در پانزدهمین اجلاس علم و فناوری جامعه، در ژاپن
وزیر علوم بر مبادلات علمی و فنی و حرفه ای با ژاپن تاکید کرد
وزیر علوم در سفر خود به ژاپن و دیدار با جمعی از استادان و کارآفرینان ایرانی مقیم ژاپن اولویت همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم را مبادلات علمی، آموزشهای فنیوحرفهای و بینالمللیسازی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دانست.
به گزارش خبرگزاری موج، منصور غلامیمنصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران هم در پانزدهمین اجلاس علم و فناوری در جامعه (sts forum) در نشست با جمعی از استادان و کارآفرینان ایرانی مقیم ژاپن گفت: اولویت همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم شامل مبادلات علمی، آموزشهای فنیوحرفهای و بینالمللیسازی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی است.
غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و هیات همراه روز چهارشنبه ۱۸ مهر با "هیروشی ماتسوموتو" رییس و هیات رئیسه انستیتو ملی علوم طبیعی ژاپن (riken) ملاقات و سپس از بخشهای مختلف این مرکز از جمله مرکز مطالعات علوم مغز و آزمایشگاه پژوهشهای اعصاب و نمایشگاه مواد پیشرفته دیدن کردند.
انستیتو ریکن دارای ۱۰ مرکز در سراسر ژاپن، ۳۵۳۱ پژوهشگر، یکصد سال قدمت و با بودجه سالانه بالغ بر یک میلیارد دلار در امور تحقیقاتی در زمینههای فیزیک، مهندسی، شیمی، علوم کامپیوتری، زیستشناسی و پزشکی تحقیقات کاربردی و طرحهای نوآورانه فعالیت میکند.
این انستیتو با ۵۶ کشور و منطقه همکاری داشته و میزبان ۷۸۲ پژوهشگر خارجی است.
در این دیدار هیات وزارت علوم کشورمان با بیان دستاوردهای آموزشی، پژوهشی و فناوری داخلی و بینالمللی کشورمان راههای توسعه همکاریهای دوجانبه را با طرف ژاپنی مورد بررسی قرار دادند.
ایجاد روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن، گسترش زبان و ادبیات فارسی در ژاپن
مرتضی رحمانی موحد، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن نیز با تاکید بر اهتمام و توجه وزارت امور خارجه بر گسترش و توسعه همکاریهای علمی میان دو کشور با استفاده از ظرفیت نخبگان ایرانی، درخواست کرد حضور هیاتهای علمی ایران در ژاپن افزایش یابد تا بطور مستمر این نشستها برگزار و بستر ارتقای همکاریها و ارتباطات جامعه ایرانی علاقهمند فراهم شود.
همچنین برخی از حضار در جلسه به اهمیت همکاری استادان و کارآفرینان ایرانی مقیم ژاپن در کنفرانسهای علمی داخلی، همکاری با انجمنهای علمی کشور و ارائه نظرات برای غنیتر شدن برنامههای علمی به مناسبت نودمین سال ایجاد روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن، گسترش زبان و ادبیات فارسی، ایجاد سامانه جامع پژوهشی ایرانیان مقیم خارج از کشور و همکاری با گروه دوستی ایران و ژاپن نیز اشاره کردند.
در این دیدار برنامههای استفاده از خدمات آموزشی، پژوهشی و فناوری نخبگان در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد با همکاری وزارت متبوع و وزارت صنعت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
همچنین گزارشی از پروژههای پژوهشی با ایرانیان مقیم خارج و آمدوشد علمی آنها به کشور و اطلاعرسانی از موضوعات تحقیقاتی مورد نیاز کشور نیز مورد بررسی قرار گرفت.
زمینههایی همچون راهنمایی پایاننامههای تحصیلی، تحقیقات مشترک، اجرای دورههای کوتاهمدت و دورههای مشترک تحصیلی مطرح شد.
ارسال نظر