مدیر کل بهزیستی استان:
۱۷۷ مرکز مشاورهای در آذربایجان شرقی مشغول به فعالیت هستند
مدیر کل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: ۱۷۷ مرکز مشاوره با مجوز بهزیستی در سطح این استان مشغول به فعالیت است.
به گزارش خبرگزاری موج آذربایجان شرقی، فرگل صحاف روز شنبه ۹ اردیبهشت، در مراسم بزرگداشت روز روانشناس با حضور اعضای شورای معاونان و جمعی از روانشناسان شاغل در اداره بهزیستی استان، اظهار کرد: روز روانشناس در سازمان بهزیستی مختص یک روز نیست و میتوان گفت در ۳۶۵ روز از سال روانشناسان در حال ارائه خدمات هستند، حتی در روزهای تعطیلی نیز روانشناسان ما با تماسهای تلفنی مراجعه کنندهها را مشاوره میکنند.
وی ادامه داد: روانشناسی از جمله موضوعاتی مهم در بهزیستی است زیرا بهزیستی در جامعه، متولی سلامت اجتماعی قلمداد میشود که با انجام اقداماتی نظیر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مداخله در جریانهای اجتماعی، ارائه خدمات حمایتی و توانبخشی به کلیهی معلولان و مددجویان، سالمندان و افراد نیازمند جامعه و همچنین در مراکز توانبخشی معلولان و سالمندان و کلینیک مددجویان، روانشناسان در حال ارائهی خدمات هستند.
وی با بیان اینکه روانشناس در جهت تشکیل بنیان خانواده نیز مهم است، گفت: روانشناسی علاوه بر ماموریت ذاتی خود و ماموریتهای قانونی دولت یک سری وظیفههای ویژهای هم بر عهده دارد که از جمله آن اقدامات مشاورهای و مددکاری قبل ازدواج و بعد آن است که در این سازمان انجام میگیرد.
وی ادامه داد: در حوزهی نگهداری از کودکان بی سرپرست که در این مراکز هستند اگر روانشناسان نبودند بچههایی که با مشکلات عدیدهای در این مراکز پذیرفته میشوند، درگیر چالش و مشکلات بیشتری میشدند.
صحاف با بیان اینکه روانشناسی حتی در زمینههای غیر مستقیم روانی نیز تاثیر بسزایی دارد، افزود: به عنوان مثال در زمینهی فراهمسازی مسکن برای مددجویان، مسکن دار کردن آنها در بهبود سلامت روان تاثیرات مثبتی دارد و وقتی تسهیلات اشتغال برای مددجو فراهم میشود با صاحب کار شدن مددجو به بحث روانشناسی و فردی و خانوادگی وی کمک میشود.
مدیر کل بهزیستی استان در ادامه تشریح کرد: به هر قسمت از سازمان بهزیستی دقت کنیم رد پای روانشناسی را در آن احساس میکنیم از جمله آموزش روشهای صحیح زندگی، شناسایی مشکلات اجتماعی برای پیشگیری آن از جمله طلاق که از طریق سامانه تصمیم انجام میگیرد، پیشگیری از خشونتهای خانوادگی، مداخلات اورژانسی در موقعیتهای همسرآزاری که در این موارد بحث مشاوره و تحکیم خانواده انجام میگیرد.
وی افزود: سازمان بهزیستی با استفاده از مهارت متخصصان دلسوز و متعهد نزدیکترین ارتباط خود با مراجعه کننده ها را کسب میکند و از این طریق به اهداف انسانی و اخلاقی خود دست پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه نزدیک یک هزار روانشناس در بخش دولتی و غیردولتی استان مشغول به کار هستند، بیان کرد: تعداد ۶۰۰ نفر آنها در بخش دولتی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حال ارائه خدمت هستند که آمار بالایی است، زیرا هزار نفر روانشناس میتواند روزانه هر یکی به صد نفر در جهت کسب آرامش مشاوره دهند که این امور نمایانگر اهمیت حضور روانشناسان در سازمان بهزیستی است.
صحاف گفت: ۳۵ هزار و۷۸۳ مشاورهی حضوری در مراکز ما توسط روانشناسان در حوزهی مشاورهی حضوری انجام گرفته است که در مجموع در استان ۱۷۷ مرکز مشاورهای دولتی و غیردولتی دارد.
وی افزود: تعداد ۷۲ هزار و ۴۶۸ مشاوره توسط ۱۷ مشاور از طریق خط ۱۴۸۰ با ارائه مشاوره تلفنی انجام گرفته است که رایگان بودن و ضریب نفوذ بالا در بین مردم از ویژگیهای مشاورهی تلفنی توسط این خط است.
وی بیان کرد: در راستای کنترل و کاهش آمار طلاق نیز هشت هزار و ۵۳ مورد در مجموع ۳۶ مرکز دولتی و غیردولتی مشاوره شدهاند که توافق ۲۰ درصد از این زوجین طی جلسات مشاوره حاصل زحمات روانشناسان بهزیستی می باشد.
وی خاطرنشان کرد: خط ۱۲۳ اورژانس با تعداد ۱۲ هزار و ۲۱۴ تماس که تعداد هفت هزار و ۴۲۹ تماس مرتبط با خط ۱۲۳ ما بوده است که خط ۱۲۳ با خط ۱۴۸۰ فرق میکند زیرا خط ۱۲۳ برای مشاورهی افراد تحت بحران است، یعنی در شرایط بحرانی که فرد خود نتوانسته از خود دفاع کند و اطلاعات دقیق بگویند مشاوران ما با صحبت، آنها را به آرامش دعوت کردهاند.
وی تشریح کرد: در راستای رسیدن به سلامت روانی در جامعه خدماتی مانند ارائه مشاوره فردی و گروهی به صورت حضوری و تلفنی، خدمات آموزشی، مددکاری اجتماعی و مداخله در بحران ، خدمات مشاوره برای زوجین متقاضی طلاق ،اجرای طرحهای آموزشی ، مشاورههای قبل ازدواج، اجرای طرح محب و ارائه خدمات مشاورهای در زمان بحرانی و وقوع بلایا، خدماتی از این قبیل توسط این سازمان انجام می پذیرد که در سال گذشته نیز در حادثه انفجار در یکی از محلات تبریز نیز روانشناسان به ارائه خدمات به ۱۰۰ خانواده از بازماندگان متوفیان و ساکنان محله پرداختند.
ارسال نظر