English

نامه «بهمن کشاورز» به صداوسیما

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در خصوص اظهارات معاون اول قوه‌ قضاییه در یک برنامه تلویزیونی، به یکی از مدیران صداوسیما نامه نوشت.

نامه «بهمن کشاورز» به صداوسیما

به گزارش خبرگزاری موج، متن نامه بهمن کشاورز بدین شرح است:

به: مدیریت محترم شبکه دوم سیمای جمهوری اسلامی

از: اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران

درباره: اظهارات معاون اول ریاست قوه‌ قضائیه حجت الاسلام جناب آقای محسنی اژه‌ای در برنامه بدون تعارف روز جمعه ۹۶/۰۴/۳۰

احتراما؛ مقام محترم فوق در برنامه بدون تعارف که در ساعت ۲۰:۳۰ از شبکه دوم پخش شد فرمودند «خیلی از اشکالاتی که وجود دارد ما خودمون مطلع هستیم، تلاش هم می کنیم که رفع بکنیم؛ واقعا امکاناتش نیست. بعضی از طول کشیدن ها، بعضی از اشکالات معذرت می‌خواهم وکیل می‌آید عمدی یک کاری می‌کند که پرونده بیشتر طول بکشد و پول بیشتر بگیرد. اگر سریع تمام بشود می گوید که خب آقا برای یک ماه وقت گذاشتن چه قدر می خواهید پول بگیرید، اما وقتی شش ماه طول بگشد می گویند خب شش ماه روش کار انجام شده دیگه حالا آنقدر اشکالی ندارد. رسما به طرف دروغ یاد می دهد، میگه آقا این رو منکر شو اینجوری بگو اونجوری بگو، خب یه حکمی صادر می شود، این دروغ کشف می‌شود.»

اینک اشعار می دارد:

اولا- تردیدی در اینکه صداوسیما باید همه مشکلات و معضلات اجتماعی و اقتصادی و سیاسی را - بدون استثنا و به طور یکسان - خبررسانی کند وجود ندارد و کانون‌های وکلا و وکلای دادگستری از اینگونه اقدامات با قید «بدون استثنا» استقبال می‌کنند.

ثانیا- در خصوص فرمایش‌های معاون اول محترم قوه‌ قضاییه در قسمتی که به وکلا و قضات مربوط می شد گفتنی است:

الف- اینکه «وکیل عمدا کاری می‌کند پرونده بیشتر طول بکشد تا پول بیشتری بگیرد.» در نظام های حقوقی‌ای که دستمزد و حق الوکاله وکلا بر مبنای ساعات مصروفه تعیین می شود ممکن است مصداق داشته باشد.

در نظام وکالتی ما حق الوکاله به طور مقطوع - خواه بر مبنای توافق و خواه طبق تعرفه - تعیین و 60 درصد آن در آغاز کار و ۴۰ درصد در آغاز مرحله تجدید نظر دریافت می شود؛ بنابراین اگر وکیلی با دید مادی و مالی به قضایا نگاه کند، صرفه و صلاحش در این است که کار هرچه زودتر به پایان برسد.

احتمالا مواردی که به عرض ایشان رسیده حالاتی کاملا استثنایی بوده که کیلی با موکلش قرارداد ساعتی منعقد کرده بوده است.

ب- نکته دیگر اینکه اگر در مواردی «مواعد قانونی» برای انجام اموری وجود داشته باشد، وکیل نمی تواند و نباید این مواعد را به ضرر موکل ساقط یا کوتاه کند. زیرا بدیهی است مطالعه دقیق در مورد مسائل کیفری و مدنی، مستلزم صرف وقت است و پیش بینی مهلت ها و مواعد در قانون ناشی از پذیرش همین نیاز از ناحیه قانونگذار است.

پ- اگر وکیلی عالماً عامداً به موکلش دروغ یاد بدهد و این امر ثابت شود، مورد تخلف از قسم، موضوع ماده 3۹ آیین نامه استقلال به موجب بند ۳ از ماده ۸۱ همین آیین نامه با مجازات درجه ۵ (یعنی ممنوعیت از وکالت به مدت ۳ ماه تا سه سال) قابل مجازات خواهد بود.

ت- ما هم قبول داریم که برخی از وکلا نقص‌ها و اشکالات رفتاری و اخلاقی دارند و شاید این موارد زیاد هم باشد، اما متاسفانه این کاستی ها و اشکالات در میان همکاران قضایی هم کم نیست. مشکل وقتی پیچیده می شود که افرادی از این دو نحله به اصطلاح «یکدیگر را پیدا می کنند».

اینجانب برای شخص جناب آقای محسنی اژه‌ای و نظریات حقوقی ایشان احترام بسیار قائلم و آنچه عرض شد مبتنی بر این شناخت و با این باور است که برای منزه کردن دستگاه قضا، باید تشکیلات قضایی و کانون‌های وکلا دست به دست هم داده، تعاطی فکر و همکاری کنند. امیدوارم ترتیبی مقرر فرمایید که این توضیحات به سمع و نظر مخاطبان آن شبکه برسد.

با درود و سپاس

بهمن کشاورز - رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستر ایران

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه