مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان شرقی؛
طرح احیاء و بازسازی معادن تبریز اجرا خواهد شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان شرقی از اجرای طرح احیا و بازسازی ۲۱۸ هکتار از عرصههای منابع طبیعیِ شهرستان تبریز که در اثر فعالیت و بهرهبرداری معادن تخریب شدهاند، خبرداد.
به گزارش خبرگزاری موج آذربایجان شرقی، سیروس داودی در ادامه به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در طول چهار سال نیز اشاره و اظهار کرد: در طول یکسال گذشته بیش از ۲۱ میلیون اصله نهال در استان تولید شده در حالی که میزان تولید استان در سالهای قبل از آن کمتر از ۳۰۰ هزار اصله بوده و در سال گذشته به اندازه ۵۰ سال گذشته در استان اصله نهال تولید شد.
وی از اجرای طرحهای آبخیزداری در استان نیز به عنوان یکی از مهمترین اقدامات این ادارهکل در ۲ سال گذشته یاد کرد و افزود: در این مدت ۲۰ طرح آبخیزداری و ۱۱ طرح مطالعاتی با ۴۳۴ میلیارد و ۲۰۱ میلیون ریال و سطح پوشش هشت هزار و ۲۶۵ هکتار در استان اجرا شده است.
وی عنوان کرد: همچنین قرارداری با قرارگاه امام حسن مجتبی با یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار در زمینه ایجاد آبخیر و آبخوان بسته شده که این طرحها ظرف سه سال آماده بهرهبرداری میشود.
گفتنی است آذربایجان شرقی دارای ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع و ۱۸۸ هزار هکتار عرصه جنگلی بوده و ۱۳ درصد مساحت این استان جزو مناطق حفاظت شده به شمار میرود.
وی افزود: معادن متروکه در پایان بهرهبرداری به دلیل ساختار حساس و شکننده طبیعت و حساسیت زمینشناسی نسبت به انواع فرسایش آبی و بادی، آثار مخربی در طبیعت به جای میگذارد.
وی ادامه داد: با توجه به لزوم تدابیر حفاظتی، ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجانشرقی اقدام به انعقاد ۶ فقره قرارداد احیاء و بازسازی پس از تامین و تخصیص اعتبار از محل اعتبارات ماده ۱۷ قانون اصلاح معادن با پیمانکاران به مبلغ ۶۹ میلیارد ریال در این بخش کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی اضافه کرد: عرصه مورد فعالیت این پروژه ۲۱۸ هکتار میباشد که اقدامات اصلاح و احیاء در ۲ بخش مکانیکی و بیولوژیکی در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: حفاظت از منابع طبیعی یک وظیفه دوجانبه میباشد که در این زمینه نیازمند به یکپارچگی و هماهنگی بین ۲ دستگاه منابع طبیعی و صنایع و معادن است.
ارسال نظر