست، بلکه در قانون تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی تصریح شده و این موضوع را سیاست کلان دولت و قانونگذار برای جذب سرمایه‌گذار خارجی تدوین کرده است.

وزیر نیرو تصریح کرد: تاکنون هیچ مزیت و امتیاز خاصی به سرمایه‌گذاران خارجی از جمله یونیت داده نشده است؛ این شرکت بالاترین راندمان را به بخش نیروگاهی وارد کرده است و برق تولیدی را ۱۵ درصد پایین‌تر از قیمت داخلی عرضه خواهد کرد.

وی ادامه داد: ما آماده‌ایم که شرایط قراردادهایی همچون یونیت را با شرکت‌های داخلی نیز اعمال کنیم، تاکنون نیز ۳۷ هزارمگاوات مجوز تاسیس نیروگاه به بخش خصوصی داخلی داده شده که تاکنون فقط ۱۱ هزارمگاوات اجریی شده است؛ اما کماکان با تمام توان از این بخش حمایت می‌کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر