چگونه افراد معتاد میشوند؟
بسیاری از افراد به دلیل اطلاعات غلط اطرافیان و باورهای اشتباهی که در مورد مصرف مخدر دارند به سمت مواد مخدر میروند.
به گزارش خبرگزاری موج، شاید زمانی که با یک فرد مبتلا به اعتیاد روبه رو شویم این صحبتها را از او بشنویم "فکر نمیکردم روزی معتاد شوم میخواستم فقط یک بار این کار را تجربه کنم".
عدهای هم با باوری اشتباه استفاده از برخی مواد مخدر را برای برخی از بیماری های مثل فشار خون، دیابت و درد دندان تجویز میکنند و نمیدانند همین باورهای ناکارآمد و غلط یکی از عوامل اصلی سوق دهنده افراد به سمت مواد مخدر است.
مطالعات نشان میدهد باورهای غلط و نادرست در رابطه با استفاده از مواد مخدر به میزان بیشتری در معتادان نسبت افراد عادی وجود دارد اما هیچ یک از این تحقیقات مشخص نمیکند چه نوع خطاهای فکری و شناختی در این افراد وجود دارد.
اگر از یک روانشناس یا معتاد در مورد استفاده از مواد مخدر سوال شود، هر دو استفاده از آن را غلط اعلام میکنند اما سطح دانش یک روانشناس در خصوص ضررهای مواد مخدر از زمین تا آسمان با یک فرد معتاد متفاوت خواهد بود.
دانش و آگاهی فرد معتاد در خصوص مواد سطحی است و اطلاعاتی که دارد قطعا غلط و برای فرار از واقعیت است.
یک روانشناس «باورهای های غلط» را از عامل های مهم گرایش افراد به اعتیاد می داند و می گوید که متاسفانه این تصور با و شواهد عینی و علمی مطابقت ندارد.
مسلم کرد در گفتوگو با ایسنا، دلایل گرایش افراد به مواد مخدر را اعلام و اظهار کرد: یکی از عوامل اصلی گرایش به اعتیاد باورهای غلط و ناکارآمد است که این افکار با واقعیت و شواهد عینی و علمی مطابقت ندارند.
وی با بیان اینکه استفاده از مواد مخدر باعث ایجاد رفتارها و هیجانات منفی در افراد میشود خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می دهد اکثر افراد معتاد حداقل با یک باور نادرست و غیر منطقی به سمت اعتیاد کشیده شدهاند.
وی با بیان اینکه اگر در رابطه با این موضوع مثال اینکه مصرف تفریحی باعث اعتیاد نمی شود را در نظر بگیریم متوجه می شویم اکثر افراد معتاد با نیت تفریحی شروع به این کار کرده اند، تصریح کرد: فردی که یکباره معتاد شود وجود ندارد و فرایند اعتیاد یک پروسه تدریجی است. باور غلط دیگری که به خصوص در بین نوجوانان وجود و باعث اعتیاد آن ها می شود ترس از نه گفتن زمانی که به آنها سیگار تعارف میشود است.
این روانشناس گفت: نوجوان باید مصرف مواد مخدر را کاری زشت و ناپسند و جاهلانه تلقی کنند که متاسفانه این کار را انجام نمیدهند.
کارشناس معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان وبلوچستان عنوان کرد: نوجوانان اگر بتوانند در مورد تعارفات غلط نه بگوید کار جرات مندانهای انجام و خود را از انداختن در یک مخمصه خطرناک رها خواهند کرد.
وی با اشاره بر اینکه برخی انتخاب های غلط میتواند آخرین انتخاب در نظر گرفته شود، عنوان کرد: یکی از افکار غلط دیگر که باعث عادی سازی اعتیاد در افراد می شود استفاده از عبارت " همه مردم مصرف می کنند، پس مصرف مواد مشکل و ایرادی ندارد" است.
به گفته این کارشناس ارشد روانشناسی شناختی اینگونه افراد همیشه دنبال کسی مثل خود می روند که احساس گناه را در آنها به حداقل برساند.
وی، نرخ شیوع مواد مخدر در ایران را ۲.۶۵ بیان کرد و ادامه داد: اگر آمار را دست بالا در نظر بگیریم نهایتا به ۵ درصد می رسد و این گروه اقلیت محسوب می شوند.
کردتصریح کرد: باید به وسیله افراد مختصص از طریق رسانه ها و جراید باورهای غلط و علت ناکارامد بودن آنها اطلاع داده شود زیرا اولین سائق به سمت اعتیاد باورهای اعتیادآور است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر