English

اجرا از سال آینده تحصیلی؛

برنامه ملی «پیشگیری از مصرف مواد با رویکرد دانشجو محور» تدوین شد

مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، برنامه ملی «پیشگیری از مصرف مواد با رویکرد دانشجو محور در دانشگاههای علوم پزشکی کشور» را تدوین کرد.

برنامه ملی «پیشگیری از مصرف مواد با رویکرد دانشجو محور» تدوین شد

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی،  علی فرهودیان رئیس مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اعلام این خبر افزود: طرح ملی «پیشگیری از مصرف مواد با رویکرد دانشجو محور» به عنوان نخستین بخش از برنامه ارتقای کیفیت زندگی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، از سوی این مرکز و همکاری ۲ عضو هیات علمی این دانشگاه تدوین شد.

فرهودیان گفت: این طرح کشوری با تلاش حسن رفیعی به عنوان مجری طرح و فردین علی‌پور عضو هیات علمی گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی، در راستای اهداف برنامه پنجم توسعه مبنی بر کاهش بار ناشی از مصرف مواد، تکالیف مندرج در سند پیشگیری اولیه از اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر، و توجه به اهمیت برنامه‌های پیشگیری از مصرف مواد در میان دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تدوین شده است.

وی افزود: سعی شده است تا این طرح با تاکید بر نقش محوری دانشجویان، تکیه بر استانداردهای علمی روز دنیا، استفاده از ظرفیت های علمی و تخصصی، توجه به تفاوت های فرهنگی،  بهره گیری از حمایت های علمی و اجرایی ذی‌نفعان مختلف، مدل پیشگیری دانشجو محور از مصرف مواد معرفی و ارائه شود.

فرهودیان درباره بسیاری از مداخلات و برنامه‌های قبلی پیشگیری از مصرف مواد، اظهارداشت: برنامه‌های قبلی، سعی بر ارائه نسخه ثابت و یکسانی برای همه دانشگاه‌های کشور داشتند، اما برنامه حاضر با این هدف تدوین شده که این امکان را برای دانشگاه‌های مختلف فراهم کند تا با توجه به نیازمندی‌ها، توانمندی ها، تحلیل وضعیت و... ، مداخلاتی ویژه دانشگاه و محیط خود ارائه دهند.

به گفته رئیس مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، طرح «پیشگیری از مصرف مواد با رویکرد دانشجو محور» مبتنی بر اصولی است که می‌توان دو ستون محکم آن را تاکید بر مشارکت دانشجویان و توجه به حساسیتهای فرهنگی و منطقه‌ای در تدوین مداخلات دانست.

وی افزود: این طرح توسط مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، آماده اجرا شده و قرار است از سال آینده تحصیلی (۹۷-۹۶) در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور به اجرا گذاشته شود.

فرهودیان با اشاره به اینکه، طرح در مدت یک سال و با استفاده از روش‌های مختلف توانسته است مدلی را برای برنامه‌های پیشگیری در سطح دانشگا‌ها با محوریت دانشجویان ارائه کند، تصریح کرد: مراحل مختلفی برای اجرای آن در نظر گرفته شده است که با توجه به ساختار طرح ، زمینه برای اجرای مداخلات مبتنی بر خلاقیت فراهم است.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه