یک جامعه شناس خبر داد
زنگ خطر افزایش مصرف مخدرهای صنعتی و شیمیایی
جامعه شناس درباره بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: تجیمع برنامههای پیشگیری از اعتیاد در قالب یک برنامه جامع سلامت و اجرای آن در مراکز فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی و درمانی برای تحقق رویکرد بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر لازم و ضروری است.
به گزارش خبرگزاری موج، عسگر صابتیافزود: در حال حاضر برنامههای پیشگیری از اعتیاد بطور گسترده از سوی کارشناسان ، صاحبنظران و دست اندکاران مبارزه با مواد مخدر طراحی شده است، اما بهتر است برای دستیابی به نتایج مطلوب از این اقدام، این برنامهها در قالب یک برنامه جامع سلامت تدوین و عملیاتی شود.
وی با اشاره به اینکه زنگ خطر افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی مانند حشیش ، شیشه ، آمفتامین ها و غیره در نوجوانان به صدا در آمده است اظهار کرد: فقط نمی توان به برخوردهای نظامی و قهری برای پیشگیری از اعتیاد تکیه و سرمایه ها را در این بخش هزینه کرد، آموزش مهمترین رکن اساسی برای مبارزه اجتماعی با مواد مخدر بصورت فراگیر است که باید سرمایه ها در این جهت صرف شود.
صابتی ادامه داد: البته تجمیع برنامه های پیشگیری از اعتیاد در قالب یک برنامه جامع سلامت باید با هدف ارتقاء رفتارهای سالم در افراد بویژه دانش آموزان و دانشجویان عملیاتی شود و محیط مناسب فیزیکی و اجتماعی جهت آموزش و یادگیری فراهم شود.
جامعه شناس با بیان اینکه آموزش و یادگیری برنامه های پیشگیری از اعتیاد باید با شفافیت همراه باشد، تصریح کرد: اقدامات پیشگیرانه باید با ارتباطات مثبت و با هدف مقابله جدی با مصرف مواد مخدر انجام شود.
به گفته صابتی، سازمانهای مدنی و مردم نهاد میتوانند با در اختیار گرفتن اعتبارات لازم و کافی از سوی دست اندرکاران و نهادهای متولی مبارزه با مواد مخدر ، مسوولیت آموزش و یادگیری به اقشار مختلف از جمله کودکان ، نوجوانان و جوانان را در قالب یک برنامه جامع بر عهده گیرند.
وی افزود: سازمانهای مردم نهاد و مدنی به دلیل اینکه از توده مردم در مناطق مختلف شکل می گیرند، ظرفیت توانایی آموزش به مردم را دارند.
صابتی خاطرنشان کرد: باید رویکرد مبارزه اجتماعی با مواد مخدر از برخوردهای قهری به آموزش و یادگیری پیشگیری از اعتیاد تغییر کند زیرا این برخوردها از سالیان گذشته تاکنون در برابر تهاجم فرهنگی و اجتماعی مواد مخدر موفق نبوده است .
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، این جامعه شناس تاکید کرد: لازم است در محیط های آموزشی از جمله دانشگاهها و مدارس خطرات و عواقب ناشی از مصرف قرص های روان گردان که به دلیل تصورات غلط و اشتباه برای افزایش یادگیری بویژه در فصل امتحانات مصرف می شود، آموزش داده شود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر