دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران مطرح کرد
احتمال حذف ایران از فهرست کشورهای پیشرو در کنترل بیماریهای غیر واگیر
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: عدم توجه به موضوع مالیات مواد دخانی و برنامه ریزی برای تحصیل آن بر اساس فرمولهای ارائه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، وضع مالیات بر دخانیات در ایران نقطه منفی محسوب شده و متاسفانه احتمال حذف کشورمان از این موفقیت ممتاز پیشبینی میشود.
به گزارش خبرگزاری موج، محمد رضا مسجدی دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، با اشاره به این مطلب که ایران نسبت به وضع مالیات بر دخانیات در رتبه بندی منطقهای و جهانی وضعیت نامطلوبی دارد، گفت: یکی از مهمترین شاخصهای مصوب که پیشرفت کشورها بر اساس آن توسط مدیرکل سازمان جهانی بهداشت به مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۱۸ ارائه خواهد شد، بحث افزایش مالیات بر محصولات دخانی به میزان حداقل ۷۰ درصد بهای خرده فروشی و ساده سازی مکانیسم وصول آن است که متاسفانه کشور ما تا کنون به این امر مهم دست پیدا نکرده است و وضعیت بسیار نامطلوبی در رتبه بندی منطقهای و جهانی دارد.
محمد رضا مسجدی در ادامه ضمن تاکید به این مسئله که در حال حاضر فقط افغانستان در منطقه رتبه پایینتری دارد، ادامه داد: با توجه به دستاوردهای حاصله در زمینه کنترل بیماریهای غیرواگیر در داخل کشور، ایران رسما به عنوان یکی از بیست کشور برتر Fast Track Country توسط سازمان جهانی بهداشت نامزد شده است، ولی متاسفانه در بخش وضع مالیات بر سیگار همچنان وضعیت نامطلوبی را در منطقه دارد.
وی متذکر شد: بر اساس بیانیه سران مجمع عمومی سازمان ملل متحد و تدوین برنامه راهبرد کنترل جامع بیماریهای غیر واگیر در سال ۲۰۱۱ مقرر شد، کشورهای پیشگام و موفق در اجرای برنامه در سطح ملی در سپتامبر سال ۲۰۱۸ در اجلاس مجمع عمومی در نیویورک گزارش موفقیتهای خود را در مجمع جهانی ارایه دهند.
مسجدی گفت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به برنامههای همه جانبه در زمینه پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر و تهیه سند جامع کنترل این بیماریها جزو ۸ کشور منتخب در این زمینه است. با توجه به رقابتهای منطقهای و جهانی، کشورهای رقیب همواره دنبال پیدا کردن نقاط ضعف و پررنگ کردن آنها جهت جایگزینی هستند.
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، با اشاره به این مطلب که ۴ بیماری اصلی (قلب، عروق، مزمن تنفسی و دیابت) به عنوان علل مرگ و میر در سطح جهان مطرح است که استعمال دخانیات یکی از عوامل بروز این بیماریهاست، تصریح کرد: اقدامات کشورها در اجرای بندهای معاهده جهانی کنترل دخانیات یکی از شاخصهای اصلی محسوب میشود که از میان ۶ بند مهم این معاهده جمهوری اسلامی ایران امتیاز بالا را دارد ولی متاسفانه فقط در بحث مالیات که باید حداقل ۷۰ درصد قیمت خرده فروشی باشد، نمره منفی را دارد و جزو بدترین کشورهای جهان است.
وی در پایان گفت: عدم توجه به موضوع مالیات مواد دخانی و برنامه ریزی برای تحصیل آن بر اساس فرمولهای ارائه شده از سوی سازمان جهانی بهداشت وضع مالیات بر دخانیات در ایران، نقطه منفی محسوب شده و متاسفانه احتمال حذف کشورمان از این موفقیت ممتاز پیشبینی میشود.
طبق بررسیهای انجام شده مصرف سالانه ۵۰ تا ۵۵ میلیارد نخ سیگار در کشور هزینه مصرفی معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان را دارد و هزینهای تا ۳۰ هزار میلیارد تومان به بخش سلامت کشور برای درمان بیماریهای ناشی از آن تحمیل میکند و سالانه حدود ۵۰ تا ۵۵ هزار نفر به علت بیماریهای ناشی از مصرف سیگار ، قلیان و سایر مواد دخانی فوت میشوند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر