افراد غیر متخصص در حوزه پزشکی به دادستان انقلاب معرفی می شوند
افرادی که بدون تخصص لازم در امر پزشکی دخالت غیر مجاز کنند از این پس بعد از شناسایی، به دادستان عمومی و انقلاب معرفی می شود.
به گزارش خبرگزاری موج، چندی پیش محمود خدادوست، مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تاکید کرد که طرح مطالبی در حوزه سلامت بدون پشتوانه علمی و خارج از مجراهای قانونی در حکم تشویش اذهان عمومی و قابل پیگرد قانونی است. هر شخص یا موسسهای که بخواهد در حوزه بهداشت و درمان مداخلهای انجام دهد، صلاحیت حرفهای او باید از طرف وزارت بهداشت تایید شود؛ در غیر این صورت تولیت سلامت میتواند با آن فرد یا موسسه برخورد کند و آن را به نام مداخله غیرمجاز در امر درمان تحت پیگرد قرار دهد.
وی همچنین گفت: در سالهای اخیر عدهای از افراد با نگاه اخباریگری و استفاده ابزاری از روایات و متاسفانه با سوء استفاده از لباس مقدس روحانیت که مورد احترام مردم است، شان و منزلت دین را تا حد استفاده ابزاری از روایات تنزل دادهاند، در حالی که دین برای به کمال رساندن و هدایت انسان و رسیدن به خدا آمده است
وی همچنین پیش از این تاکید کرده بود که موضوعی به نام طب اسلامی نداریم و کارگروه نظام سلامت در اسلام که مدتی است در دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تشکیل شده، مدت سه سال روی موضوع طب ایرانی بررسی کارشناسی انجام داده و ما برای تعیین تکلیف این موضوع به مراجع تقلید و حدیث شناسان پژوهشکده علوم قرآنی مراجعه کردیم. نتیجه تمام این بررسیها این بود که ما موضوعی به نام طب اسلامی نداریم.
انجمن علمی طب سنتی هم با انتشار بیانیهای از جریاناتی که با سوء استفاده از نام اسلام و ائمه معصومین(ع)، به حوزه طبابت و طب سنتی ایرانی وارد شده و سلامت شهروندان و اعتقادات دینی آنان را به مخاطره انداختهاند، اعلام برائت و تاکید کرد: «این مدعیان بدون اینکه مدارج علمی طب سنتی یا طب رایج و احتمالا علوم دینی را طی کرده باشند و بدون بهره از هرگونه دانش شناخت بدن و قواعد حاکم بر آن و خواص گیاهان دارویی و مداخلات دارویی آنها با داروهای شیمیایی، صرفا با استنباط شخصی از روایات طبی که در مورد اکثر آنها بررسیهای لازم از نظر اعتبار و دلالت و ... توسط علمای حدیث انجام نشده است، به ساخت دارو میپردازند و در این مسیر به نام دین، انواع بیماران قلبی، سرطانی و ... را از کلیه درمانهای ثابت شده محروم میسازند و ادعا میکنند که بیماریهای مذکور و انواع سرطانها و بیماریهای ژنتیکی را با داروهای اهل بیت سریعا درمان قطعی میکنند و البته در صورت عدم توفیق در درمان، ریشه را در ضعف ایمان و عدم اعتقاد بیمار به درمانی که از جانب معصومین آمده است، عنوان میکنند.»
البته دخالتهای غیرمجاز در امر پزشکی و سلامت، تنها به مباحثی تحت عنوان طب سنتی و طب اسلامی محدود نمیشود و برخیها ممکن است در حوزهها و شاخههای مختلف طب مدرن و امروزی دخالتهای غیرمجاز و سوءاستفادههایی داشته باشند.
در همین راستا، اخیرا ایرج فاضل، رییس کل سازمان نظام پزشکی در نامهای خطاب به روسای نظام پزشکی سراسر کشور شناسایی افرادی که در امر پزشکی دخالت غیر مجاز میکنند و معرفی آنها به دادستان عمومی و انقلاب را خواستار شد و بر این موضوع تاکید کرد.
بر همین اساس و بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، برخورد با مدعیان طب و افرادی که در امر پزشکی دخالت غیرمجاز میکنند و سلامت جامعه را در خطر قرار میدهند، وارد فاز عملیاتی شده است.
ارسال نظر