English

جزئیات کنفرانس بین‌المللی گرد و غبار اعلام شد

دبیر اجرایی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار تهران که با حضور ده ها وزیر از سراسر جهان برگزار می شود جزئیات برگزاری این کنفرانس را اعلام کرد.

جزئیات کنفرانس بین‌المللی گرد و غبار اعلام شد

به گزارش خبرگزاری موج، دبیر اجرایی «کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار، چالش‌ها و راه حل‌ها» اعلام کرد: این کنفرانس از دوازدهم تا چهاردهم تیرماه ۹۶ در تهران برگزار می‌شود نتیجه همکاری دولت جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل متحد است و سازمان محیط زیست از جانب دولت جمهوری اسلامی ایران وظیفه برگزاری آن را بر عهده دارد.

یوسف رشیدی افزود: کنفرانس یک شورای سیاست گذاری دارد که متشکل از سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت امور خارجه، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخیز داری است و ریاست این شورا را خانم ابتکار بر عهده دارد.

وی با اعلام اینکه دبیر کمیته علمی کنفرانس سعید متصدی و دبیر کمیته اجرایی آن خود اوست، اظهار داشت: تاکنون ۴ قطعنامه در سازمان ملل متحد در رابطه با گرد و غبار تدوین شده است. در بند ۷ قطعنامه آخر به برگزاری این کنفرانس در ایران اشاره شده است.

دبیر اجرایی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار تهران ادامه داد: در سال ۲۰۱۳ آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان اعلام کرده که آلودگی هوا می‌تواند یک عامل مهم بیماری‌های سرطانی منتهی به مرگ باشد. در سال ۱۹۵۳ در لندن یک بازی فوتبال به دلیل آلودگی هوا لغو شد در اهواز طی سالهای گذشته به دلیل گرد و غبار اتفاقاتی که شاهد بودیم رخ داد، در چین یک فرودگاه بسته شد، سال ۲۰۱۶ در پاریس شهر به وضعیت زوج و فرد درآمد و در سال ۲۰۱۷ در لندن همچنان با مشکلاتی مرتبط با آلودگی هوا روبرو هستند.

رشیدی تأکید کرد: در سال ۷۹ اولین مصوبه دولت مربوط به آلودگی هوا بود و این نشان می‌دهد در منطقه‌ای که ما در آن حضور داریم بحث گرد و غبار مهم است.

وی با ارائه عناوین مجموعه‌ای از مقالات علمی دربارهٔ تأثیر آلودگی هوا بر سلامت گفت: این موضوع اصلاً محدود به ایران نیست. سال ۲۰۰۹ وزارت محیط زیست اسپانیا پرسید اگر شاخص ذرات معلق را کاهش دهیم چه اندازه صرفه اقتصادی در حوزه بهداشت و درمان به دست خواهیم آورد و بعد مطالعات نشان داد که با کاهش شاخص ذرات معلق به ازای هر نفر در سال، هزار و ۶۰۰ یورو صرفه اقتصادی در حوزه بهداشت و سلامت حاصل می‌شود.

دبیر اجرایی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار تهران تصریح کرد: سازمان هواشناسی جهانی از سال ۲۰۰۷ بخشی را برای پیش آگاهی گرد و غبار ایجاد کرده است و در اهداف آن پیش بین، توسعه فن آوری اندازه‌گیری گرد و غبار، گرد هم آوردن متخصصان، همکاری دولت‌ها و تشکلهای مردمی و ظرفیت سازی دیده شده است.

رشیدی با ارائه تصویری از گرد و غبار در منطقه طی ۲۴ ساعت گذشته گفت: این تصاویر نشان می‌دهد ایران، افغانستان، عربستان، کشورهای دیگری از منطقه و بخشهایی از قاره آفریقا درگیر مسئله گرد وغبار هستند.

وی جزئیات برگزاری این کنفرانس را این گونه تشریح کرد: کنفرانس طی ۳ روز برگزار می‌شود که افتتاحیه آن صبح ۱۲ تیرماه در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد در همین روز اول، دو اجلاس بلندپایه برای وزای کشورها خواهیم د اشت که در پایان این دو نشست، وزرا بیانیه‌ای با عنوان بیانیه تهران را تدوین و قرائت خواهند کرد و همکاری‌های منطقه‌ای، بین‌المللی، پاسخگویی و ظرفیت سازی‌ها در آن درج خواهد شد.

دبیر اجرایی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار تهران ادامه داد: در مجموع ۴ نشست فنی خواهیم داشت که بعدازظهر روز اول، یک نشست آن به عنوان تأثیرات اجتماعی و اقتصادی گرد و غبار و خسارت‌های ناشی از آن برگزا می‌شود. روز دوم بازدیدهای میدانی از شهر کاشان و اهواز را خواهیم داشت که مقامات و متخصصان جهانی از کانون‌های گرد و غبار و اقدامات ایران در این دو شهر بازدید می‌کنند.

رشیدی افزود: در روز سوم نیز سه نشست فنی و یک نشست جمع‌بندی خواهیم داشت در نخستین نشست صبح چهارشنبه، شناسایی منابع، پایش، اندازه‌گیری، پیش بینی و پیش آگاهی گرد و غبار موضوع نشست اول است و در نشست دوم صبح این روز، سیاست گذاری، نوآوری، کنترل منابع و مباحث اقتصادی همچون تخصیص منابع مورد تبادل نظر قرار می‌گیرد. بعد ازظهر نیز نشست همکاری‌های منطقه‌ای، بین‌المللی، اقدامات و پاسخ‌ها را خواهیم داشت که چهارمین و آخرین نشست تخصصی این کنفرانس خواهد بود.

وی اظهار کرد: نهایتاً پس از این نشست‌های تخصصی، نشست جمع‌بندی صورت می‌گیرد و بیانیه پایانی تدوین و قرائت می‌شود یعنی یک بیانیه تهران در روز اول و یک بیانیه پایانی در روز آخر در این کنفرانس ارائه خواهد شد. یک گزارش هم خود سازمان ملل تهیه و به این سازمان ارائه خواهد کرد.

دبیر اجرایی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار تهران دربارهٔ شرکت کنندگان در این کنفرانس تصریح کرد: کشورهای گوناگون از قبیل سازمان ملل متحد به این کنفرانس دعوت کرده‌ایم که تاکنون ۳۱ کشور برای حضور اعلام آمادگی کرده و تا پایان هفته این تعداد بیشتر نیز خواهد شد. از جمله این کشورها می‌توان به فرانسه، آلمان، ایتالیا، آمریکا، بلژیک، چین، کره جنوبی، قطر، عمان، کویت، پاکستان، ارمنستان، چاد، عراق، ترکیه، هند، اسلواکی و صربستان اشاره کرد که این کشورها در سطح وزیر، معاون وزیر و کارشناس حضور خواهند یافت و از سازمان ملل متحد نیز دو معاون دبیر کل در کنفرانس حاضر می‌شوند و ۹ سازمان بین‌المللی و منطقه‌ای نیز در اجلاس حضور خواهند داشت.

رشیدی گفت: تاکنون حدود ۸۰ وزیر، کارشناس و متخصص در برنامه‌ها اعلام حضور قطعی کرده‌اند که البته این اعداد هنوز دقیق نیست و تا پایان هفته، فهرست ما تکمیل می‌شود.

وی در پاسخ به پرسشی درمورد رویکرد کنفرانس ادامه داد: این یک کنفرانس فنی و تخصصی است و ما به دنبال محکوم کردن هیچ‌کس یا هیچ کشوری نخواهیم بود و می‌خواهیم ظرفیت‌های کشورها را شناسایی کنیم و به یک راهکار مشترک برسیم، بنابراین هدف ما تکیه بر اشتراکات است و نه نقاط مورد اختلاف.

دبیر اجرایی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار تهران تصریح کرد: البته این کنفرانس صرفاً علمی و دانشگاهی نیست بلکه تلفیقی از مباحث علمی، سیاست گذاری و تصمیم سازی‌های منطقه‌ای است. این اولین کنفرانس است که دربارهٔ گرد و غبار در این سطح برگزار می‌شود و شروع یک همکاری بین‌المللی در این راستا خواهد بود که دو بیانیه در آن صادر می‌شود و پس از این کنفرانس نیز، این دو بیانیه پیگیری خواهد شد.جزئیات کنفرانس بین‌المللی گرد و غبار اعلام شد.

عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه