رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران پایتخت:
حفظ جان و مال شهروندان مهم ترین هدف مدیریت بحران است
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران پایتخت، تهران را در زمره پنج کلان شهر پر مخاطره در جهان معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری موج، احمد صادقی در نخستین دوره آموزش مدیریت بحران ویژه شهرداران نواحی مناطق 22 گانه تهران که با هدف آشنایی مدیران ارشد شهرداری تهران با مفاهیم کلیدی دانش مدیریت بحران در مجموعه فرهنگی ورزشی چهارباغ کردان برگزار شد با بیان اینکه مسوولیت مدیریت بحران به شهرداری تهران سپرده شده است و شهرداران مناطق و نواحی مدیران بحران محدوده فعالیت خود بشمار می آیند، گفت: از همین رو شهرداران نواحی باید با دانش روز مدیریت بحران آشنا شوند تا بتوانند نسبت به شناخت مخاطرات، برنامه ریزی و ارتقای ایمنی شهر اقدام کنند.
وی مهم ترین هدف مدیریت بحران را حفظ جان و مال شهروندان دانست و با اشاره به تنوع مسائل واگذار شده به مدیریت شهری گفت: ارتقای شاخص های ایمنی و تاب آوری شهری در برابر حوادث و سوانح مسوولیت مهمی است که با توجه به مخاطرات بیشمار پایتخت باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
تهران جزو پنج کلانشهر پرمخاطره جهان
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه تهران در زمره پنج کلان شهر پر مخاطره در جهان است گفت: برای برای برون رفت از وضعیت موجود باید در کنار بهره گیری از تجارب گذشته، دانش مدیریت بحران را نیز به خوبی فرا گرفت.
صادقی علم مدیریت بحران را دانشی فرا علوم دانست که ترکیبی از موضوعات متنوع فنی، مهندسی، سلامتی و بهداشت و مدیریتی را شامل می شود . بنابراین شهرداران نواحی به عنوان مدیر بحران باید با فراگیری مفاهیم کلیدی مدیریت بحران نسبت به شناخت مخاطرات پیرامونی، جلب مشارکت و آموزش شهروندان و اجرای طرح های متنوع در سطح محلات شهر تهران اقدام کنند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر آموزش و جلب مشارکت شهروندان گفت: تجربه نشان داده است در حوادث عمده شهروندان آموزش دیده و داوطلب نقش مهمی در نجات جان مصدومان دارند بنابراین موضوع آموزش عمومی و ایجاد گروه های دواطلب و برپایی مانورهای محلی باید در دستور کار شهرداران نواحی قرار گیرد.همچنین باید برنامه های افزایش ظرفیت های آمادگی و مقابله به طور مستمر از سوی شهرداران نواحی پیگیری شود.
وی افزود: مدیریت بحران در حال حاضر تنها ساختاری است که در آن مدیریت واحد شهری تحقق یافته و شهرداران نواحی به عنوان مدیران بحران از نقش فرماندهی مجموعه نهادها و تشکیلات موجود در ناحیه برخوردارند.
همچنین، بر اساس اعلام سازمان مدیریت بحران شهر تهران سرفصل های این دوره آموزشی عبارت است از: مخاطرات طبیعی و انسان ساز شهر تهران با رویکرد مراحل مدیریت بحران، آشنایی با ساختار مدیریت بحران، وظایف و اختیارات شهرداران نواحی در این حوزه، آشنایی با سامانه های جمع آوری اطلاعات سامانه فرماندهی حادثه، برنامه ریزی و عملیات.
مهدی زارع زلزله شناس، در سخنانی زمین لرزه را مخاطره عمده تهران توصیف کرد و گفت: زلزله شهر تهران در محدوده گسل های متعددی واقع شده است که حرکت پرشتاب هر یک از این گسل ها با توجه به جمعیت بالای مستقر در دشت تهران پیامدهای بیشماری دارد.
وی گفت: جمعیت تهران طی 75 سال گذشته از 550 هزار نفر به 9 میلیون نفر افزایش و شهر در پهنه های فعال گسلی گسترش یافته است. به طوری که در حال حاضر با در نظر گرفتن بافت فرسوده و ساخت و ساز روی پهنه های گسلی، حدود 45 درصد جمعیت شهر در محدوده ریسک بالا زندگی می کنند. همچنین گسترش حاشیه نشینی و کیفیت پایین ساخت و ساز در مناطق حاشیه ای مخاطره ای قابل توجه برای کلان شهرهای کشور محسوب می شود.
ارسال نظر