دبیرکل خانه پرستار:
مخالف اجرای صلاحیت حرفه ای پرستاران هستیم
دبیر کل خانه پرستار با عنوان این مطلب که صلاحیت حرفهای پرستاران را از اساس قبول نداریم، دلیل اصلی این مخالفت را تکروی وزارت بهداشت در تدوین آییننامه این طرح دانست.
به گزارش خبرگزاری موج نقل از نظام پرستاری، محمد شریفی مقدم گفت: اعطای صلاحیت حرفهای پرستاران، طرحی است که از حدود ۶ سال پیش باهدف ارتقای خدمات پرستاری آغاز شد. این طرح برای ارتقای سطح کیفی خدماتی است که از سوی پرستاران ارائه میشود.
وی تصریح کرد: بعد از گذشت دو سال، یعنی در سال ۱۳۹۲ از سوی هیئت دولت مصوب شد که صلاحیت حرفهای پرستاران در یک بازه زمانی مشخص مورد بررسی قرار گیرد. بنابراین سازمان نظام پرستاری طرحی را نوشت و به وزارت بهداشت پیشنهاد کرد.
دبیرکل خانه پرستار افزود: بر اساس آییننامه پیشنهادی، سازمان نظام پرستاری باید همانند دیگر سازمانهای صنفی نظیر سازمان نظام پزشکی، کانون وکلا و..، مرجع صدور پروانه صلاحیت حرفهای برای پرستاران باشد.
وی یادآور شد: پس از تغییر دولت، آییننامه پیشنهادی سازمان نظام پرستاری در وزارت بهداشت تغییرات زیادی کرد. در حالی که معاون پرستاری وزارت بهداشت، در زمانی که آییننامه پیشنهادی صلاحیت حرفهای از سوی سازمان نظام پرستاری در سال ۹۲ نوشته میشد، رئیس سازمان نظام پرستاری بود و برای مدتی پیش از انتخابات نظام پرستاری، هر دو سمت را به عهده داشت.
شریفی مقدم افزود: اکنون اعتراضات حول محور عدم مشورت با نهادهای صنفی برای تدوین آییننامه صلاحیت حرفهای پرستاری است. به قطع یقین گفته می شود که در مورد تدوین این آییننامه در زمان معاونت پرستاری وقت، با شورای عالی نظام پرستاری و نهادهای صنفی فعال در حوزه پرستاری مشورت نشده است.
وی با بیان اینکه ۸ ماه از ابلاغ این آییننامه به سراسر کشور میگذرد، گفت: وزارت بهداشت در تعیین اعضای شورای سیاستگذاری که قرار است دستورالعملهای اجرایی این آییننامه را تنظیم کنند، رئیس سازمان نظام پزشکی را بهعنوان عضو این شورا منصوب کرده است اما علیمحمد آدابی برای حضور در این شورا دعوت نشده است.
دبیرکل خانه پرستار خاطر نشان کرد: از میان ۹ نفر اعضای شورا، چهار نفر یعنی، عباس عباس زاده رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، احمد نجاتیان مدیرکل ارتقاء سلامت و خدمات بالینی و پرستاری و طاهره زاهد صفت رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری، سید رضا مظلوم نایبرئیس اول شورای عالی نظام پرستاری ازجمله افرادی هستند که به نوعی عضو جامعه پرستاری محسوب میشوند.
وی اظهار داشت: از آنجا که این شورا برای تدوین دستورالعمل است، نقش مهم و حساسی دارد، بیم آن میرود که حقوق پرستاری در این شورا به خوبی رعایت نشود و صدور پروانه صلاحیت سلیقهای باشد.
شریفی مقدم اضافه کرد: صلاحیت حرفهای جزو اولویتهای جامعه پرستاری کشور نیست و هیچ مشکلی از پرستاران رفع نخواهد کرد و ما از اساس با اجرای این طرح مخالفیم.
وی ادامه داد: این طرح درحالی اجرا می شود که پرستاران حدود ده ماه از کارانه خود را دریافت نکرده اند، در شیفتهای کاری طولانی و اضافهکاریهای بیشازحد خدمت میکنند، بنابراین تبعیض در وزارت بهداشت بیداد میکند، کادر پرستاری زیر فشار کار زیاد درحال له شدن است و اجرای صلاحیت حرفهای نه ضرورتی دارد و نه میتواند جزو اولویتها باشد.
دبیرکل خانه پرستار با اعتقاد به اینکه برای اجرای صلاحیت حرفه ای در بدو امر باید بستر لازم فراهم شود گفت: ازجمله این بسترها، تعادل در نیروی انسانی و حجم ارائه خدمات است و رعایت حداقل استانداردها است.
وی در پایان افزود: اعطای صلاحیت حرفهای به پرستاران با مخالفتهایی از سوی سازمان نظام پرستاری و فعالان صنفی این حوزه روبرو است.
ارسال نظر