رئیس دانشگاه تبریز؛
کتاب، انسان را به سمت تمدن سوق میدهد
رئیس دانشگاه تبریز گفت: کتاب یک نوشتهی مستند و فریادی خاموش است که انسانها را به سمت تمدن سوق میدهد.
، صفر نصرالهزاده در آئین ششمین جشن کتاب دانشگاه تبریز با بیان اینکه خداوند متعال وجود انسان را به گونهای آفریده است که میتواند با نوشتن کتاب، در این عالم محدود، دنیایی نامتناهی به روی انسانها باز کند، اظهار کرد: رشد انسان در این دنیا به جوهرهی وجودی او بستگی دارد و این انسان است که میتواند راه سیر و صعود را طی کند.
وی ادامه داد: قرآن مجید نیز یک عالم نامتناهی است که کسانی مثل مفسر کبیر در آن سیر میکند ولی بازهم در عمق این کتاب آسمانی موضوعات ناشناختهای وجود دارد که تا روز قیامت کشف نخواهد شد.
نصرالهزاده با اشاره به قسم خداوند به نوشتن، این قسم را نشان دهندهی اهمیت موضوع نوشتن خواند و افزود: امانتداری و بیان واقعیت مهمترین عناصر در نوشتن است و اگر ما بتوانیم این دو عامل را رعایت کنیم، خداوند متعال پاداشی بلاانتقطاع به ما خواهد داد.
وی با تأکید بر اینکه نوشتن میتواند ملتی را بیدار کرده یا به خواب ببرد، متذکر شد: ما اگر از نوشتن دست بکشیم، درواقع از تمدن فاصله گرفتهایم.
رئیس دانشگاه تبریز، وضعیت مطالعه در بین جوانان را نامناسب توصیف کرد و گفت: مشکل اصلی ما این است که در حال حاضر نوشتن و مطالعه صرفا مختص طیف خاصی از جامعه شده است و حدود ۶۰ درصد از وقت جوانان صرف فضای مجازی میشود و آنها فکر میکنند که میتوانند از فضای مجازی بجای کتاب استفاده کنند ولی رهبر معظم انقلاب نیز بارها و بارها بر کتاب و نوشتن تأکید کردهاند و در واقع باید فرهنگسازی کنیم که حدود ۵۰ درصد از وقت جوانان به مطالعهی کتاب اختصاص یابد.
وی یادآور شد: کتاب باید در حوزهی دفاعی، اقتصادی، فرهنگی و علمی، صدای مجاهدان، دانشمندان و اقتصاددانان باشد؛ چراکه اگر در هر کشور وضعیت دفاعی، علمی و اقتصادی بهتر باشد، قطعا هیچ کس نمیتواند به این کشور نگاه چپ بیاندازد.
ارسال نظر