English

ایرج حریرچی خبر داد

انطباق بیش از ۹۴ درصد برنامه های دولت دوازدهم با احکام توسعه کشور

سخنگوى وزارت بهداشت در نشست خبرى که امروز برگزار شد درباره برنامه هاى وزارت بهداشت در دولت دوازدهم گفت: این برنامه ۹۴ درصد با اسناد بالادستى و قانون برنامه ششم و سیاست هاى نظام، انطباق و بالاترین همسویی را دارد.

انطباق بیش از ۹۴ درصد برنامه های دولت دوازدهم با احکام توسعه کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، ایرج حریرچی سخنگوى وزارت بهداشت در نشست خبرى که امروز برگزار شد درباره برنامه هاى وزارت بهداشت در دولت دوازدهم گفت: این برنامه ۹۴ درصد با اسناد بالادستى و قانون برنامه ششم و سیاست هاى نظام،انطباق و بالاترین همسویی را دارد.

وی افزود: این برنامه طبق اصول برنامه نویسی، تعریف نظام سلامت، کارکردهای نظام سلامت و بر مبنای اصول محوری سازمان جهانی بهداشت است.

سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: چشم انداز اصلی برنامه تا سال ١٤٠٤ است و با همکاری و همیاری مردم می توانیم طبق بند ٢ سیاست های کلی نظام سلامت جایگاه واقعی خود را در منطقه آسیای جنوب غربی پیدا کنیم.

حریرچی تصریح کرد: برنامه ما این است که از سوانح و بیماری ها و آلودگی های زیست محیطی پیشگیری کنیم. ماموریت ما اولویت بخشیدن بهداشت بر درمان خواهد بود. همچنین مشارکت افراد و جامعه در سلامت جامعه را باید داشته باشیم.

وی اظهار کرد: ۶ اولویت اعلام شده که اولویت اول تداوم و ارتقا و نهادینه سازی طرح تحول سلامت است. موضوع دوم استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده خواهد بود.

حریرچی افزود: برنامه تحول در آموزش و پژوهش پزشکی اولویت سوم ما خواهد بود. چهارمین اولویت ما تامین منابع مالی پایدار خواهد بود و تلاش می کنیم از نفت و منابع ناپایدار خود را جدا کنیم و حتما کنترل هزینه ها اعمال خواهد شد.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: پنجمین برنامه اصلاح ساختار نظام سلامت برای تقویت تولیت سلامت و چابک سازی دولت و تفکیک نقش ها خواهد بود.

حریرچی درباره محصولات تراریخته گفت: در این خصوص تصمیم فقط با وزارت بهداشت نیست و نیاز به تصمیم گیری بین بخشی دارد.

وی افزود: اگر بشود با کود طبیعی و غیره بتوان نیاز همه مردم جهان را تامین کرد خیلی خوب است، اما جهان به این نتیجه رسیده که غذا را فقط از روش کاملا ارگانیک نمی توان تامین کرد. اکثر گوشتی که در کشور مصرف می شود هم گاو و گوسفند بومی نیست.

حریرچی گفت: خواهش ما این است که به استفاده از محصولات تراریخته و ارگانیک، بار سیاسی ندهیم.

وی افزود: محصولاتی که در کشور وجود دارد باید اعلام شود و هم خودمان بررسی می کنیم و آن چه در بازار وجود دارد کنترل شده و مضر نیست.

استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده در دولت دوازدهم

وی با اشاره به اینکه ماموریت ما اولویت بخشیدن بهداشت بر درمان خواهد بود، بیان کرد: همچنین مشارکت افراد و جامعه در سلامت جامعه را باید داشته باشیم،  باید امنیت غذایى را براى همه کشور تامین کنیم.

حریرچی گفت: ایجاد تحول در نظام آموزشى و پژوهشى نیز از طریق تداوم طرح تحول سلامت و ایجاد اصلاحات انجام خواهد شد.

سخنگوى وزارت بهداشت اظهار کرد: شش اولویت اعلام شده که اولویت اول تداوم و ارتقا و نهادینه سازى طرح تحول سلامت است، موضوع دوم استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده خواهد بود، برنامه تحول در آموزش و پژوهش پزشکى اولویت سوم ما خواهد بود.

وی بیان کرد: چهارمین اولویت ما تامین منابع مالى پایدار خواهد بود و تلاش مى کنیم از نفت و منابع ناپایدار خود را جدا کنیم و حتما کنترل هزینه ها اعمال خواهد شد.

حریرچی گفت: پنجمین برنامه اصلاح ساختار نظام سلامت براى تقویت تولیت سلامت و چابک سازى دولت و تفکیک نقش ها خواهد بود؛ مورد ششم این است که مولفه هاى اجتماعى موثر بر سلامت همانند اعتیاد و طلاق و غیره را رصد و هم مدیریت کنیم.

 سخنگوى وزارت بهداشت در خصوص احتمالات مطرح شده در فضاى مجازى مبنى بر جایگزینى برخى افراد در معاونت هاى این وزارتخانه و مطرح شدن برخى اسامى گفت: قاعدتا با اتمام دوره چهار ساله و آمادگى براى دوره بعدى حتما تغییر و تحولاتى در ستاد و صف انجام مى شود و هدف آن ارتقا خواهد بود.

حریرچی با بیان اینکه کار کردن به عنوان معاون و مدیرکل با توجه به ٨٠٠ میلیون بار مراجعه بیماران به نظام سلامت بسیار دشوار است، گفت: اداره این حجم عظیم و تامین سلامت مردم کار سختى است.

وی ادامه داد: پیشنهاد مى کنیم ۲ سه هفته تا یک ماه صبر کنید؛  تمام مواردى که در فضاى مجازى مطرح مى شود نیز نادرست است و اسامى مطرح شده در فضاى مجازى را نفى و اثبات نمى کنم؛ تغییرات مشخص است و در زمان خود اعلام مى شود.

به استفاده از محصولات تراریخته و ارگانیک، بار سیاسى ندهیم

سخنگوى وزارت بهداشت در ادامه درباره محصولات تراریخته گفت: در این خصوص تصمیم فقط با وزارت بهداشت نیست و نیاز به تصمیم گیرى بین بخشى دارد؛ اگر بشود با کود طبیعى و غیره بتوان نیاز همه مردم جهان را تامین کرد خیلى خوب است، اما جهان به این نتیجه رسیده که غذا را فقط از روش کاملا ارگانیک نمى توان تامین کرد.

حریرچی گفت: گوشتى که در کشور مصرف مى شود هم گاو و گوسفند بومى نیست، خواهش ما این است که به استفاده از محصولات تراریخته و ارگانیک، بار سیاسى ندهیم.

وی بیان کرد: محصولاتى که در کشور وجود دارد باید اعلام شود و هم خودمان بررسى مى کنیم و آن چه در بازار وجود دارد کنترل شده و مضر نیست.

سوء استفاده از طب سنتی در ایران

سخنگوى وزارت بهداشت درباره واکنش انجمن هاى علمى در خصوص طب سنتى و دخالت برخى افراد در درمان بیمارى ها گفت: طبق سیاست هاى کلى سلامت، بحث طب سنتى ایرانى وجود دارد.

حریرچی ادامه داد:  متاسفانه از عنوان طب سنتى در حال حاضر سوء استفاده مى شود،  افرادى را مى بینیم که با عنوان های دینى و مذهبى، براى برخى بیمارى هاى مهم، درمان هاى کاملا غیرمناسب و غیرعلمى پخش مى کنند، این مسائل ۲ خطر دارد که در وهله نخست درمان نامناسب است و در مرحله بعدی بیمار را از درمان مناسب محروم مى کنند.

وی اظهار کرد: در حوزه طب سنتى اعلام کردیم که تدوین و تعیین استانداردها و شاخص هاى مراکز ارائه طب سنتى خواهیم داشت؛ هر کسى که ادعاى ارائه خدمات بهداشتى و درمانى دارد باید از وزارت بهداشت تاییدیه بگیرد.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد:  وزارت بهداشت در زمینه فرآورده هاى طب ایران و تحقیقات حمایت مى کند و با موارد تخلف در این زمینه بدون اغماض برخورد مى کنیم.

پیشگیری بهتر از درمان است

حریرچى درباره ارائه خدمات دندانپزشکى گفت: راه حل مشکلات دهان و دندان و خدمات سلامت دندانپزشکى، پیشگیرى است؛  یکى از راه هاى مشارکت جامعه در حوزه سلامت مواردی همچون  مسواک زدن است.

وی ادامه داد:  در دهه هاى گذشته خدمات پیشگیرى ارائه نشده است و تلاش مى کنیم این خدمات را نیز به مردم ارائه کنیم؛  توصیه اکید به مردم و جامعه، پیشگیرى است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه