مدیرعامل شرکت مترو تهران مطرح کرد:
۲۳۰۰ میلیارد تومان بودجه مورد نیاز برای تکمیل خط ۶ مترو
مدیرعامل شرکت مترو تهران گفت: برای تکمیل کامل خط ۶ مترو به ۱۸۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است که با احتساب بودجه مورد نیاز برای تکمیل طرح توسعه ای خط ۶ مترو، این رقم به ۲۳۰۰ میلیارد تومان می رسد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، علی امام در حاشیه بازدید از بخش توسعه ای خط ۶ مترو با بیان این مطلب افزود: همانطور که می دانید طول مسیر خط ۶ مترو ۳۲ کیلومتر است که از دولت آباد شروع و تا شمال غربی تهران کن سلقون ادامه می یابد.
وی با اشاره به طرح توسعه ای این خط به طول ۶ کیلومتر که از ایستگاه دولت آباد شروع و تا حرم عبدالعظیم حسنی(ع) ادامه خواهد داشت؛ بیان کرد: طرح توسعه ای خط ۶ مترو از آذرماه سال ۹۵ شروع شده و طبق برنامه ریزی های انجام شده به عنوان یک پروژه ۲۰ ماه عملیات عمرانی آن آغاز شد. این بخش از خط ۶ مترو دارای ۴ ایستگاه است و در حال حاضر عملیات عمرانی این بخش توسط پیمانکار مربوطه در حال انجام است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بزرگترین مشکل این خط در گام نخست تامین منابع مالی مورد نیاز است که امیدواریم بتوانیم با تاکیدی که شهردار تهران برای تکمیل خط ۶ مترو دارند، طرح توسعه ای این خط را نیز در کنار تکمیل کامل خط پیگیری کنیم.
مدیرعامل شرکت مترو تهران با بیان اینکه طبق برنامه ریزی های انجام شده در نظر داریم تا خط ۶ مترو را تا پایان تابستان سال آینده به بهره برداری برسانیم، یاداور شد: به رغم اینکه در جریان عملیات عمرانی این خط قدری انحراف از برنامه داریم اما با تاکیداتی که به پیمانکار پروژه انجام شد؛ مقرر شد تا این عقب ماندگی جبران و مطابق با برنامه ریزی های انجام شده، کار پیش رود.
به گفته وی؛ در حال حاضر میزان پیشرفت در عملیات عمرانی بخش توسعه ای ۲۳ درصد بوده در حالی که مطابق با برنامه باید این میزان پیشرفت به ۳۰ درصد می رسید.
عبور خط ۶ مترو از زیر سفره آب های زیرزمینی
علی امام یکی از دلایل عقب ماندگی از برنامه را رسیدن دستگاه TBM به محدوده سنگی و همچنین سفره آب های زیرزمینی دانست و تاکید کرد: در حال حاضر باتوجه به اینکه عملیات عمرانی این پروژه با دستگاه حفار مکانیکی در محدوده سنگی در حال انجام است، حساسیت کار بسیار بالاست و باید با دقت بیشتری عملیات حفاری انجام شود. از سوی دیگر در محدوده ای که عملیات حفاری در حال انجام است، در تراز منفی ۹ درجه آب های زیر زمینی قرار دارد.
وی با بیان اینکه نفوذ آب به داخل تونل در حال حفاری باعث کندی روند عملیات عمرانی می شود، گفت: در این مواقع باید تمهیدات لازم در عملیات حفاری و همچنین بیرون کشیدن آب از داخل تونل در نظر گرفته شد. در حال حاضر نیز پیش بینی های لازم مانند تامین پمپ و خطوط لوله اضافی انجام شده است تا آب نفوذی به داخل تونل به بیرون کشیده شود.
مدیرعامل شرکت مترو با تاکید بر اینکه آب وارد شده به داخل تونل مترو به هیچ عنوان مربوط به قنات و چاه های زیر زمینی نیست، افزود: نفوذ آب مربوط به سفره آب های زیر زمینی است که در سرعت کار حفاری مانع ایجاد می کند.اما به رغم مشکل پیش آمده در برنامه ریزی های انجام شده، سعی کرده ایم تا عملیات حفاری بدون مشکل جدی ای پیش رفته و راه نفوذ آب های زیر زمینی به داخل تونل مسدود شود.
تملک معارضان ملکی و تاسیساتی
وی با بیان اینکه در این جلسه نیز تاکید شد ایمنی در اولویت سرعت بخشیدن به کار مد نظر قرار گیرد، ادامه داد: باز نیز تاکید می کنم نخستین مشکل تکمیل خطوط باقیمانده مترو تامین منابع مالی است و در مرحله بعد تملک اراضی معارض برای ساخت ایستگاه های طول مسیر و هواکش های متروست.
امام با اشاره به جلسه ای که به بزودی با شهرداری منطقه ۲۰ و سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران در خصوص تملک زمین های معارض برگزار خواهد شد، بیان کرد: در محدوده ایستگاه A۶1 بخش توسعه ای با معارضان تاسیساتی شرکت آب و برق روبه رو شدیم که در حال رفع آن هستیم. اما مهمترین مساله در این زمینه انجام تملکات مورد نیاز در بحث معارضان ملکی است تا زمین های مورد نیاز در اختیار پیمانکار قرار داده شود .
وی با بیان اینکه در جلسه مشترک با شهرداری منطقه ۲۰ و سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران زمان بندی مورد نیاز جهت تملک زمین های معارض اعلام خواهد شد، یادآور شد: بخشی از این زمین ها متعلق به شهرداری منطقه است و هزینه ای برای تملک آن نیاز نیست اما در مجموع برای تملک فاز نخست طرح توسعه ای خط ۶ مترو به ۱۰ میلیارد تومان منابع مالی نیاز است.
مدیرعامل شرکت مترو تهران با بیان اینکه در تلاش هستیم تا طرح توسعه ای خط ۶ به همراه مسیر اصلی تا پایان سال ۹۷ به طور کامل به بهره برداری برسد، بتاکید کرد: البته تمامی این تلاش ها منوط به تامین منابع مالی مورد نیاز است تا بتوانیم مطابق با برنامه کل مسیر خط ۶ مترو را به همراه بخش توسعه ای به بهره بردار تحویل دهیم.
۵۰۰ میلیارد تومان، اعتبار مورد نیاز طرح توسعه ای
وی با اشاره به اینکه برای تکمیل فاز نخست خط ۶ مترو به ۳۵۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است، بیان کرد: در صورت تامین این میزان بودجه ۱۰ کیلومتر از خط ۶ مترو به همراه ۴ ایستگاه دولت آباد، بعثت، میدان شهدا و میدان امام حسین تا پایان شهریورماه سال آینده به بهره برداری می رسد. این در حالی است که برای تکمیل بخش توسعه ای به ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است که شامل ۳۳۰ میلیارد تومان برای راه اندازی بخش سیویل و حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برای تامین تجهیزات نیاز است..
علی امام در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: در صورتی که منابع مورد نیاز برای تکمیل خط ۶ تامین شود، بخش شمالی این خط نیز تا پایان سال آینده افتتاح خواهد شد.
۲۳۰۰ میلیارد تومان بودجه مورد نیاز تکمیل خط ۶ مترو
به گفته وی؛ خط ۶ مترو در مجموعه به ۱۸۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد تا بتواند به طور کامل افتتاح شود. البته این میزان بودجه با احتساب بخش توسعه ای به ۲۳۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت مترو تهران با بیان اینکه در فاز نخست طرح توسعه ای خط ۶ مترو به ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، افزود: مابقی بودجه نیز به مرور در مراحل تکمیل خط باید تزریق شود.
سازمان میراث فرهنگی برای ساخت هواکش های خط ابتدا موافقت کرد
وی با اشاره به واکنش سازمان میراث فرهنگی در مورد ساخت هواکش های خط ۶ مترو در محدوده موزه ملی فرش توضیح داد: قبل اینکه مجری این خط عملیات عمرانی این پروژه را آغاز کند با توجه به نقشه های موجود مذاکراتی را با اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در این زمینه انجام داده و توانسته بود موافقت آنها را در مورد ساخت هواکش های مترو در مقابل موزه فرش جلب کند. به گونه ای که آقای خسروآبادی، مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران نیز این موضوع را تایید کرده بودند.
امام با بیان اینکه برخی از اعضای شورای شهر تهران و همچنین دکتر طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اکنون نسبت به این مساله اعتراض دارند، افزود: رفع این مشکل نیازمند برگزاری جلسات بیشتر با سازمان میراث فرهنگی است. اعتقاد داریم که می توانیم تمامی غدغه های سازمان میراث فرهنگی را با پیش بینی هایی که برای نما و منظر هواکش ها انجام داده ایم، پاسخ دهیم به گونه ای که مشکلی برای موزه ملی فرش ایجاد نشود.
جابه جایی مواکش های خط ۶ مترو برای شهرداری هزینه زیادی دارد
وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال جابه جایی هواکش ها از مقابل موزه فرش وجود دارد، بیان کرد: جابه جایی محل ساخت هواکش های خط ۶ مترو برای شهرداری تهران هزینه چندین میلیارد تومانی را به همراه خواهد داشت و از همه مهمتر باعث تاخیر در افتتاح این خط می شود. در شرایط فعای تامین این بودجه برای مدیریت شهری تهران کار مشکلی است. همچنین در صورت تغییر محل ساخت هواکش های این خط باید اقدام به حفاری در زیر بافت مسکونی کنیم که این مساله نیز مخاطرات و سختی های خاص خود را به همراه دارد.
مدیرعامل شرکت مترو تهران با تاکید بر اینکه خط ۶ مترو به هیچ عنوان از زیر موزه ملی فرش نشده است، ادامه داد: تمام سعی شرکت مترو این بوده که این خط از زیر خیابان امیر آباد بگذرد. به عبارت دیگر در طراحی خطوط ترجیح نخست شهرداری تهران و شرکت مترو این است که خطوط مترو حتما از زیر معابر بگذرد این در حالی است که قانون این اجازه را به ما داده است تا در صورت نیاز بتوانیم خطوط مترو را حتی از زیر بافت های مسکونی توسعه دهیم اما ترجیح ما این است که تا جایی که امکان دارد، این کار را انجام ندهیم.
امام با بیان اینکه بحث اصلی سازمان میراث فرهنگی تنها در مورد محل ساخت هواکش های متروست نه مساله دیگری، یادآور شد: مدیران این سازمان نگران هستند که ساخت هواکش های این خط در مقابل موزه ملی فرش به منظر آن خدشه وارد کند اما طبق طراحی هایی که انجام داده ایم این کار نه تنها خدشه ای به منظر موزه وارد نمی کند بلکه طرح منظر هواکش ها به طور کامل با فضای موزه سازگاری دارد. اما با وجود تمام این کارها در نهایت نظر سازمان میراث فرهنگی ملاک عمل ما خواهد بود.
ارسال نظر