معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران:
بازار و بافت تاریخی منطقه ١٢منطقه حمل و نقل پاک و برقی می شود
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: موضوع شهرهای هوشمند و تحقق این رویکرد در کلانشهرهای دنیا موضوع مهم و بحث داغ مدیران شهری است و در یک دهه اخیر نیز شهردار تهران به تبدیل شدن تهران به شهر هوشمند تاکید زیادی داشت و اگر منصفانه به این رویکرد مدیریت شهری پایتخت نگاه شود؛ می توان تحقق ایده تبدیل تهران به شهر الکترونیک را دید.
به گزارش خبرگزاری موج، مازیار حسینی در مراسم اختتامیه نخستین همایش ملی بهبود در سیستم های مدیریت شهری با بیان اینکه توسعه شهرها از جمله موضوعات مهم و زیربناییای بود که شهرداران و برنامه ریزان شهری در کلانشهرهای مطرح دنیا به آن توجه کردند؛ ادامه داد: برمبنای این رویکرد جدید مدیریتی؛ شهرهای هوشمند یا SMART CITY ها به عنوان بازوی اجرایی تحقق توسعه در شهرها مطرح و تعریف شد.
معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه در بررسی شهرهای هوشمند باید به تحقق شهرهای الکترونیک و موبایل شهرها نیز توجه کرد؛ یادآور شد: مدیران شهری به این نتیجه رسیدند که برای اداره موفق کلانشهرهای خود باید سیستم مدیریت آن را در قالبی مشخص تعریف کنند به همین خاطر منابع بین المللی و تحقیقاتی که تا کنون در مورد شهرهای مطرح دنیا انجام شده؛ بسیاری از شهرداران و برنامه ریزان شهری یک سال را به عنوان افق چشم انداز تحقق شهر هوشمند برای خود انتخاب کرده اند.
وی در ادامه صحبت های خود حمل و نقل هوشمند را یکی از پایه های اصلی تحقق شهرهای هوشمند معرفی کرد و گفت: در تمام شهرهای مطرح دنیا بخش عمده تشکیل شهر هوشمند در حوزه ITC یا حمل و نقل عمومی و مدیریت ترافیکی است کمااینکه در کنار مدیریت هوشمند ترافیکی موضوعاتی مانند خدمات هوشمند، ایمنی هوشمند، خانه های هوشمند، تحصیل هوشمند و ... نیز باید ایجاد شود.
مازیار حسینی با اشاره به اینکه در بحث ITC رفرنس های زیادی در دنیا وجود دارد که می توان به عنوان طرح های تاثیرگذار و تجربه بین المللی از آن استفاده کرد؛ افزود: در سازمان های بین المللی توجه به مدیریت هوشمند ترافیکی به عنوان یکی از مبناهای تاثیرگذار در تحقق شهرهای هوشمند پرداخته شده است و تمام شهرها در برنامه ریزی های کلان خود ۱۵ سال آینده را زمانی به عنوان افق چشم انداز خود انتخاب کرده اند.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران نیز سال ۱۴۰۴ را به عنوان افق چشم انداز خود در حوزه حمل و نقل عمومی و مدیریت هوشمند ترافیکی برگزیده است؛ یادآور شد: براین اساس در گام نخست محدوده مرکزی و تاریخی شهر تهران را با هدف کاهش ترافیک و آلودگی هوا به عنوان محدوده استفاده از حمل و نقل پاک و استفاده از تاکسی، اتوبوس، موتور و دوچرخه برقی برگزیده ایم.
مازیار حسینی در بخش دیگر صحبت های خود با اشاره به اینکه ترافیک چالش بزرگ شهرهای دنیاست، تاکید کرد: ازدحام، بی نظمی، حوادث و آلودگی هوا نتیجه وجود مشکل ترافیک در شهرهای مطرح دنیاست. وقتی شهری دچار ترافیک می شود؛ زمان و هزینه سفر به همان نسبت نیز بالا می رود
وی با اشاره به راهکارهای حل این مشکل توضیح داد: در دنیا دو راهکار عمده برای حل مشکل ترافیک وجود دارد؛ نخست اینکه راه ها و معابر شهری افزایش پیدا کند و دومین راهکار کاهش تقاضای سفر است. در تهران نیز در یک دهه اخیر تکمیل بزرگراه ها براساس طرح جامع شهر تهران انجام شده است و راه اندازی دفاتر خدمات الکترونیک نیز با هدف کاهش تقاضای سفر در پایتخت بوده است. اما اعتقاد داریم بهترین راهکار برای کاهش ترافیک استفاده از سیستم های هوشمند ترافیکی است.
به اعتقاد این استاد دانشگاه؛ در تهران چاره ای جز حرکت به سمت استفاده از سیستم های هوشمند نخواهیم داشت.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر