زنان مبتلا به سرطان تا سه سال پس از درمان نباید باردار شوند
رئیس انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی ایران در خصوص امکان بارداری سالم در زنانی که به سرطان های مختلف مبتلا هستند، توضیحات علمی ارائه داد.
به گزارش خبرگزاری موج، محمدرضا قوامنصیری گفت: مهم ترین مسئله در بارداری خانمهایی که مبتلا به سرطان هستند، کنترل بیماری آنها زیر نظر پزشک است و اینکه در زمانی که تصمیم به بارداری دارند بیماری آنان فعال نباشد.
وی درباره مبتلایان به سرطان پستان که تمایل به بارداری دارند توضیح داد: این بیماران دو تا سه سال پس از درمان نباید باردار شوند. به این علت که در این مدت، قسمتهای مختلف بدن تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته و علاوه بر آن تغییرات هورمونی و افزایش استروژن موجب میشود که بیمار، شرایط لازم را برای بارداری را نداشته باشد و بارداری در چنین شرایطی هم برای مادر هم برای جنین مضر خواهد بود.
این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی با اشاره به دو سرطان رحم و دهانه رحم و امکان بارداری در مبتلایان به آن تصریح کرد: در سرطان رحم که معمولا رحم برداشته میشود و امکان بارداری وجود ندارد، اما در مورد سرطان دهانه رحم چون در مراحل ابتدایی، درمان جزئی خواهد بود، در نتیجه با حفظ رحم، تخمدانها نیز بر جای خود باقی خواهند ماند. بنابراین با تمهیدات خاصی که متخصصان زنان و آنکولوژی ارائه خواهند کرد بارداری میتواند اتفاق بیفتد.
قوامنصیری افزود: به جز موارد ذکر شده در سرطانهای خیلی بدخیم مانند ملانوم پوست که خطر «متاستاز» (انتقال سلولهای سرطانی به بافتهای دیگر بدن در مراحل خیلی پیشرفته بیماری) در این بیماران وجود دارد، بارداری در سرطانهای دیگر، با رعایت موارد ذکر شده و تحت نظر پزشک بودن بیمار، مانعی نخواهد داشت.
به گفته وی، علت منع بارداری در مبتلایان به ملانوم بدخیم پوست، نبودن پیش آگهی سرطانی در این بیماری است. به همین دلیل این بیماری از طریق خون، می تواند ریه، مغز و دیگر نقاط بدن را به سرعت درگیر کند، بنابراین آینده بیمار نیز نامشخص خواهد بود.
این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی با بیان اینکه پزشک یک راهنما و درمانگر است، عنوان کرد: اگرچه در بیمارانی که سرطانهای بدخیمی دارند، امکان بارداری وجود ندارد و یا در بیماران دیگر تا زمان معین نباید باردار شوند، اما در صورتی که خانمی مبتلا به سرطان، اصرار به بارداری داشته باشد، همانطور که در درمان نیز پزشک از لحاظ اخلاقی به درخواست بیمار، عمل میکند، در بارداری نیز تصمیم با خود بیمار است.
قوامنصیری افزود: تومورهای استخوانی نیز از موارد دیگری هستند که البته بیشتر در آقایان و در دهه دوم زندگی، فرد به آن مبتلا میشود، اما در صورتی که خانمی در سنین باروری به این بیماری مبتلا شود، در صورت داشتن پیش آگهی توصیه میشود که این افراد باردار نشوند.
رئیس انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی ایران تاکید کرد: بارداری برای بیمارانی که ممنوعیتی ندارند در شرایطی مناسبتر است که حداقل دو تا سه سال از درمان بیماری سرطان آنان گذشته باشد. به این دلیل که ۵۰ درصد امکان عود سرطان در این بیماران وجود دارد، اما هر چه این فاصله طولانیتر شود، این درصد پایینتر خواهد آمد.
ارسال نظر