وزیر علوم: دانشگاه محل تجمع «سازمان یافته» نخبگان علمی است
فرهادب با بیان اینکه دانشجویان و اساتید از «ویژگی برگزیدگی» برخورداند گفت: دانشگاه محل تجمع «سازمان یافته» نخبگان علمی است.
به گزارش خبرگزاری موج، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بیست و پنجمین آیین نکوداشت اعضای هیئتعلمی برتر کشور که صبح امروز ۳۰ بهمنماه در دانشکده روانشناسی دانشگاه علامهطباطبایی برگزار شد، درباره اهمیت نهاد دانشگاه، اظهار کرد: دانشگاه یک نهاد برگزیده، فاخر، مهم و غیرقابل جایگزین است. دانشجویان و اساتید از ویژگی برگزیدگی برخوردارند، البته به آن معنا نیست که تمامی بهترینها در دانشگاهها هستند؛ بیرون از دانشگاه هم نخبگان، فرهیختگان و سرآمدانی هستند که در عرصههای مختلف فعالیت و خدمت میکنند.
وی افزود: نکته مهم این است که دانشگاه محل تجمع «سازمان یافته» نخبگان علمی است. بر ویژگی سازمان «سازمان یافته بودن» تاکید میکنم. دانشگاه مجموعهای متشکل از چند صد عضو هیئتعلمی و چند هزار دانشجو و حجم بزرگ و وسیع امکانات و فضاهای کالبدی همچون آزمایشگاهها، کتابخانهها، کلاسها و سالنهاست که محیطی را برای کسب علم و انجام پژوهش و تمرین فرهیختگی فراهم میآورد.
وزیر علوم تصریح کرد: اگر ضوابط، رویهها، قوانین و ساختار که وجه حقوقی دانشگاهها هستند را کنار بگذاریم، قطعا استاد و دانشجو دو رکن حقیقی و واقعی هستند که دانشگاه بدون آنها غیرقابل تصور است.
فرهادی با بیان اینکه عدهای جوان با انبوهی از آرمان، آرزو و برنامه در مورد خود، آینده و کشور وارد دانشگاه میشوند، خاطرنشان کرد: در آن سوی ماجرا عدهای از اهل علم و تحقیق حضور دارند که در جایگاه استاد پذیرای این جوانان هستند تا یاریگر آنان شده و با انتقال دانش به آنها و نیز سایر آموزشهای ضمنی و ایفای نقش تربیتی آنچه که امروز دانشگاه نامیده میشود، بسازند.
وی با اشاره به اینکه این نقشه دقیقا همان نکتهای است که رهبری معظم بر آن انگشت تاکید نهادهاند، گفت: ایشان در دیدار با اعضای هیئتعلمی دانشگاهها در دوم تیرماه ۸۶ فرمودند «استاد فقط آموزنده دانش نیست، بلکه منش استاد و روش استاد میتواند مربی باشد، استاد تربیتکننده است. تاثیر استاد روی شاگرد علیالظاهر از تاثیر بقیه عوامل موثر در پیشرفت علمی و معنوی و مادی بیشتر است.»
وزیر علوم در ادامه بیان کرد: حال باید دید که یک استاد چگونه میتواند نمونه باشد. آنچه که خاطرهها را میسازد و در حافظهها جا خوش میکند معمولا نه محتوا و جنس دانش و اطلاعات، بلکه روشها و نوع برخورد و نحوه مواجههای است که استاد با دانشجو در دوران دانشگاه داشته است.
فرهادی با بیان اینکه غرض من اصلا و مطلقا کوچک شمردن یا نادیده گرفتن عامل یا مولفه «سواد و دانش» اساتید نیست، افزود: فرض قطعی و مسلم در مورد یک استاد سواد بالا و دانش بروز و آگاهیهای ممتازی است که باید یک استاد واجد آنها باشد.
وی تصریح کرد: دانش و حجم اطلاعات یک استاد نه همه آن چیزی است که یک استاد باید داشته باشد و نه همه آن چیزی است که یک جوان دانشجو به آن متکی و نیازمند است.
وزیر علوم با بیان اینکه ذهن تیز دانش سرشار و روزآمد، برای تکمیل و تصمیم خود، نیازمند روش و منش نیز هست، تصریح کرد: سلوک فردی، توانایی و مهارت در برقراری ارتباط با دانشجو و محیط، حسن خلق، فروتنی عالمانه در عین رعایت چارچوبها، شفقت و حرکت در مدار عدل و انصاف و کثیری از شاخصها و ویژگیها است که وقتی کسی توفیق به دست آوردن آنها را به دست می آورد به طراز یک استاد فرهیخته و نمونه میرسد و مانند یک اسوه در تارک دانشگاه و نظام دانشگاهی میدرخشد و ذهن و ضمیر دانشجویان رسوخ و نفوذ میکند و همانی میشود که در آینده از «او و دوران او» به نیکی و خوشی یاد میشود.
فرهادی خاطرنشان کرد: استاد و بحث امروز ما استاد نمونه همان استادی است که نقش و شان نمونه بودن خود را توام با آموزش و انتقال دانش، در تربیت سازنده و دادن امید و ترسیم آیندهای زیبا و بر انگیزاننده به دانشجوی جوان و سرشار از انرژی و نشاط و میل به زندگی تعریف و تثبیت میکند.
وی افزود: دانشگاه اگر محل تولید و توزیع دانش است که هست، محل تولید و تکثیر معنا، امید، پویایی، میل به زندگی نیز هست.
وزیر علوم در پایان خاطرنشان کرد: آنچه بیان شد ترجمان همان چیزی است که در ادبیات اداری و رسمی از آن به عنوان دانشگاه اسلامی یاد میشود. مجددا به نمایندگی از خانواده بزرگ آموزش عالی کشور از زحمات اعضای هیأت علمی کشور تشکر میکنم و توفیق همکاران را در پیشبرد اهداف متعالی، آموزش عالی از خداوند متعال خواهانم.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر