شبکههای اجتماعی دریچهای به حریم خصوصی خانوادهها
هنگام عضویت و فعالیت در شبکه های اجتماعی باید نه تنها قوانین فضای سایبر را رعایت کرد، بلکه باید خود موازینی تعیین نماییم و تلاش کنیم تا تعرضی به حریم خصوصی دیگر کاربران فضای مجازی نکنیم.
به گزارش خبرگزاری موج، سرپرست اداره تشخیص جرایم سایبری پلیس فتای ناجا با اشاره به اینکه چند سالی است که در فضای سایبر شاهد راه اندازی شبکه های اجتماعی مختلف و با اهداف خاص هستیم که تلاش دارند نوع جدیدی از ارتباط را در سطح جهانی به مردم معرفی کنند، گفت: متاسفانه برخی کاربران که از فعالین شبکههای اجتماعی هستند به جای ارتباطگیری صحیح در بستر شبکههای اجتماعی به انتشار اطلاعات خصوصی و نقض حریم خصوصی خود و دیگران اقدام می کنند. سرگرد حمید کیانی اظهار داشت: هنگام عضویت و فعالیت در شبکههای اجتماعی باید نه تنها قوانین فضای سایبر را رعایت کرد، بلکه باید خود موازینی تعیین نماییم و تلاش کنیم این موازین را رعایت کرده تا در گام اول برای خود و خانواده مشکل ایجاد نکنیم و در گام بعدی تعرضی به حریم خصوصی دیگر کاربران فضای مجازی نکنیم.
وی افزود: اما متاسفانه گروهی از کاربران شبکههای اجتماعی به این امر توجه ندارند و خود به راحتی نقض کننده حریم خصوصی خود هستند و فرصت سوء استفاده به مجرمان سایبری را میدهند.
سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتای ناجا ادامه داد: حفظ و نگهداری اطلاعات مهم و شخصی مثل عکس و فیلم های خصوصی، شماره های تماس و آدرس منزل و محل کار دوستان و آشنایان و بسیاری از اطلاعات دیگر را نباید در فضای سایبر انتشار داد و یا در شبکههای اجتماعی برای همه به اشتراک گذاشت. این مقام مسوول گفت: قطعا مجرمان سایبری که با اهداف سوء در شبکه های اجتماعی فعالیت دارند با به دست آوردن این اطلاعات می توانند برای ما یا دوستان و آشنایان ما دردسرهایی را درست کنند.
کیانی اخاذی، جعل عنوان، استفاده از اطلاعات شخصی دیگر کاربران به جای خود و... را از شگردهای مجرمان دانست که با به دست آوردن اطلاعات خصوصی کاربران می توانند برای دیگر کاربران شبکه های اجتماعی ایجاد کنند.
وی افزود: برخی از کاربران در این شبکه ها مطالبی را به اشتراک میگذارند و از کاربران راهنمایی و مشاوره میخواهند، مثل اختلافات خانوادگی، مسائل زناشویی و... را که باید برای حل و فصل آن به مشاور و متخصص مراجعه کرد و از آنها یاری گرفت.
سرپرست اداره تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا ادامه داد: قطعا کارکرد شبکههای اجتماعی این نیست و این امر اشتباه محض است که می تواند تشدید کننده مشکلات و گرفتاری های فرد گردد. کیانی گفت: از این رو کاربران شبکه های اجتماعی باید بدانند که انتشار و به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی و محرمانه اشتباه است و می تواند برای آنها دردسرساز شود.
سرگرد کیانی ادامه داد: متاسفانه برخی از کاربران شبکههای اجتماعی عادت به انتشار عکس از خود، خانواده، دوستان و آشنایان دارند که این عکس ها قطعا جزء اطلاعات شخصی و خصوصی شهروندان است که نباید آن را انتشار داد، چرا که میتواند برای دیگران دردسرساز شود. وی به کاربران شبکههای اجتماعی توصیه کرد: کاربران به یاد داشته باشند که هرگونه مطلب و عکسی را که میخواهند در شبکه های اجتماعی به اشتراک و دید عموم بگذارند یا در فضای مجازی انتشار دهند تعرضی برای حقوق دیگر شهروندان نباشد.
این مقام مسوول اظهار داشت: حفظ حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی در گام اول بر عهده خود کاربر است که نباید فرصت سوءاستفاده از حریم خصوصی و شخصی خود را به دیگر کاربران شبکه اجتماعی بدهد. کیانی افزود: لذا هنگام استفاده از بستر شبکه های اجتماعی بهتر است حریم شخصی خود را مراقبت ویژه نکنیم تا عوارض و تبعات بعدی برایمان نداشته باشد که جبران ناپذیر باشد.
همچنین این نکته را باید در نظر داشته باشیم، استفاده از شبکه های اجتماعی داخلی، شناسایی و رسیدگی را به عمل مجرمانه را بسیار آسان تر می کند. به علت وجود سرورهای این شبکه ها در داخل کشور شناسایی مجرمین در کمترین زمان ممکن امکان پذیر خواهد بود.
سرپرست اداره تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا با اشاره به فعال بودن لینک ثبت گزارشات مردمی سایت پلیس فتا ناجا گفت: کاربران می توانند در صورت مواجه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به بخش مرکز فوریت های سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی به پلیس فتا اعلام کنند.
ارسال نظر