English

رئیس دانشگاه تبریز:

دانشگاه تبریز سومین دانشگاه کشور در زمینه دیپلماسی علمی است

رئیس دانشگاه تبریز گفت: دانشگاه تبریز، سومین دانشگاه کشور در زمینه دیپلماسی علمی و سومین دانشگاه برتر جامع کشور است.

دانشگاه تبریز سومین دانشگاه کشور در زمینه دیپلماسی علمی است

به گزارش خبرگزاری موج آذربایجان شرقی، صفر نصرالله زاده در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: دانشگاه تبریز در سال گذشته، دانشگاه برتر در حوزه حمایت از فناوری، دومین دانشگاه برتر در حوزه زیست بوم فناوری، دانشگاه برتر مطلق در جذب دانشجویان خارجی و موفق به اخذ جایزه ثریا (جایزه‌ای که به دانشگاه‌های موفق در خصوص فراهم سازی زمینه مناسب جهت جذب دانشجویان خارجی اهدا می‌شود) شده و تعداد دانشجویان خارجی این دانشگاه با رشد ۱۰۰ درصدی در سال گذشته از ۶۴۰ نفر به ۱۵۰۰ دانشجو ارتقا یافته است.

وی ادامه داد: دانشجو از ۱۰ الی ۱۲ کشور دنیا مانند عراق، سوریه و حتی نیجریه در دانشگاه تبریز تحصیل می‌کنند و عمده دانشجویان خارجی دانشگاه تبریز نیز از عراق هستند و دانشگاه در پی تنوع بخشی در جذب دانشجویان از کشورهای مختلف بوده و این موضوع را در برنامه کاری خود قرار داده است.

وی افزود: دانشگاه تبریز در حوزه زیست بوم فناوری نیز جایگاه خوبی داشته و تعداد شرکت‌های دانش بنیان این دانشگاه از ۶۲ شرکت در سال ۱۴۰۰ به ۱۰۱ شرکت در سال ۱۴۰۱ رسیده است. اکنون ۷۰ شرکت دانش بنیان دیگر نیز در صف هستند و با توجه به افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان، مرکز رشد دانشگاه به پردیس نوآوری و فناوری ارتقا یافته است. با اتمام فاصله دو ساله نیز، درخواست پارک علم و فناوری را تقدیم خواهیم کرد.  

نصرالله زاده گفت: مقرر شده تا در دانشکده‌های کشاورزی، فیزیک، برق و شیمی به طور میانگین تعداد ۱۵ شرکت دانش بنیان مستقر شوند و با احتساب تمامی این شرکت‌ها، تعداد ۲۰۰ شرکت دانش بنیان تا سال ۱۴۰۳ در دانشگاه تبریز فعال خواهند بود. برخی شرکت‌های دانش بنیان هستند که خواستگاه آن‌ها دانشگاه تبریز بوده و امروز در خاور میانه نظیر ندارند. اگر بخواهیم طی دو سال، پهنه علم و فناوری را به مساحت ۵۰ هکتار در ایستگاه خلعت پوشان راه‌اندازی کنیم، جهش فوق‌العاده‌ای در بحث فناوری خواهیم داشت.

وی در خصوص دلیل عدم تداوم رشته زبان و ادبیات ترکی در دانشگاه تبریز، گفت: مجوز راه اندازی رشته زبان ترکی در دانشگاه تبریز سال‌ها پیش در دوران معاونت آموزشی بنده اخذ شد و مجموعه آموزش عالی نیز هیچ مخالفتی با این موضوع ندارد. می‌خواهیم این رشته را در دانشگاه تقویت کنیم ولی دلیل این‌که چرا این رشته خوب پیش نمی‌رود، به خاطر دانشگاه نیست بلکه اساتید و هیات علمی متخصص این حوزه نداریم. علی رغم انتشار فراخوان و حتی اعلام ظرفیت جذب اساتید و هیات علمی، متخصص این رشته را نتوانستیم پیدا کنیم. این مشکل در برخی از رشته‌ها مثل فضای سبز و علوم ارتباطات هم وجود دارد و نمی‌توانیم برای راه اندازی رشته علوم ارتباطات در دانشگاه، هیات علمی جذب کنیم.

نصرالله زاده تاکید کرد: وزارت علوم اگر نخواهد رشته‌ای را توسعه دهد چرا باید آن را ایجاد می‌کند؟ دانشگاه بیکار نیست که رشته و گروهی را ایجاد و سپس رها کند. کسی مخالف توسعه رشته زبان ترکی نیست، بلکه افرادی که برای هیات علمی این گروه مراجعه می‌کنند، شرایط لازم از جمله شرایط سنی و صلاحیت علمی را ندارند و یک هیات علمی باید حداقل‌هایی را از نظر علمی داشته باشد. به محض این‌که حداقل تعداد هیات علمی موردنیاز را برای رشته زبان ترکی جذب کنیم، قطعا توسعه این رشته در برنامه قرار دارد.

وی در خصوص رشته علوم ارتباطات نیز گفت: بنده از علاقمندان حوزه رسانه هستم و فعالیت این حوزه را از جمله کارهای موثر می‌دانم، به خصوص که رسانه به عنوان آیینه عمل کند و مطالب را به شیوه حقیقی انعکاس دهد. انعکاس صحیح مسائل قطعا به پیشرفت جامعه کمک می‌کند و در تمدن سازی و پیشرفت کشور می‌تواند جایگاه خوبی را به خود اختصاص دهد. در خصوص رشته علوم ارتباطات، دو هیات علمی در فراخوان قبلی جذب شده و در راه هستند که امیدواریم هر چه زودتر بتوانیم این گروه را تشکیل ‌دهیم.

وی در خصوص دانشجویان این دانشگاه نیز تشریح کرد: دانشگاه تبریز در مجموع ۲۴ هزار نفر دانشجو دارد که ۴۰ درصد آن‌ها تحصیلات تکمیلی و مابقی در مقطع کارشناسی در حال تحصیل هستند. مقطع دکتری بالای ۱۴۰ الی ۱۵۰ رشته، مقطع کارشناسی ارشد دارای ۱۲۰ الی ۱۲۷ رشته و مقطع کارشناسی نیز ۱۰۱ رشته دارد. ۵۲ درصد از ترکیب دانشجویان دانشگاه تبریز، دختر و ۴۸ درصد نیز پسر هستند.

وی تاکید کرد: قبلا تعداد ۱۰ الی ۱۲ قرارداد برای کارهای خدماتی در دانشگاه داشتیم که این قراردادها تجمیع شده و این امر نیز فواید بسیاری برای همکاران داشته و موجب کاهش هزینه‌ها شده است.

وی در خصوص بحث مهاجرت نخبگان نیز اظهار کرد: مهاجرت نخبگان یک بحث دو طرفه است. اینگونه نیست که نخبگان از کشور بروند و دیگر برنگردند. ممکن است گاهی کفه این ترازوی رفت و برگشت به یک طرف سوق یابد ولی عمده اساتید و همکارانی که برای فرصت مطالعاتی به کشورهای دیگر می‌روند، بازمی‌گردند. دولت در حال پیگیری برای موضوع حمایت از نخبگان است و از جمله مشوق‌هایی چون جذب بدون بورکراسی نخبگانی که برخی جوایز علمی دریافت می‌کند، در دانشگاه اعمال می‌کند که در این راستا نیز به تازگی تعدادی از نخبگان با این شرایط جذب دانشگاه تبریز شده‌اند.

رئیس دانشگاه تبریز از صدور فراخوان‌های بسیاری برای جذب اساتید دانشگاه در سالجاری خبر داد و گفت: روزهای آتی نیز فراخوان جذب نزدیک به ۴۰ نفر در دانشگاه صادر می‌شود. از جمله اقدامات مهمی که برای اساتید انجام می‌گیرد، پیگیری تامین مسکن دانشگاهیان است که به زودی در قالب طرح ملی جهش مسکن عملیاتی خواهد شد تا مقداری از دغدغه همکاران کاسته شود؛ هم‌چنین تعداد پایه‌های تشویقی همکاران به بیش از ۶۰ واحد افزایش یافته و حقوق کارکنان نیز ارتقا یافته است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه