شهردار تهران در جمع خبرنگاران:
عوارض ساخت و ساز در بافت فرسوده دریافت نخواهد شد/ ۵۰ درصد یارانه سود بانکی توسط شهرداری تهران پرداخت می شود
شهردار تهران گفت: عوارض ساخت و ساز در بافت فرسوده از مالکان و سرمایه گذاران بخش خصوصی دریافت نمی شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، محمد علی نجفی در حاشیه «مراسم کلنگ زنی پروژه تجمیع ۵۰ پلاک محله تختی» در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: پروژه تجمیع ۵۰ پلاک فرسوده در محله تختی به عنوان یک مدل برای نوسازی بافت فرسوده شهر تهران به شمار می رود.
وی با بیان اینکه افراد ساکن در بافت فرسوده و سرمایه گذاران ساخت و ساز تهران می توانند از این مدل استفاده کنند تا فعالیت های نوسازی بافت فرسوده گسترش پیدا کند، ادامه داد:«حدود سه هزار و ۲۸۰ هکتار از مساحت شهر تهران را بافت فرسوده تشکیل می دهد» و توجه به مخاطراتی که تهران را درباره زلزله تهدید می کند، ضروری است هر چه زودتر بافت های فرسوده را نوسازی کنیم؛ در این سیر اگر ساختمان های نوسازی شده را با ساختمان های فرسوده را مقایسه کنیم، مردم نیز تشویق خواهند شد تا در این پروژه در سطح وسیع مشارکت کنند.
شهردار تهران با اشاره به تشویق سرمایه گذاران بخش خصوصی برای مشارکت در نوسازی بافت فرسوده به عنوان مرحله دوم بیان کرد: سیاست شهرداری تهران آن است که تمامی نوسازی بافت فرسوده از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی با کمک ها و حمایت های شهرداری تهران انجام شود؛ در این راستا از طریق بانک وام هایی با سود هشت درصد برای ساخت ساختمان ها اعطا می شود، همچنین برای واحد های باقی مانده نیز ایجاد تقاضا خواهیم کرد تا وام های با سود پائین به مردم اعطا شود و مردم برای خرید این واحد ها ترغیب شوند.
به گفته وی، شهرداری تهران پرداخت 50 درصد یارانه سود بانکی توسط را پرداخت خواهد کرد، همچنین هیچ هزینه ای برای عوارض ساخت و ساز در بافت فرسوده دریافت نخواهد شد تا سرمایه گذاران برای حضور در این پروژه ها تشویق شوند.
محمد علی نجفی با بیان اینکه تا پیش از این قرار بوده است تا تنها 50 درصد از هزینه انشعابات آب، برق و گاز در بافت فرسوده از سوی شهرداری پرداخت شود، یادآور شد: این در حالی است که شهرداری 100 درصد هزینه انشعابات را پرداخت کرده است؛ به این ترتیب ما همه حمایت ها را انجام می دهیم تا این پروژه برای سرمایه گذار بخش خصوصی سود ده باشد. در کنار آن این پروژه برای سرمایه گذاران هم یک کار اقتصادی و هم یک کار اجتماعی به شمار می رود تا در فاصله زمانی کوتاه تری بتوانیم نهضتی برای نوسازی بافت های فرسوده در تهران ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه همه مسایل در نوسازی بافت فرسوده در اختیار شهرداری نیست، تاکید کرد: بانک ها باید در زمینه تسهیلات و مجلس شورای اسلامی نیز در زمینه پرداخت یارانه ها کمک کنند؛ مجلس مرتبا درباره بافت های فرسوده و خطر زلزله ابراز نگرانی می کند اما اگر واقعا در این زمینه احساس خطر دارند، در بودجه سال 97 رقم قابل توجهی را در نظر بگیرند تا به سرمایه گذاران قول قطعی دهیم و آنها را برای سرمایه گذاری در بافت فرسوده تشویق کنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه آنچه مربوط به شهرداری تهران و شخص رئیس جمهور است، درباره نوسازی بافت های فرسوده جدی هستیم، تاکید کرد: هر کمکی که لازم باشد را به سرمایه گذاران انجام می دهیم. در ادامه نیز امیدواریم کسانی که در ساخت و ساز شمال تهران فعالیت می کردند به سمت جنوب تهران بیایند تا نهضت نوسازی بافت فرسوده را ایجاد کنیم.
وی درباره تامین سرانه های مورد نیاز در بافت فرسوده به عنوان یکی از اساسی ترین مشکلات شهرداری گفت: در گذشته به بخش خدمات عمومی که باید به مردم داده شود، کمتر توجه شده بود، در این پروژه نیز زمین اضافه ایجاد نشده است و تنها معابر اصلاح می شود اما در پروژه های دیگر سعی می کنیم در کنار ساخت و ساز مسکن، مقداری از زمین را برای انجام پروژه های خدمات شهری مثل پارک و ... اختصاص دهیم تا حداقل خدمات شهری مورد نیاز شهروندان در همان بافت فراهم شود.
نجفی همچنین از صدور چند فراخوان برای نوسازی بافت های فرسوده در آینده نزدیک خبر داد و افزود: در بعضی نقاط که از قبل با سرمایه گذاران صحبت شده، اعلام آمادگی کرده اند تا طی دو ماه آینده بتوانیم دو - سه پروژه را برای تجمیع داشته باشیم. همچنین مدل دیگری را طراحی کردیم که زمین های شهرداری و نهاد های دولتی را در اختیار سرمایه گذاران برای ساخت و ساز قرار دهیم که برای این کار در حال برنامه ریزی هستیم و شاید تا پایان سال فراخوان آن را هم اعلام کنیم.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر