در گفتوگو با موج عنوان شد
تعرفه خدمات پرستاری در منزل کارشناسی شده نیست/ رشد مراکز غیر مجاز پرستاری
قائم مقام نظام پرستاری با بیان اینکه تعرفه خدمات پرستاری در منزل کارشناسی شده نیست، گفت: هیچ پرستاری در تهران حاضر نمیشود با چنین دریافتی به منزل برود و خدمت ارائه دهد با چنین تعرفهای در تهران، نه تنها کمکی به پرستار و بیمار نخواهیم کرد، بلکه باعث افزایش رشد مراکز غیرمجاز .پرستاری خواهیم بود
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، هیات وزیران به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه کشور و تایید شورای عالی بیمه سلامت کشور و به استناد ماده ۱۰ قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور مصوب ۱۳۷۳ -تعرفه خدمات پرستاری در منزل در سال ۱۳۹۶ را تصویب کرد.
معاون اول رئیس جمهور مصوبه دولت درباره تعرفه خدمات پرستاری در منزل در سال ۱۳۹۶ مطابق فهرست تأیید شده دفتر هیات دولت را ابلاغ کرد. در این ارتباط نظر محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور را جویا شدیم.
وی معتقد است خدمات پرستاری از دهه ۷۰ خورشیدی در ایران شکل گرفت که بعد از مدتی با مخالفت وزارت بهداشت روبهرو شد، چرا که مسوولان بر این باور بودند این خدمات باید توسط پزشکان انجام شود. با تمامی مخالفتها ۱۰۰۰ مرکز مجوز اجرای این خدمات را دریافت کردند، که متاسفانه به علت بیتوجهی وزارت بهداشت و خصوصا بیمهها که این خدمات را پوشش ندادند، باعث شد تا ارائه خدمات پرستاری در منزل، با مشکلات مواجه شود و به ورطه تعطیلی کشانده شود.
به گفته قائم مقام نظام پرستاری، در سال ۹۴ آیینه نامه مراکز مشاوره پرستاری مورد بازنگری قرار گرفت و ۴۰ خدمت ابلاغ شد که البته سازمان نظام پرستاری در راستای این تصمیم جلساتی با شورای عالی بیمه داشت، چرا که این ۴۰ خدمت واگذاری شده کارشناسی نشده و ایرادهای اساسی داشت. در بحث ابلاغ تعرفه خدمات پرستاری در منزل نیز باید گفت غیرکارشناسی است، چون این تعرفهها باید براساس شرایط جغرافیایی متفاوت باشد که نیست.
شریفی مقدم ادامه داد: در این مراکز خدمات به شکلهای مختلفی ارائه میشود، مانند تزریقات، گرفتن فشار خون و خدمات لانگ ترم که شامل خدمات ۲۴ساعته و ۱۲ساعته بوده که در این تعرفه مختصر به آن اشاره شده است. پیشنهاد ما این بود که تعرفه این خدمات براساس جغرافیا متفاوت باشد، که با مخالفت روبه رو شد، در واقع سازمان پیشنهادهای زیادی ارائه داد که وزارت بهداشت آنها را رد و جلسه را ترک کردند، این طرح شاید در شهرهای کوچک عملکرد مثبتی داشته باشد اما نه در کلانشهرهایی چون تهران.
شریفی مقدم با بیان اینکه هیچ پرستاری در تهران حاضر نمی شود با چنین دریافتی به منزل برود و خدمت ارائه دهد، گفت: با چنین تعرفهای در تهران، نه تنها کمکی به پرستار و بیمار نخواهیم کرد، بلکه باعث افزایش رشد مراکز غیرمجاز پرستاری خواهیم بود، در واقع تا قبل از مصوبه تعرفه خدمات پرستاری در منزل، بیش از ۷۰ درصد خدمات پرستاری در منزل در تهران توسط اشخاص و مراکز غیر مجاز ارائه می شد که با این تعرفه ها، قطعا این ۷۰ درصد سهم مراکز غیرمجاز افزایش خواهد یافت.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر