English

در میزگرد بررسی مسائل حقوقی فراروی نشریات دانشجویی عنوان شد؛

نشریات دانشجویی نباید سیاست زده شوند

دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: نشریات دانشجویی اگر می خواهند کار اساسی انجام دهند و موفق باشند، نباید سیاست زده شوند.

نشریات دانشجویی نباید سیاست زده شوند

به گزارش خبرگزاری موج، دکتر عباس اسدی در میزگرد "مسائل حقوقی فراروی نشریات دانشجویی" از سلسله میزگردهای علمی تخصصی حقوق دانشگاهیان که به همت دبیرخانه دائمی کنگره بین المللی حقوق شهروندی و با مشارکت دفتر برنامه ریزی و سیاست گذاری فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار داشت: نشریات دانشجویی از لحاظ صوری و محتوایی مشکلات بسیاری دارند که بخشی از آن به دلیل عدم اطلاع ناشران و حتی ناظران از لحاظ حرفه ای کار روزنامه نگاری است.

وی با بیان اینکه آگاهی از وظایف مهم نشریات دانشجویی است خاطرنشان کرد: این نشریات در کشورمان به مسائل اجتماعی، صنفی و اقتصادی می پردازند و به جای درج مطالب دانشجویی ترجمه غلط و یادداشت های سطحی و گاهی سرقت های ادبی را به خورد مخاطبان می دهند.

این استاد دانشگاه علامه طباطبایی بی هدفی، عدم شناخت درس مخاطب، خلاءهای قانونی را از دیگر معضلات فراروی نشریات دانشجویی دانست.

نشریات دانشجویی رابط بین دانشجویان و مسئولان دانشگاهها هستند

در ادامه این نشست گیتا علی آبادی مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی بر اهمیت نشریات دانشجویی در مراکز دانشگاهی کشور تاکید کرد و گفت: نشریات دانشجویی بر اساس نام و جایگاه خود رابط میان دانشجویان و مسئولان دانشگاهی محسوب می‌شوند.

وی افزود: در کنار تخصصی بودن نشریات دانشجویی این نشریات در زمینه های سیاسی، فرهنگی، آموزشی و صنفی فعالیت دارند.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها با بیان اینکه آرا و عقاید گوناگون و دیدگاههای مختلف در روند تحولات خرد و کلان جامعه می تواند موثر باشد، تصریح کرد: از منظر حقوقی این نشریات توسط کمیته ناظر دانشگاهها که زیر مجموعه شورای فرهنگی دانشگاهها است مورد نظارت و بررسی قرار می گیرند و به نظر می رسد بازبینی آئین نامه نشریات دانشجویی و به روز کردن آن می تواند برخی از مشکلات حقوقی پدید آمده را برطرف کند.

در ادامه این نشست مصطفی کرمی رئیس اداره فعالیت های فرهنگی وزارت علوم در سخنانی اظهار داشت: با وجود 2000 مرکز آموزشی، علمی و دانشگاهی و دانشجویانی که در کشور خواستار انتشار نشریه هستند تمامی متقاضیان آگاه به حقوق و تکالیف خود نیستند و تنها بر اساس علایق و سلایق خود خواهان انتشار نشریه هستند.

وی با اشاره به برگزاری دوره‌های کوتاه مدت آموزش روزنامه‌نگاری و حقوقی برای متقاضیان نشریات دانشجویی افزود: این دوره‌ها برای اخذ مجوز نشریات دانشجویی تعریف شده و چون بر اساس قانون صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر این نشریات باید دانشجو بوده سطح پخش این نشریات تنها در سطح دانشگاهها خواهد بود.

همچنین در این نشست دبیرکنگره بین المللی حقوق شهروندی در سخنانی با اشاره به رسالت نشریات دانشجویی گفت: امروزه نشریات دانشجویی در راستای ارتقاء سطح آگاهی جامعه دانشگاهی در حیطه های مختلف اعم از علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، هنری، مذهبی، ورزشی و.... فعالیت دارند.

مونس کشاورز افزود: هدف نشریات دانشجویی افزایش آگاهی جامعه دانشجویی و دانشگاهیان با رعایت موازین قانونی و حفظ مصالح جامعه، تامین زمینه های مشارکت دانشجویان در نشریات دانشجویی و نیز آموزش دانشجویان برای انجام کارهای گروهی و بهره مندی از خرد جمعی درتصمیم گیریها ، زمینه سازی برای ایجاد گفتمان علمی در محیط های دانشگاهی و حوزه های فرهنگی ، تقویت روحیه آزاد اندیشی ، مسئله شناسی فرهنگی (نیازها و معضلات) است.

به گزارش ایسنا، اولین میزگرد علمی و تخصصی حقوق دانشگاهیان به همت دبیرخانه دائمی کنگره بین المللی حقوق شهروندی و با همکاری و مشارکت دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در محل ستاد ساماندهی فعالیت های سازمان های مردم نهاد شهر تهران برگزار شد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه