۱۶۶ مگاوات برق به ظرفیت کشور افزوده شد
وزارت نیرو از ورود دومین واحد بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان به مدار شبکه سراسری برق کشور با ظرفیت ۱۶۶ مگاوات خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج، نیروگاه سیکل ترکیبی در واقع ترکیبی از توربین بخار و توربین گازی است؛ ژنراتور توربین گازی، برق تولید می کند و همزمان، انرژی حرارتی تلف شده از توربین گاز (توسط محصولات احتراقی) برای تولید بخار مورد نیاز توربین بخار استفاده و به این ترتیب برق اضافی تولید می شود. با ترکیب کردن این دو، سیکل بهره وری نیروگاه افزایش پیدا می کند. شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی سه شنبه اعلام کرد واحد دوم بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان، در فاصله کوتاهی پس از سنکرون واحد نخست به مدار سراسری برق کشور پیوست. سنکرون به اتصال دو شبکه مجزا از یکدیگر اطلاق می
شود؛ به گونه ای که هیچ نوع شدت جریان ضربه ای قابل ملاحظه ایجاد نشود. براساس برنامه ریزی های صورت گرفته بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات، تیرماه سال آینده وارد مدار برق کشور می شود و ظرفیت کل این نیروگاه به ۴۹۲ مگاوات خواهد رسید. این نیروگاه با هدف توسعه تولید برق در جنوب کشور و با هدف جلب مشارکت بخش خصوصی در پروژه های نیروگاهی با سرمایه گذاری مشترک شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر و مپنا در قالب طرح های BOO (ساخت، بهره برداری و واگذاری) در حال ساخت است. نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان در کیلومتر ۲۰ جاده بهبهان- رامهرمز استان خوزستان قرار دارد و
اعتبار آن افزون بر ۲۹۰ میلیون یورو است. اینک بازده این نیروگاه به ۴۹٫۵ درصد رسیده و سوخت اصلی واحدها گاز و سپس گازوییل پیش بینی شده است. ظرفیت پست نیروگاه ۴۰۰ کیلوولت است و یک مخزن ذخیره سوخت به ظرفیت ۳۳ هزار مترمکعب دارد. عملیات تولید تجهیزات، نصب و راه اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان برای استفاده از توانمندی های مهندسی و تولید داخل، توسط شرکت مپنا صورت گرفته است. در هفته های گذشته نیز با بهره برداری از بخش بخار نیروگاه خصوصی سیکل ترکیبی چادرملو (سرو) به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات در آستانه پیک (اوج مصرف) برق در تابستان ۱۳۹۵، این نیروگاه به طور کامل وارد مدار برق کشور شد.
نیروگاه گازی پرند نخستین نیروگاهی بود که عملیات اجرایی تبدیل آن به نیروگاه سیکل ترکیبی از سوی بخش خصوصی در سال ۱۳۹۳ انجام شد.
ارسال نظر