English

نقش جمعیت هلال احمر در تحقق شعار اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال

معاون جمعیت هلال احمر، نقش این سازمان مردم نهاد در تحقق شعار اقتصادی مقاومتی؛ تولید و اشتغال را تشریح کرد.

نقش جمعیت هلال احمر در تحقق شعار اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال

به گزارش خبرگزاری موج و بنابر اعلام روابط عمومی جمعیت هلال احمر، سید حمید جمال الدینی - معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر در مطلبی آورده است: «سال ۹۶، از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شد. عنوانی که با کمی دقت، با ارزش‌ها و اهداف والای هلال احمر که همان اشتغال و در نهایت، کاهش آسیب های اجتماعی به منظور تسکین آلام بشری بویژه برای اقشار آسیب پذیر، سازگار است.

جوانان داوطلب هلال احمر، پیشتازان عرصه تولید و اشتغال هستند. در این میان، نقش جمعیت هلال احمر در عرصه اشتغال و تولید و در واقع در جهت تحقق شعار سال ۹۶ از چند بعد قابل توجه و بررسی است:
1 - از سویی، جمعیت هلال احمر در حوزه اشتغال بستری مناسب، برای حضور جوانان پاکی است که به شکل داوطلبانه به مردم خدمات ارائه می دهند آنها داوطلبانی هستند که در جایگاه های مختلف با جنس خدمت به مردم آشنا شده و بدون شک این جوانان، می توانند در صنعت و موارد دیگر نیز مولد باشند.
۲- از دیگر سو لازم است جوانانی که فعالیت های داوطلبانه و خیر انجام می دهند، همچون آنچه در تمام دنیا مرسوم است، برای به کارگیری در مشاغل و حرفه ها در اولویت باشند و از دیگر سو این جوانان بودند که در طول سالیان گذشته، در هنگام دغدغه ها و مشکلات کنار مردم بودند و در هنگام بروز بحران برای کشور همچون جنگ تحمیلی تا تمام انتخابات، عرصه سازندگی، اقتصاد دانش بنیان و توسعه از هیچ تلاشی برای پیشرفت کشور دریغ نکردند.
3 - حمایت از تولید داخلی و کمک به اقتصاد مقاومتی از جمله موضوعاتی است که برای جمعیت هلال احمر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هلال احمر در بخشی از برنامه پنجساله اش به عنوان سند پشتیبان، محصولات و تجهیزات مورد نیاز این نهاد را اعلام کرده تا تولید کنندگان داخلی این محصولات را با رعایت استاندارد و کیفیت لازم، تولید کنند و جمعیت هلال احمر به عنوان یک بازار مصرفی بزرگ خرید این کالاهای داخلی را تضمین کرده است.
همچنین جمعیت هلال احمر ایران می تواند با در اختیار داشتن مراکز درمان خارج از کشور، محلی برای عرضه محصولات دانش بنیان داخلی به دیگر کشورها شود.
تکیه بر توان داخلی و بهره گیری از محصولات ایرانی به منظور تامین تجهیزات و محصولات مورد نیاز هلال احمر، نه تنها به چرخه تولید کمک می کند بلکه در راستای عمل به شعار اقتصاد مقاومتی و تحقق آن خواهد بود.
البته آنچه برای هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از اهمیت زیادی برخوردار است، ‌ رعایت استانداردها و کیفیت بالای این محصولات و کالاها است.
3 - یکی دیگر از ظرفیت های هلال احمر، شرکت های وابسته به این جمعیت است. این ظرفیت لجستیک که باید با علوم و تکنولوژی روز دنیا همراه شود، می تواند علاوه بر نیازمندی های هلال احمر، توان پاسخگویی به دیگر حوزه های مشابه را داشته باشد.
۴ - هلال احمر از ظرفیت اشتغال زایی در حوزه توانبخشی، ساخت اعضای بدن مصنوعی (ارتز و پروتز) و طب فیزیکی بهره مند است. تجربه چند دهه ساله هلال احمر در ساخت اعضای بدن مصنوعی تلفیقی از تجربه و دانش در کنار هم است؛ ظرفیتی، ویژه برای تولید و اشتغال ملی محسوب می شود. توسعه توانبخشی در هلال احمر بر چرخه تولید و همچنین اشتغال جوانان تاثیرگذار خواهد بود.
5 - جمعیت هلال احمر می تواند در کنار دانشگاه ها و پارک های فن آوری و مراکز تحقیقات، محلی برای تبدیل ایده ها به ثروت باشد. جمعیت هلال احمر با نگاه مدافع گری، از ترویج کسب و کار و اشتغال با نگاه به ارزش های بشردوستانه کار یعنی کسب و کار برای فعالیت های بشردوستانه و همچنین الزامات بشردوستانه برای کسب و کار، حمایت می کند.
۶۶ - جمعیت هلال احمر آمادگی تدوین شاخص های کسب و کار بشردوستانه را دارد، زیرا، یکی از الزامات فضای کسب و کار، تولید و اشتغال، ارتقای سرمایه اجتماعی است. هلال احمر با حضور جوانان و با ایجاد حس اعتماد در آنها برای ارائه خدمات بشردوستانه، سعی کرده این سرمایه اجتماعی را ارتقا دهد تا ارتقای این سرمایه به رفع نیازهای دیگران کمک کند و هرچه این سرمایه اجتماعی ارتقا پیدا کند، با ایجاد اعتبار اجتماعی در کنار اعتبار اقتصادی، چرخه تولید ملی با سرعت بالاتری به حرکت در می آید.
7 - موضوع قابل توجه دیگر، جنس ارزش های حاکم بر جمعیت هلال احمر و جنس فعالیت های آن است، که می تواند به نوعی منجر به اشتغال در حوزه علوم اجتماعی شود. هلال احمر این آمادگی را دارد که در کنار مراکز تحقیقاتی، پژوهشگاه‌ها و دانشگاه های فعال در عرصه علوم انسانی برای توسعه اشتغال و کسب و کار در حوزه علوم انسانی که خود منجر به تولید ثروت می شود، بویژه در شرایط منطقه، فعالیت کند؛ چرا که، امروز تولید دانش در علوم انسانی و توسعه و ارائه محصولات مناسب منجر به اشتغال می شود.
۸- هلال احمر با نگاه به اساسنامه خود و نگاه مدافع گری و مطالبه گری حقوق مردم، می تواند در تدوین و تنظیم پیوست بشردوستانه توسعه ملی، اشتغال، کسب و کار و تطبیق آن با ارزش ها، که به ارمغان آورنده صلح خواهد بود، نقش مهمی ایفا کند. در واقع، نقش جمعیت هلال احمر، هدایت کسب و کار ملی و اشتغال به سمت ارزش های بشردوستانه و ترویج صلح و بشردوستی است.
9 - ظرفیت دیگر جمعیت هلال احمر کمک به ایجاد جامعه تاب آور است که الزام رسیدن به این جامعه تاب آور، حل مشکلات اقتصادی است. در واقع تا فقر زدوده نشود، جامعه تاب آور معنا پیدا نمی کند؛ به همین دلیل، کمک به آسیب پذیرترین افراد در اولویت برنامه‌ها و اهداف هلال احمر قرار گرفته است.
۱۰ - اگر جمعیت هلال احمر در تولید ملی و اشتغال، نقش ایفا می کند، دقیقا در راستای کاهش فقر، برای رسیدن به جامعه تاب آور است از سوی دیگر هر چه درآمد ناخالص ملی افزایش پیدا کند، آسیب های اجتماعی کاهش پیدا می کند و این نیز در راستای اهداف هلال احمر است چرا که اشتغال و تولید ملی ارزشمند است که بتواند مبتنی بر ارزش های بشردوستانه باشد و در نهایت منجر به تسکین آلام بشری، صلح، دوستی و کمال شود؛ یعنی همان اهداف والای ادیان الهی.»

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه