ایرج حریرچی:
بحران کمبود پزشک در ۶ رشته تخصصی وجود دارد
قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت با تشریح مشکلات بیماریهای روان در کشور به کمبود رشتههای پزشکی در کشور پرداخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، دکتر ایرج حریرچی در نشستی خبری در پاسخ به سوالی درباره کاهش ظرفیت پذیرش رشتههایی مانند دندانپزشکی در دانشگاهها گفت: با توجه به کمبود شدیدی که در اکثر رشتهها به ویژه در رشته پزشکی عمومی، متخصص و برخی رشتههای دیگر وجود دارد، سیاست وزارت بهداشت این است که با حفظ کیفیت آموزشی، ظرفیتهایش را هم افزایش دهد. باید توجه کرد که ما توانایی آموزش بیشتر برای تربیت پزشک و متخصص را داریم، اما این کار مستلزم این است که بتوانیم ۲۰ هزار تخت به تختهای آموزشی اضافه کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با مقایسه فرایند آموزش در ایران و ژاپن توضیح داد: مثلا کار کردن آنقدر مهم است که در مفاهیم دینی اسلام به آن بسیار توجه شده است ولی ما در ایران از واژه «فلانی را سرکار گذاشتیم» بسیار استفاده میکنیم، درحالیکه در ژاپن به کودکان آموزش میدهند که برای بقاء باید کار کرد و همه کار میکنند و کار کردن ارزشمند اشت.
حریرچی ادامه داد: در ایران در همان دوران کودکی و اول دبستان در کتاب فارسی به کودک یاد میدهند که بابا آب داد و مولفه کار کردن به فرد و کودک جایگاهی ندارد، درحالیکه در ژاپن اصلا چیزی به عنوان مستخدم وجود ندارد به خصوص در مدارس و مراکز مهم، زیرا باید افرادی که در مدارس هستند خود کارهای مستخدم را انجام دهند حتی سرویس بهداشتی را نیز باید تمیز کنند.
قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: بنابراین این تفاوتها در آموزش و نگاههای فرهنگی و اجتماعی میتواند در فرایند بیمارهای روان نیز تاثیرگذار باشد.
حریرچی همچنین درباره کم شدن سهمیه پذیرش دانشجویان دندانپزشکى عنوان کرد: با توجه به کمبودهایى که در اکثر رشتهها مانند پزشکى عمومى، پرستارى و تخصصهاى بالینى وجود دارد، با حفظ کیفیت آموزشى در تلاشیم ظرفیتها را افزایش بدهیم و توانایى آموزش تعداد بیشتر پزشک داریم، اما مستلزم این است که ۲۰ هزار تخت آموزشى به تختهاى ما افزوده شود.
وی با اشاره به اینکه در ۶ رشته تخصصى کمبود پزشک متخصص داریم، گفت: در برخى شهرها کمبود متخصص داریم و نمىتوانیم افراد را به اجبار به شهرهاى دیگر بفرستیم و مشوقهاى مالى هم چندان مناسب نیست.
قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بهجز فارغ التحصیلى و تعیین محل خدمت دو سال ابتدایى محل خدمت، وزارت بهداشت نمىتواند محل خدمت را تعیین کند و در نتیجه بسیارى از پزشکان بعد از این بازه زمانى در تهران خدمت مىکنند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر