قرارداد شهریه در مدارس غیردولتی از سال آینده به صورت الکترونیکی اجرایی می شود
رئیس مدارس ومراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی وزارت آموزش وپرورش از الکترونیکی شدن قرارداد شهریه در مدارس غیردولتی از سال آینده خبر داد و گفت: برای سال آینده اقداماتی برای طرح خرید خدمات انجام شده است، که از جمله آنها راه اندازی سامانه خرید خدمات آموزشی، با هدف نحوه پوشش بیمهای نیروهای طرح مذکوراست که از هفته قبل صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری موج، رئیس مدارس و مراکز غیر دولتی و مشارکت های مردمی وزارت آموزش و پرورش در ارتباط با قرارداد شهریه مدارس غیردولتی اظهار کرد: در سال آینده شهریه مدارس غیر دولتی به صورت الکترونیکی پرداخت می شود.
مجتبی زینی وند به تصویب قانون تشکیل شوراهای آموزش وپرورش در سال1372 اشاره و اظهار کرد: قانون تشکیل شوراهای آموزش وپرورش با هدف جلب مشارکت دستگاه های بیرون از آموزش و پرورش و استفاده از ظرفیت سایر دستگاه ها برای تحقق اهداف آموزش و پرورش به تصویب رسیده است.
زینی وند افزود: در هفته شوراها، در سطح کشور برنامههای متنوع داشتیم و با توجه به شرایطی که استانها دارند، اگر بتوانند از ظرفیتهای استان استفاده کنند اهداف زیادی محقق می شود.
وی ادامه داد: در هیچ کجای دنیا آموزش وپرورش بدون مشارکت بخشهای خارج از آموزش و پرورش نمیتواند به اهدافش برسد،بنابراین شوراها می توانند با توجه به شرایط مقتضی در هراستان یک هم افزایی و هم گرایی بین مسئولین استان ایجادکنند.
درآمد حاصله از مصوبات شورا درهمان منطقه هزینه می شود
رئیس مدارس ومراکز غیردولتی ومشارکت های مردمی وزارت آموزش وپرورش مشارکت های مردمی را بسیار مؤثربرشمرد و تصریح کرد: شوراهای آموزش وپرورش تجسم اراده ملی در توسعه فرهنگ است و آموزش وپرورش، نهادها و مردم سه ضلع مثلث توسعه را تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: از آنجایی که استاندار و یا فرماندار رئیس شوراهای آموزش وپرورش هستند،مصوبات شورا از پشتوانه اجرایی خوبی برخورداراست،البته تصمیم گیری هایی که در استان هااتخاذ می شود نیاز به نظارت دارد، بنابراین نظارت برعملکرد آموزش وپرورش یکی از مهم ترین وظایف شوراهاست.
زینی وندخاطرنشان کرد:اگر هر دستگاهی متناسب با مسئولیت اجتماعی که دارد حق آموزش وپرورش را استیفاد کند، بسیاری از مشکلات آموزش وپرورش مرتفع خواهد شد.
وی افزود:توسعه تجهیز و ساخت مدارس اولویت اول درآمدهای ناشی از مصوبات شوراهاست، بنابراین ساخت فضای آموزشی،هوشمندسازی مدارس وتجهیز فضای مدرسه ازجمله مواردی است که در دستورشوراها قرار دارد.
رئیس مدارس ومراکز غیردولتی ومشارکت های مردمی اذعان کرد: اگر مردم مطمئن باشند درآمد ناشی از مصوبات شوراها در مدارس خود منطقه هزینه می شود بیش از پیش با شوراهای آموزش وپرورش همکاری می کنند.
در 2 حوزه باید با آموزش وپرورش همکاری شود
وی ادامه داد: درقالب شوراهای آموزش وپرورش در 2 حوزه باید با آموزش وپرورش همکاری شود؛ حوزه اول اهل قلم ، امام جمعه وافراد دارای تریبون در همه استان ها باید کمک کنند، تا با استفاده از تریبون ها مردم را به مشارکت تشویق کنند و در حوزه دوم؛همه دستگاه ها باید وظایف خود را نسبت به آموزش وپرورش انجام دهند.
زینی وند عنوان کرد: در راستای سیاست های تمرکز زادیی از برگزاری همایش سراسری در تهران خودداری وبه جای آن با هدف فعال کردن شوراها، در سال جاری بیش از 25 همایش در مراکز استان ها برگزار کرده ایم.
وی باز تعریف شاخص های ارزیابی را از جمله اقدامات در سال جاری برشمردوخاطرنشان کرد: مهم ترین شاخص در انتخاب شوراهای برتر مناطق، میزان تحقق مصوبات وفعالیت های آن هاست.
رئیس مدارس ومراکز غیردولتی ومشارکت های مردمی ،پایین ترین میزان درآمد از محل مصوبات شوراهارا 5 میلیاردتومان در یکی از استان ها اعلام وعنوان کرد: در مجموع کل درآمد ناشی از مصوبات شوراهای آموزش وپرورش درسال 95 حدود 1609 میلیارد تومان است که غالب این درآمد صرف ساخت وساز مدارس همان مناطق شده است.
وی ادامه داد: براساس قانون شوراها وطبق ماده 8 آن ، شرح وظایف شوراهای مناطق مشخص شده و استانداران و مدیران کل بر درآمد شوراها نظارت کامل دارند، همچنین در بند 3 ماده 13 قانون شوراها که در آمد ها ناشی از عوارض ساخت و ساز است،میزان درآمدها در سال 95 نسبت به سال 94 کاهش داشته است واز بیش از 130 میلیاردتومان به حدود77 میلیارد تومان رسیده است.
زینی وند، از راه اندازی سامانه درآمدی قانون شوراها خبر داد و تصریح کرد: در این زمینه سایر دستگاه ها باید به آموزش وپرورش کمک کنند.
وی اظهار کرد: اگر تعامل بین شهرداری و آموزش وپرورش وجود نداشته باشد، مصوبات مرتبط محقق نمی شود، بنابراین انتظار می رود تشکیل کارگروه های محقق سازی قانون شوراها که توسط شهرداری تشکیل می شود از مسئولین آموزش وپرورش نیز حضور داشته باشند.
قرارداد شهریه در مدارس غیر دولتی از سال آینده الکترونیکی می شود
رئیس مدارس ومراکز غیردولتی ومشارکت های مردمی وزارت آموزش وپرورش در پاسخ به سوالی در خصوص آزمون ورودی مدارس غیر دولتی اظهار کرد: با توجه به وجود تقاضای زیاد برای ورود به برخی مدارس غیردولتی، این مدارس ناچار به برگزاری آزمون هستند،البته به زودی دستورالعملی را تهیه و به مدارس ارسال می کنیم تا ظرافتهای تربیتی نیز در این مدارس بیش از پیش رعایت شود.
وی گفت: الزام کردن مؤسسین مدارس ومراکز غیر دولتی به رعایت قوانین و مقررات، یکی از وظایف رئیس مدارس و مراکز غیردولتی ومشارکت های مردمی است.
زینی وند خاطرنشان کرد: از جمله مواردی که موسسین ملزم به اجرای آن هستند،قانون دریافت شهریه ، براساس ماده 15 و16 قانون مدارس ومراکز مربوطه است. بنابرقانون کلیه مناطق کارگروههای شهریه را تشکیل و براساس مقتضیات هر منطقه میزان شهریه را تعیین میکنند و اگر مؤسسین نسبت به میزان شهریه معترض بودند می توانند به شوراهای استان مراجعه کنند، بنابراین مهلت تعیین شهریهها تا پایان اردیبهشت ماه است و تا پایان خرداد ماه مهلت اعتراض مؤسسین است ،البته از سال بعد، اولیاء می توانندبراساس قرارداد شهریه که در سامانه الگوی تعیین شهریه که از سال آینده راه اندازی می شود، به صورت الکترونیکی قرارداد را منعقد کنند.
رئیس مدارس ومراکز غیردولتی ومشارکت های مردمی وزارت آموزش وپرورش در پاسخ به سوالی در مورد طرح خرید خدمات اظهار کرد:حدود 210 هزاردانش آموز تحت پوشش طرح خرید خدمات قرار دارند، و رعایت شاخص هامشخص شده در جذب نیروهای طرح خرید خدمات الزامی است.
راه اندازی سامانه خرید خدمات آموزشی
وی افزود:کیفیت بخشی آموزشی و پرورشی در طرح خرید خدمات آموزشی همواره موردتأیید است و تنها مشکل ما در اجرای طرح خرید خدمات آموزشی ، پرداخت هزینه ها و معوقات است البته به جدیت تمام پیگیر پرداخت این هزینه ها هستیم.
زینی وند ادامه داد: برای سال آینده اقداماتی برای طرح خرید خدمات انجام شده است، که از جمله؛1-راه اندازی سامانه خرید خدمات آموزشی، با هدف نحوه پوشش بیمه ای نیروهای طرح مذکور، که از هفته قبل صورت گرفته است. 2-تعیین فرمولی برای پرداخت حق الزحمه نیروهای این طرح 3-مؤسسینی که برای اجرای این طرح داوطلب می شوند باید شرایط لازمه را دارا باشند.
وی تصریح کرد: با راه اندازی سامانه خرید خدمات آموزشی و اختصاص ردیف بودجه ای مشکلات موجود طرح خرید خدمات رفع می شود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی وروابط عمومی وزارت آموزش وپرورش ، رئیس مدارس ومراکز غیردولتی ومشارکت های مردمی، توسعه متوازن مدارس غیردولتی را در دستور کار این سازمان برشمرد و عنوان کرد: برای این کار، سامانهای راه اندازی شده است ،همچنین صدور مجوز الکترونیکی می شود و شوراهای نظارت مناطق آموزش وپرورش براساس مقتضیات هرمنطقه تصمیم گیری می کنند.
وی گفت:صدور مجوز قبلا به عهده شورای نظارت استان بود، اما از سال آینده شورای نظارت مناطق تشکیل و به صدور مجوز می پردازد.
مدیر امور شوراهای آموزش وپرورش نیز در این برنامه اظهار کرد: شاید تصور شود بیشتر تمرکز شورا ها روی درآمدهای خارج از آموزش وپرورش است، اما لازم است این نگاه تصحیح شود.
رسول پاپایی تصریح کرد: شورا ها سه وظیفه؛ نظارت ، برنامه ریزی و اجرا در درون مایه تصمیمات شورای آموزش وپرورش را انجام می دهد.
وی افزود: از مجموع مصوبات شوراها در سال قبل؛21 درصد مصوبات پرورشی، 23 درصدآموزشی، 13 درصد مصوبات عمرانی و تنها 26 درصد مصوبات خدماتی و رفاهی هستند،بنابراین شوراها صرفا روی مسائل اعتباری و مالی تمرکز نمی کنند،بلکه همه مسائل را پوشش می دهند.
پاپایی ادامه داد: درشرح وظایف شورا در شهرستان ها، 5 موردش با برنامه ریزی شروع می شود، که این امر نشان دهنده وظایف غیر مالی شوراها را نشان می دهد چنانکه در بحث انسداد بی سوادی شوراها هم تصویب می کنند و هم مواردی را اجرا می کنند.
شیوه نامههای جدید اجرایی کردن قانون شوراها
وی از تهیه و ارسال شیوه نامههای جدید اجرایی کردن قانون شوراها خبر داد وگفت: وجود قانون برای شناسایی منابع مالی از جمله نیازهای موجود شوراهاست.
مدیر امور شوراهای آموزش وپرورش، تاکنون در شناسایی شوراهای آموزش وپرورش به جامعه کوتاهی شده و باید همه بخش ها برای شناسایی شوراها کمک کنند.
ارسال نظر