English

تشریح ویژه برنامه‌های گردشگری در «قلب طهران»

شهردار منطقه ۱۲ جزئیات ویژه برنامه‌های گردشگری این منطقه در محدوده بافت تاریخی پایتخت را تشریح کرد.

تشریح ویژه برنامه‌های گردشگری در «قلب طهران»

به گزارش خبرگزاری موج، عابد ملکی صبح امروز در نشستی خبری که به منظور تشریح اقدامات شهرداری منطقه ۱۲ در سال جاری و همچنین برنامه‌های گردشگری ویژه نوروز ۹۶ برگزار شد، با بیان اینکه در سال ۹۵، شش جلسه شورای شهر به بررسی برنامه‌ها و عملکرد منطقه ۱۲ اختصاص داده شد و این مساله نشان دهنده اهمیت این منطقه است، گفت: با حمایت شورای شهر و شهرداری تهران برنامه و پروژه‌های زیادی در منطقه ۱۲ طراحی و به تصویب رسید و بر همین اساس بودجه اختصاصی به این بافت تاریخی تهران داده شد.

وی با بیان اینکه سعی کردیم با ایجاد شبکه پروژه‌های هم‌افزا در درون محلات بافت تاریخی، موجب ارتقای سطح زندگی در منطقه شویم، ادامه داد: یکی از مهم‌ترین کارهایی که طی سال جاری در منطقه ۱۲ انجام شده است، رفع زواید بصری و احیای بافت‌های تاریخی بوده است به گونه‌ای که میادین بزرگی همچون بهارستان و خیابان‌هایی همچون مصطفی خمینی، ناصرخسرو، بازار زرگرها و کفاش‌ها و همچنین باب همایون در این طرح رفع زواید بصری و احیای نمای تاریخی قرار گرفته‌اند که خوشبختانه پروژه آنها به اتمام رسیده و شاهد استقبال گسترده مردم هستیم.

شهردار منطقه ۱۲ با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های خدمات شهری یکی از مهم‌ترین برنامه‌های شهرداری است، گفت: ۶۰ محله در منطقه ۱۲ حتی یک بوستان نیز ندارند و بر همین اساس توسعه فضای سبز و تملک املاک برای ایجاد آنها به فضای سبز در دستور کار قرار گرفت و به زودی در دو محله ایران و دروازه شمیران دو بوستان مورد بهره‌گیری قرار خواهد گرفت.

ملکی از اتمام پروژه مرمت سردر باغ ملی خبر داد و اظهار کرد: از هفت صبح تا ۱۲ شب شهروندان می‌توانند از باغ ملی و میدان مشق بازدید کنند. همچنین طی برنامه‌ای، سردر ساختمان‌های عمومی و خصوصی درون بافت تاریخی، مورد شناسایی قرار گرفت و سردرهایی که از لحاظ معماری واجد شرایط هستند در لیست مرمت قرار گرفتند.

وی همچنین از ایجاد پاتوق‌های مردمی در محلات بافت تاریخی منطقه خبر داد و گفت: متاسفانه در برخی از محلات منطقه ۱۲ شاهد بروز پدیده شب مردگی هستیم که سعی داریم با ایجاد این پاتوق‌ها این آفت را دور کنیم.

شهردار منطقه ۱۲ همچنین با اشاره به پروژه‌های عمرانی منطقه ۱۲، گفت: یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های ما پیاده‌راه‌سازی بود که توانستیم در برخی از محورهای تاریخی از جمله خیابان ۳۰ تیر این مهم را محقق کنیم.

ملکی از احیای خانه شهر با بلدیه در ضلع شمالی میدان امام خمینی (ره) خبر داد و گفت: مصوبات احیای این خانه و اصلاح میدان امام خمینی از کمیسیون ماده ۵ اخذ شده است و به زودی این خانه با کاربری صرفا فرهنگی مورد ساخت و بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

احیای سه دروازه تاریخی در منطقه

وی همچنین از احیای دروازه‌های قدیمی منطقه خبر داد و گفت: احیای دروازه دولت، عبدالعظیم و غار یکی از پروژه‌های مهم منطقه است که اسکلت دروازه زده شده است و امیدواریم با احیای این دروازه‌ها موضوعات گردشگری در منطقه رونق بگیرد.

ورود LRT ‌ و اتوبوس‌های دو طبقه کورک

شهردار منطقه 12 با بیان اینکه با تکمیل خط شش و هفت مترو بخش زیادی از معضلات ترافیکی منطقه مرتفع می‌شود، گفت: همچنین مجوزهای لازم برای راه‌اندازی خط LRT ‌ و سایر خطوط انبوه‌بر پاک به تصویب رسیده و در سال 1404 خودروها و وسیله‌های غیرپاک نمی‌توانند در درون محدوده تاریخی تردد کنند.

وی همچنین به موضوع جمع‌آوری معتادان از پارک هرندی اشاره کرد و گفت: توانستیم با راه‌اندازی مراکز بهاران نسبت به ادامه سیر بهبود معتادان کمک کنیم و همچنین زنان سرپرست خانوار در معرض فرآیند مهارت‌آموزی قرار گرفته و از لحاظ علمی و عملی به آنها رسیدگی شد تا در معرض فضاهای آسیب‌های اجتماعی قرار نگیرند.

ملکی با بیان اینکه راه‌اندازی سه مدرسه ویژه کودکان کار از افتخارات شهرداری منطقه 12 است، گفت: معتقدیم که پیشگیری از آسیب‌ها بهتر از درمان است و بر همین اساس سعی کردیم با راه‌اندازی مدارسی ویژه نسبت به آموزش کودکان کار اقدام کنیم تا آنها در آینده سرنوشت دیگری داشته باشند.

وی با بیان اینکه منطقه 12 جزء رتبه‌های اول میزان بافت فرسوده بود اما حالا توانسته وضعیت بهبودی خوبی داشته باشد، گفت: یکی از معضلات منطقه 12 به غیر از بافت فرسوده، استفاده غیرمسکونی از ساختمان‌های مسکونی و تبدیل آنها به انباری و تولیدی بود که امسال با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته توانستیم جزء رتبه‌های برتر نوسازی بافت فرسوده باشیم و تعداد پروانه‌های صادر شده در سال 95 نسبت به سال 94 رشد دو برابری داشته است.

ملکی با بیان اینکه 200 پروانه ساخت و ساز در سال جاری در منطقه 12 صادر شده است، ادامه داد: همچنین اصلاح و پایش طرح تفصیلی منطقه متناسب با بافت تاریخی در دستور کار قرار گرفت و تمامی پهنه‌ها و میزان تراکم تغییر و کاهش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه هدف ما ارتقای سطح گردشگری در قلب تاریخی تهران است، عنوان کرد: امسال لوگوی «قلب طهران» که به عنوان نماد و برند گردشگری تاریخی است رونمایی می‌شود و همچنین در راستای توسعه زیرساخت‌های گردشگری تمهیدات خاصی در صدور پروانه برای هتل‌ها، رستوران‌ها و گالری‌های هنری اندیشیده شده است.

ملکی همچنین از تملک تعدادی از ساختمان‌های میراثی از جمله "خانه اتحاد" در راستای حفظ بناهای تاریخی، گفت: برای اولین بار جایزه «قلب طهران» در حوزه هنرهای تجسمی آغاز به کار خواهد کرد و اولین جایزه جشنواره تهران محسوب می‌شود و امیدواریم در سال‌های بعد نیز استمرار داشته باشد.

وی با بیان اینکه شهرداری منطقه 12 برنامه‌های ویژه گردشگری در ایام نوروز در نظر گرفته، گفت: تورهای تهرانگردی یک روزه و نیم روزه و همچنین تورهای پیاده روی در محورهای تاریخی در نظر گرفته شده و تور ویژه خانواده‌های محروم نیز در دستور کار قرار دارد.

ملکی با اشاره به ورود اتوبوس‌های دو طبقه کوروک در محور تاریخی، خاطرنشان کرد: این اتوبوس‌ها با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی وارد شدند و امیدواریم شاهد تردد تعداد بیشتری از این اتوبوس‌ها در سطح شهر باشیم.

بازخوردی از رضایت ویژه کسبه و مردم در پی بازگشایی پیاده راه ۱۷ شهریور نداشتیم

وی در خصوص سرانجام بازگشایی محور پیاده راه 17 شهریور، گفت: بازگشایی بخشی از این پیاده راه بر اساس مصوبات شورای شهر بوده است و از خیابان صفا به سمت میدان شهداء بازگشایی شده و به نظرم مهم‌ترین دستاورد این بازگشایی افزایش تعداد پارک حاشیه‌ای و نفوذ سواره به پیاده راه بوده و بازگشایی اتفاق مهمی را رقم نزد و کمافی‌السابق شاهد اعتراض برخی از کسبه هستیم.

ملکی با بیان اینکه در همه شهرهای دنیا پیاده‌راه‌سازی انجام می‌گیرد و این یک تصمیم برای کل شهر و نه افراد خاص است، گفت: بازخورد زیادی از میزان رضایت ویژه مردم نداشتیم و از آنجایی که قرار شده پس از یک دوره بازگشایی نظرسنجی در مورد میزان رضایتمندی مردم انجام گیرد قطعا تا آن زمان نمی‌توانیم تصمیم خاصی در خصوص تعویض کف خیابان از سنگ‌فرش به آسفالت اتخاذ کنیم و باید منتظر نظر شورای شهر بمانیم.

وی در پایان در خصوص وضعیت ایمنی ساختمان‌های منطقه 12 با بیان اینکه ایمنی یکی از معضلات این منطقه است، بیان کرد: پلاسکو هزینه‌های سنگینی به جامعه تحمیل کرد و باید همه مسئولان از این ماجرا درس بگیرند و تامین ایمنی به یک مطالبه عمومی بدل شود که بر همین اساس با مالکان املاک بخصوص املاک دولتی و با کسبه به عنوان بهره‌برداران مکاتبه شده و به آنها تذکر داده شده که باید موضوعات ایمنی همچون دستورالعمل ایمنی، بهسازی و نوسازی در دستور کار قرار گیرد و آنها به عنوان بهره‌برداران ملک این موضوع را در دستور کار قرار دهند که متاسفانه شاهد بی‌توجهی هستیم به گونه‌ای که در حادثه حریق روز گذشته خیابان 17 شهریور شاهد بودیم که حریق در یک ساختمان نیمه کاره رخ داده که متاسفانه مالکان حتی به ساختمان نیمه کاره و در حال ساخت هم رحم نکرده و آن را به انباری بدل کرده بودند که باید با این ساختمان‌ها و مالکان برخورد شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه