حمایت ۲۰۰ میلیونی در حوزه فیلمسازی سلامت
رئیس جشنواره فیلم «سلامت» با بیان اینکه از ۱۰ فیلم در حوزه سلامت حمایت خواهد شد، گفت: تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان به کارگردانان در حوزه سلامت کمک خواهد شد تا بتوانیم از این طریق به فرهنگسازی کمکی کرده باشیم.
به گزارش خبرگزاری موج، نشست رسانهای دومین جشنواره فیلم «سلامت» شنبه ۲۸ مرداد در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران با حضور دکتر محمدهادی ایازی برگزار شد.
ایازی در این نشست با اشاره به جشنوارهای که در سال گذشته برگزار شد، گفت: ما قول دادیم که این جشنواره هر سال برگزار شود و خوشحالیم که امسال نیز موفق به انجام این امر شدیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ۵۵۳ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است، توضیح داد: ۲۳۱ اثر دانشجویی، ۶۳ اثر سینمایی، ۱۶۴ اثر مستند و ۹۵ برنامه تلویزیونی در این جشنواره شرکت کردهاند و به علت کم بودن تعداد سریالها این بخش هر دو سال یک بار برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه آثار ارسالی موضوعات مختلفی را در برمیگیرد، افزود: موضوعاتی در جهت حفظ و ارتقای سلامت جسمانی، روحی، اجتماعی و معنوی نظیر پیشگیری و درمان بیماریهای واگیردار و غیر واگیردار و بیماریهای خاص، دوری از دخانیات و مواد مخدر و زندگی عاری از خشونت و آسیبها، ترویج فرهنگ صحیح مصرف دارویی، نقش مردم و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی در تأمین حفظ و ارتقای سلامت و ایمنی غذا، اهدای خون، ایدز و طرح تحول سلامت در آثار ارسالی مورد توجه بوده است.
ایازی درباره داوری آثار گفت: هیأت داوران این دوره از جشنواره از دو گروه هنرمندان باسابقه و پزشکان تشکیل شده است که در نهایت در بخش مستند ۴۴ اثر، در بخش دانشجویی ۳۸ اثر، در بخش تلویزیونی ۲۶ برنامه و در بخش سینمایی ۲۲ فیلم به مرحله نهایی رسیدهاند.
قائم مقام وزیر بهداشت به اهداف جشنوارهی فیلم سلامت اشاره کرد و افزود: هدف ما نمایش آثار برای عموم مردم است، به همین دلیل در مجموع ۷۵ ساعت برنامه تلویزیونی به پوشش جشنواره فیلم سلامت خواهند پرداخت و همچنین دو برنامه رادیویی از شبکههای رادیو سلامت و جوان این جشنواره را پوشش میدهند.
ایازی به همگردیهای سلامت و سینما در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: همگردیهایی با حضور پزشکان و فیلمسازان برگزار میشود که طی آن هنرمندان با فعالیتهای پزشکی و مردمی در حوزه سلامت آشنا خواهند شد.
وی در ادامه به برگزاری دو یادبود در این جشنواره اشاره کرد و گفت: برای زندهیاد علی معلم که داور دوره گذشته بودند و همچنین وحید نصیریان، کارگردان انیمیشن که اعضای بدن خود را بعد از مرگ اهدا کرده است یادبودی خواهیم داشت.
رئیس جشنواره به انتخاب وزرای جدید برای کابینه اشاره کرد و افزود: این انتسابهای دولتی خللی در جشنواره ایجاد نمیکند و امیدواریم این جشنواره با قوت در سالهای آینده نیز برگزار شود.
ایازی با اشاره به اهمیت جشنوارههای موضوعی بیان کرد: مهم این است که ما بتوانیم به تهیهکنندگان و فیلمسازان کمک کنیم تا فیلمهایی با مضمون سلامت درست کنند. به همین دلیل ما از ۱۰ فیلم در حوزه سلامت تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان حمایت خواهیم کرد اما متأسفانه طی چند ماه گذشته به دلیل محدودیتهای موجود موفق به انجام این کار نشدیم اما مصمم هستیم تا در شش ماهه دوم سال این امر تحقق پیدا کند.
رئیس دومین جشنواره فیلم سلامت افزود: هنوز میزان هزینهها به طور دقیق مشخص نشده است اما نسبت به سال گذشته هزینهها کاهش داشته است. ما بعد از برگزاری اولین دوره جلسات آسیبشناسی برگزار کردیم و تعداد آثار ارسالی تأیید کرد که این جشنواره با استقبال مواجه بوده است.
ایازی با بیان اینکه باید از نمایشها آن چیزهایی که به سلامت مردم آسیب میرساند حذف شود، گفت: امیدواریم بعد از پنج سال میزان استفاده از دخانیات در سینما مانند صداوسیما کاهش پیدا کند.
وی در این خصوص که چرا ابراهیم داروغهزاده، دبیر این جشنواره در این نشست حضور ندارند؟ گفت: به این دلیل که داروغهزاده به سمت معاون ارزشیابی و نظارت فرهنگ و ارشاد منصوب شده و نمیخواستند در معرض داوری قرار بگیرند از من خواستند تا پاسخگوی شما باشند.
وی در پایان به تجلیل از یک فیلمساز و یک پزشک در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: یکی از پزشکان فوق تخصص و یک کارگردان باسابقه در حوزه سلامت در این دوره از جشنواره تقدیر میشوند.
ایازی از روند عملکرد صداوسیما در حوزه سلامت گفت که تبلیغ کالاهای آسیبرسان با پیگیریهای وزارت بهداشت کم شده است.
مهدی قربانپور مدیر اجرایی جشنوارهی فیلم سلامت نیز در این نشست حاضر بود.
جشنوارهی فیلم سلامت اول تا ۵ شهریور ماه در چارسو برگزار میشود.
ارسال نظر