لایحه تاسیس و اداره مدارس غیردولتی اصلاح شد
نمایندگان مجلس با اصلاحات وارده به برخی از مواد لایحه تاسیس و اداره مدارس غیردولتی موافقت کردند.
به گزارش خبرگزاری موج، نمایندگان در نشست علنی امروز(یکشنبه، ۱۷ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی اعاده شده از شورای نگهبان، اصلاحات صورت گرفته از سوی کمیسیون مربوطه به این لایحه را با ۱۴۹ رأی موافق، ۱۴۱ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۹ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رساندند.
بنابراین گزارش؛ میرحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در توضیح اصلاحات صورت گرفته بیان کرد: قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی و غیردولتی از سال ۶۷ تا ۸۷ به مدت ۲۰ سال در کشور اجرا شد که سال ۸۷ اصلاحاتی به آن وارد و مجوز ۵ سال اجرای آزمایشی را دریافت کرد و سال ۹۲ پس از پایان مدت ۵ ساله آموزشی، تا سال ۹۴ تمدید شد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات ادامه داد: این لایحه در اواخر مجلس نهم با اصلاحاتی از سوی شورای نگهبان به مجلس دهم ارائه داده شد و کمیسیون آموزش نیز با دقت جزئیات این لایحه را بررسی و ایرادات وارده را رفع کرده است.
وی در پایان با بیان اینکه حدود ۱۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی در آغاز سال جدید مشغول به تحصیل می شوند، افزود: مدیران، مربیان و اولیا نیازمند تسریع در تصویب این قانون هستند.
لاهوتی: تا کی وزارت آموزش و پرورش را بزرگتر کنیم؟
همچنین مهرداد بائوج لاهوتی در مخالفت با لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی گفت: تنها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد دانش آموزان کل کشور در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اما این لایحه می خواهد تشکلی به اندازه یک سازمان با ریاست معاون وزیر برای آن تشکیل دهد و سوال اینجاست که تا کی میخواهیم این وزارتخانه را هر روز بزرگتر کنیم. در واقع نباید برای ۱۰ درصد دانش آموزان یک سازمان دیگر به این وزارتخانه تحمیل کرد.
نماینده مردم لنگرود همچنین از رئیس مجلس درخواست کرد که این لایحه به طور کل به کمیسیون بازگردد.
بنابراین گزارش لاریجانی در پاسخ به مخالفت لاهوتی گفت: مجلس این لایحه را تصویب کرده و امروز فقط ایراد شورای نگهبان بررسی میشود؛ ضمن آنکه نماینده کمیسیون در پاسخ به مخالفت لاهوتی عنوان کرد: تشکیلات وزارت آموزش و پرورش با اجرای این لایحه و تشکیل سازمان مدارس غیردولتی افزایش پیدا نمیکند.
حاجیدلیگانی: لایحه تاسیس و اداره مدارس غیردولتی، دغدغههای دولت را در آینده کاهش میدهد
همچنین حسینعلی حاجیدلیگانی در موافقت با این لایحه بیان کرد: متن قبلی لایحه با متن اصلاح شده کنونی تفاوت دارد و در این متن ارتقای جایگاه نظام در تعلیم و تربیت، ارتقای کمی و کیفی مدارس دولتی به منظور بهرهگیری از مشارکتهای همگانی مردمی، بهرهگیری از ظرفیت قوانین بالادستی و… اضافه شده است.
نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار ادامه داد: به نظر میرسد نکات اضافه شده توسط کمیسیون آموزش قابل تامل است که دغدغههای دولت را در آینده کاهش میدهد.
همچنین علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش در اخطاری متذکر شد که در این لایحه هنوز ابهاماتی وجود دارد؛ اما دکتر لاریجانی اخطار وی را وارد ندانست.
بر این اساس، ماده(۱) لایحه مذکور به شرح ذیل اصلاح شد و تبصره(۱) و(۲) آن به قوت خود باقی است:
ماده ۱ - در راستای ارتقاء جایگاه نظام تعلیم و تربیت کشور ضمن تاکید بر ارتقای کمی و کیفی مدارس دولتی به منظور بهرهگیری از مشارکت همگانی و مردمی در امر آموزش و پرورش و تاسیس مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی و بهرهگیری از ظرفیت قوانین بالادستی و مستند به سیاستهای کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و راهبردهای کلان و راهکارهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، همچنین سند نقشه جامع علمی کشور با حفظ کارکردهای سیاستگذاری و نظارتی نظام، سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وابسته به وزارت آموزش و پرورش تاسیس میگردد. رئیس این سازمان معاون وزیر است.
ارسال نظر