ایرج حریرچی:
۷ برابر ظرفیت موجود تمایل به رشته تجربی دارند
۵۱۸ هزار نفر تمایل به رشتههای پزشکی دارند. شاهد استقبال جامعه در رشتههای پزشکی و رشتههای علوم تجربی هستیم و استقبال از رشتههای پزشکی و کارشناسی علوم تجربی نقاط ضعف و قوتی برای حوزه سلامت دارد که باید برای آن برنامه داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص سیاستگذاری موضوع کنکور گفت: این سیاستگذاری به حوزه سلامت و حوزههای اجتماعی مربوط میشود به طوری که امسال در گروه ریاضی ۱۳۷ هزار نفر شرکت کرده و ۲۳۷ هزار نفر فقط در دانشگاههای دولتی ظرفیت داریم و حدود ۱۰۰ هزار صندلی خالی در این گروه مشاهده میشود.
وی اظهار کرد: در گروه علوم انسانی ۱۶۷ هزار نفر شرکت کننده داشتیم، ۳۱۰ هزار ظرفیت دانشگاههای دولتی و در نتیجه ۱۴۳ هزار صندلی خالی داریم که این موضوع به دلیل تغییر هرم سنی جمعیت است.
۵۱۸ هزار نفر تمایل به رشتههای پزشکی دارند
حریرچی بیان کرد: در گروه علوم تجربی 518 هزار نفر شرکت کننده داریم و ظرفیت پذیرش 154 هزار نفر است که در این میان حدود 5 هزار نفر پزشکی و در مجموع 8 هزار نفر در داروسازی، دندانپزشکی و پزشکی پذیرفته میشوند یعنی حدود 7 برابر ظرفیت موجود در دانشگاه تمایل به این رشته وجود دارد و شاهد استقبال جامعه در رشتههای پزشکی و رشتههای علوم تجربی هستیم و استقبال از رشتههای پزشکی و کارشناسی علوم تجربی نقاط ضعف و قوتی برای حوزه سلامت دارد که باید برای آن برنامه داشت.
وی گفت: طبق گفتههای سازمان نظام پزشکی کشور 15 هزار پزشک داریم و بعد از فارغ التحصیلی تنها یک بار سازمان نظام پزشکی مراجعه کردهاند که جای تامل دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: این 15 هزار نفر یا به دلیل خروج از کشور، عدم علاقه و برآورده نشدن انتظارات مشغول به ارائه خدمت نشدهاند که با توجه به هزینه کرد جامعه و ملی و دولتی باید تمهیداتی را برای این آمار در نظر داشت.
وی اظهار کرد: در کشور ما ترجیحات خانوادگی در انتخاب رشته تاثیر گذار است اما در کشورهای پیشرفته پزشکان درآمد متوسط و متوسط به بالا دارند و در حدود 9 الی 10 درصد تولید نا خالص ملی به حوزه سلامت اختصاص دارد و تصور پزشکان درآمدهای هنگفت نیست.
حریرچی بیان کرد: ۱۰ درصد درآمد ناخالص ملی در کشورهای اروپایی مربوط به حوزه بهداشت و درمان است که در آن پزشکان جزو دهک ۶ و ۷ هستند و این در حالی است که در کشور آمریکا این میزان بالای ۱۸ درصد بوده و پزشکان جزو دهک ۱۰ محسوب میشوند.
وی درباره اینکه چند درصد از درآمد ناخالص ملی به حوزه بهداشت و درمان باید اختصاص پیدا کند و گروههای پزشکی از لحاظ درآمد چه جایگاهی دارند، تصریح کرد: بر اساس علایق و ترجیحات افراد جامعه خانواده و مجموعه بافت سیاسی و اجتماعی کشور تصمیمات در خصوص مسائل مختلف گرفته میشود که در آن عملکرد تاریخ معاصر کشور نیز بی تأثیر نیست.
تمهیدات وزارت بهداشت برای حج ۹۶
وی درباره برنامه هاى وزارت بهداشت در خصوص مراسم حج گفت: هشتاد هزار نفر از مردم در کشور دیگرى براى حج مى روند و رده سنى افراد هم بالاست و شرایط اسکان نیز در برخى موارد دشوار است و در نتیجه سالیانه برنامه ویژه اى براى حجاج انجام مى شود.
حریرچی بیان کرد: قبل از رفتن حجاج طبق پروتکل مشخص از نظر واکسیناسیون و معاینات جسمى انجام مى شود و با توجه به بیمارى هاى احتمالى موجود در کشور مقصد، آموزشها و پیشگیرىها انجام مى شود و افراد بعد از معاینه و شناسایى افراد در معرض خطر، پروتکل هاى خاصى براى این افراد وجود دارد که حتى براى چکاپ هم مراجعه کنند.
وی افزود: برخى بیمارىها مثل آنفلوآنزا و سرماخوردگى به دلیل تراکم بالاى افراد در یک محل و خستگى زیاد ممکن است اتفاق بیفتد که در همین راستا وزارت بهداشت آموزشهای لازم را به مدیران کاروانها و ارائهدهندگان خدمات بهداشتی و درمانی در فرودگاهها و حتی هواپیما انجام داده و در زمان برگشت نیز پزشکان و نیروهاى بهداشت مستقر خواهند شد که توصیه مى شود حجاج به آموزش هاى پزشکى و بهداشتى توجه کنند.
وی گفت: هماهنگیهای خوبی با طرف عربستانی در خصوص ایجاد مراکز بهداشتی و استفاده از خدمات آنها در شهرهای مختلف عربستان انجام شده بطوریکه با طرف سعودی در خصوص سوانح و حوادث مختلف برنامهریزیهای خوبی انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: علیرغم انجام واکسیناسیون ممکن است برخی بیماریهای عفونی وجود داشته باشد که در فرودگاه آنها شناسایی و در این خصوص آموزشهای لازم انجام شده است و مردم نگران این موضوع نباشند و فقط دستورات بهداشتی را رعایت کنند.
ارسال نظر