English

آملی لاریجانی:

آمریکا به گونه‌ای القا می‌کند که گویی تمام آینده ایران وابسته به انتخاب اوست

رئیس قوه قضاییه گفت: آمریکا به گونه‌ای القا می‌کند که گویی تمام آینده ملت و کشور بزرگ ایران وابسته به انتخاب اوست. متأسفانه برخی رسانه‌های داخلی نیز به این توهم آمریکا دامن می‌زنند درحالی که نظام، مردم و مسئولان در برابر این جنگ روانی یکصدا هستند و بر مشکلات فائق خواهند آمد.

آمریکا به گونه‌ای القا می‌کند که گویی تمام آینده ایران وابسته به انتخاب اوست

به گزارش خبرگزاری موج، آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در جلسه مسئولان عالی قضایی، پیشاپیش فرارسیدن میلاد باسعادت منجی عالم بشریت حضرت ولیعصر(عج) تبریک گفت و بیان کرد: از خدا می‌خواهیم که رأفت و رحمت و دعا و خیر حضرت بقیه الله(عج) را شامل حال همه ما بگرداند و ما را از اولیا و اصحاب آن حضرت قرار دهد.

 

«انتظار» برای شیعیان مسئله اساسی است

رئیس قوه قضاییه مفهوم انتظار در تفکر شیعه را مسئله‌ای رکنی و اساسی توصیف کرد و افزود: در روایات متعدد مسئله انتظار فرج به عنوان افضل عبادات شمرده شده است و در برخی روایات نیز از فرج به عنوان «فرج الله» یاد کرده اند که حتی اگر فرج را در معنای اعم آن درنظر بگیریم، آنچه ما امروز به عنوان انتظار فرج می‌شناسیم مصداق حقیقی و اتم همان فرج است.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به خصوصیات انتظار فرج برای شیعیان ادامه داد: انتظار فرج برای شیعه یک مسئله واقعی و امری حقیقی است. در واقع وجود و حضور امام برای شیعیان یک حقیقت نزدیک است. از بُعد عرفانی و معنوی، امام به مثابه خورشید تابانی است که ما با بستن چشمان خود از او محروم مانده ایم. چنانکه در مورد وجود حضرت حق نیز همین تعبیر در قرآن کریم آمده که «الله نورالسموات و الارض» و «یهدی الله لنوره من یشاء» و «هو الاوّل و الآخر والظاهر و الباطن» و امثال آن. حقیقتی که نور آسمان‌ها و زمین است، از چه خیری غایب است. امام زمان (سلام الله علیه) نیز با همین ملاحظه غایب نیست و این ما هستیم که در واقع از حقیقت نورانی او غایبیم.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امام (عج) در این عالم حضور دارند و برای رفع گرفتاری شیعیان کار و دعا می‌کنند، افزود: انتظار فرج برای شیعیان دارای این بعد اعتقادی است و دعا می‌کنیم که «هَب لنا رأفَتَه و رحمتَه و دعائَه و خَیرَه».

 

امید، دستاورد انتظار به مفهوم واقعی آن است

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با بیان اینکه انتظار فرج از بعد نفسی نیز یک امر اساسی به شمار می‌رود، افزود: این انتظار به انسان امید و حرکت می‌دهد، چنانکه شیعیان نیز در طول تاریخ با همین امید از بزرگترین مشکلات و فشار‌ها عبور کرده و در عین حال تمسک به ائمه را حفظ کرده اند، زیرا ائمه معصومین را طریق رسیدن به حق متعال می‌دانند. این دستاورد، غایتی است که از انتظار به مفهوم واقعی آن برخاسته است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه انتظار فرج غیر از برخی دکان‌ها و بساط‌هایی است که عده‌ای بر پا می‌کنند، انتظار واقعی را توحید محض دانست و خاطرنشان کرد: در ابتدای زیارت آل یاسین می‌خوانیم که «السلام علیک یا داعی الله» یعنی اولین سلام در این زیارت، سلام بر دعوت کننده به سوی حق است؛ بنابراین از نگاه ما امام، طریق الی الحق است. در زیارات و ادعیه دیگر نیز شاهد همین خطاب ها، سلام‌ها و توصیف‌ها هستیم و این دقیقاً بر خلاف تعبیرات سوئی است که درباره محبت شیعیان به اهل بیت (ع) بخصوص در دوران‌های اخیر با ترویج وهابیون صورت گرفته و نشان می‌دهد که این تبلیغات کذب محض است.

آیت الله آملی لاریجانی افزود: انتظار فرج، انتظار رسیدن کسی است که فانی در توحید حق تعالی است و بر همین اساس شیعیان ائمه معصومین (ع) را گرامی می‌دارند. در انتظار فرج، معاد و نبوت نیز نهفته است و امام، طریق آن‌ها نیز به شمار می‌رود. طبق آنچه در زیارت آل یاسین و برخی ادعیه دیگر می‌خوانیم، باب ائمه (ع) باب هدایت به همه تعالیم انبیا است.

 

ویژگی‌های لیالی قدر برای شب نیمه شعبان نیز ذکر شده است

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به آثار و برکات روز و شب نیمه شعبان علاوه بر میلاد باسعادت امام زمان(عج) اظهار کرد: در برخی از روایات، شب نیمه شعبان از لیالی قدر عنوان شده است و همان تعابیری که درخصوص سایر لیالی قدر نظیر تقدیر حاجات، ارزاق و مقدرات مومنین آمده درخصوص شب نیمه شعبان نیز ذکر شده است.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه لیله القدر اختصاص به یک شب خاص ندارد و حسب روایات چه بسا همه لیالی قدر ظهور واقعیت لیله القدر باشند، تصریح کرد: بسیاری از بزرگان اهل معرفت معتقدند که لیله القدر دارای یک واقعیت عظیم و وحدانی است که تجلی آن در این شب‌های خاص است؛ تجلی آن در زمان‌ها و مکان‌های مختلفی است و یکی از آن‌ها شب نیمه شعبان است.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به روایتی از کتاب اقبال ابن طاووس، اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید در نیمه ماه شعبان خوابیده بودم، «فاتانی جبرئیل (ع)»، جبرئیل آمد، «فقال یا محمد (ص) اتنام فی هذه الیله؟» آیا در این شب خوابیده ای؟ امشب شب بیداری است. «فقلت یا جبرئیل ما هذه الیله؟ قال لیله النصف من شعبان» جبرئیل عرض کرد شب نیمه شعبان است. بعد جبرئیل به محضر ایشان عرض می‌کند که شما برخیزید و به بقیع بروید.

آیت الله آملی لاریجانی افزود: سپس به پیامبر(ص) عرض می‌کند «ارفع رأسک» سرت را بلند کن. «فان هذه لیله یفتح فی‌ها ابواب السماء» امشب شبی است که در‌های آسمان گشوده می‌شود. بعید نیست که معنای سماوات و سماء در روایات و آیات قرآنی، سماء معنوی باشد که انسان از درون با آن اتصال برقرار می‌کند، نه آسمان مادی؛ کما اینکه در قرآن از عبارت «سماءالدنیا» استفاده شده است و می‌فرماید «و زَیَّنَّا السَّمَآءَ الدُّنْیَا بِمَصَابِیحَ». معلوم می‌شود که سماوات دیگری داریم که ستارگان، تزیین آن نیستند. در این روایت هم فرمودند که ابواب السماء باز می‌شود و بعید نیست که مقصود، ابواب سماء باطنی باشد که از آنجا رزق الهی دائماً در حال نزول است و برای بشر گشوده می‌شود. «فیفتح فی‌ها ابواب الرحمه و باب الرضوان». این فرمایش حضرت جبرئیل است به پیامبر «وَ بَابُ الْمَغْفِرَةِ وَ بَابُ الْفَضْلِ وَ بَابُ التَّوْبَةِ وَ بَابُ النِّعْمَه وَ بَابُ الْجُودِ وَ بَابُ الْإِحْسَانِ یُعْتِقُ اللَّهُ فِیهَا بِعَدَدِ شُعُورِ النَّعَمِ وَ أَصْوَافِهَا» یعنی خداوند در این شب به اندازه مو‌های این چهارپایان و انعام و پشم‌های آنها، انسان‌های گرفتار را از جهنم آزاد می‌کند. در ادامه آمده است که «یثبت فی‌ها الآجال، ویقسم فی‌ها الأرزاق من السنة إلى السنة» ارزاق هم از سال به سال در اینجا تقسیم می‌شود تا آنجا که «یا محمد من أحیا‌ها بتکبیر وتسبیح وتهلیل ودعاء وصلاة وقراءة وتطوع و استغفار کانت الجنة له منزلا ومقیلا» اگر کسی این شب را به تکبیر و تسبیح و تهلیل و دعا و غیره زنده نگه دارد، بهشت منزل و مأوای او خواهد شد «وغفر الله ما تقدم من ذنبه وما تأخر».

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: فکر نمی‌کنم بشارتی بیش از این برای ما لازم باشد. در اینجا می‌فرمایند که ملائکه هم در آسمان صف بستند. این‌ها هم مابین «قاعد یسبح وراکع وساجد وذاکر» تا آنجا که «و هی لیله لا یدعو فی‌ها داع إلا استجیب له» یعنی شب نیمه شعبان، شبی است که هیچ دعاکننده‌ای در آن دعا نمی‌کند مگر دعایش مستجاب بشود «و لا سائل إلا أعطی ولا مستغفر إلا غفر له ولا تائب إلا تیب علیه، من حرم خیر‌ها یا محمد فقد حرم». به هر حال براساس این روایات، ما امیدواریم به وعده‌های الهی که فرموده است «ان الله لا یَخلف المیعاد» یعنی خداوند از هیچ وعده‌ای تخلف نخواهد کرد. این عبارات برای ما بندگانی که در حجاب غفلت افتاده‌ایم، بزرگترین مایه امیدواری است و امیدواریم خداوند به همه ما توفیق عبادت و دعا برای برادران ایمانی خود را در این ایام عطا کند.

 

شهید مطهری تعصب عقلانی نسبت به دین داشت

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با بزرگداشت ۱۲ اردیبهشت روز معلم، یاد و خاطره شهید آیت الله مرتضی مطهری را گرامی داشت و تصریح کرد: شهید مطهری الگویی واقعی برای معلمان و خصوصاً روحانیت امروز در امر تبلیغ است، زیرا ایشان هم اهل فکر و فضل بود و هم تعصب عقلانی نسبت به دین داشت. اگر راه صحیح را تشخیص می‌داد، پای این راه می‌ایستاد و از آن دفاع می‌کرد.

آیت الله آملی لاریجانی افزود: آن شهید یک انسان اهل معنا، باخدا و اهل تهجد بود. همین شب زنده داری‌ها است که موجب می‌شود یک انسان اینهمه مبدأ خیر و برکت باشد. بر همین اساس می‌بینیم که امام(قدس الله نفسه الزکیه) با همه سختگیری‌هایی که داشتند توصیه می‌فرمودند که از کتاب‌های شهید مطهری بلااستثنا استفاده کنید.

رئیس قوه قضاییه خاطر نشان کرد: نمی‌توان مدعی بود که هیچ کس به اندازه شهید مطهری تحقیق و تتبع نکرده است، اما امتیاز استاد مطهری نسبت به سایرین این است که آن شهید یک انسان خودساخته، خوش فکر، متدین و اهل علم بود که با شناخت مسائل روز می‌توانست نیاز‌های نسل جوان را تشخیص و به صورت تنقیح شده، به سئوالات و شبهات این نسل به زبان خودشان پاسخ دهد.

آیت الله آملی لاریجانی اضافه کرد: ایشان تمام عمر خود را وقف فهم و تبلیغ دین یعنی رساندن پیام دین به زبان نسل امروز کردند و برهمین اساس انتخاب روز شهادت ایشان به عنوان روز معلم بسیار با مسمی و با مناسبت است، زیرا مسئولیت بزرگی که بر دوش معلمان وجود دارد، تربیت و پرورش صحیح نسل جوان و ترویج ارزش‌های الهی و اسلامی در میان نسل امروز است.

 

معلمان باید با خیال آسوده به فکر تربیت نسل امروز باشند

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه معلمان در عصر حاضر با توجه به انواع هجمه‌ها و تبلیغات فرهنگی وظیفه‌ای عظیم و الهی بر عهده شان قرار دارد، روز معلم را به همه معلمان تبریک گفت و تأکید کرد: همه باید تلاش کنیم که قدردان زحمات معلمان باشیم و از دولت هم می‌خواهیم که مشکلات این قشر شریف را تا حد میسور برطرف کنند تا معلمان بتوانند با خیالی آسوده به فکر تربیت صحیح نسل امروز باشند.

آیت الله آملی لاریجانی همچنین فرارسیدن ۱۱ اردیبهشت روز کارگر را به همه رزمندگان جبهه تولید و صنعت کشور تبریک گفت و تصریح کرد: امروز مهمترین راهکار کشور در رویارویی با چالش‌های اقتصادی، نگاه به درون، حمایت از سرمایه گذاری و حمایت از تولید ملی است که در این عرصه، کارگران نقش بسیار پررنگی دارند.

 

دولت در جهت رفع مشکلات کارگران گام بردارد

رئیس قوه قضاییه افزود: همه ما باید از کارگران شریف کشور حمایت کنیم و فراموش نکنیم که تلاش این عزیزان نقشی تعیین کننده در پیشبرد اهداف متعالی انقلاب و توسعه کشور دارد. امیدواریم کارگران نیز با تلاش هرچه بیشتر بر افتخارات و دستاورد‌های کشور بیفزایند و دولت نیز با کمک قوای دیگر برای رفع مشکلات این قشر که بسیاری از آنان با حداقل‌های معیشتی روزگار خود را سپری می‌کنند، راه حل‌های مناسبی را اتخاذ کنند.

 

آمریکا اینگونه القا می‌کند که آینده ایران در گرو انتخاب اوست

آیت الله آملی لاریجانی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به جنگ روانی گسترده اخیر دولت آمریکا علیه ایران به بهانه خروج از برجام، تصریح کرد: آمریکا به گونه‌ای القا می‌کند که گویی تمام آینده ملت و کشور بزرگ ایران وابسته به انتخاب اوست. متأسفانه برخی رسانه‌های داخلی نیز به این توهم آمریکا دامن می‌زنند درحالی که نظام، مردم و مسئولان در برابر این جنگ روانی یکصدا هستند و بر مشکلات فائق خواهند آمد.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه آمریکا ۴۰ سال به صورت مستقیم و غیر مستقیم درگیر اینگونه جنگ با ایران است، اظهار کرد: مردم ما که در طول این ۴۰ سال در مقابل انواع تهدید‌ها و فشار‌های آمریکا و متحدانش با رشادت هرچه تمامتر ایستادگی کرده اند امروز نیز تسلیم این جنگ روانی نمی‌شوند و ما با نگاه به استعداد‌های داخلی و توان درونی خود و همچنین با وحدت کلمه این چالش‌ها را پشت سر خواهیم گذاشت.

 

توانمندی دفاعی ایران به هیچ وجه قابل مذاکره نیست

آیت الله آملی لاریجانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی بر سر برجام هیچ مذاکره جدیدی نخواهد کرد و مسائل اساسی نظیر توانمندی دفاعی از جمله مباحث مربوط به فناوری موشکی را نیز که برای دفاع از کیان کشور است به هیچ عنوان قابل مذاکره نمی‌داند.

رئیس قوه قضاییه خطاب به دولتمردان آمریکا گفت: شما که کشوری مثل عربستان را تسلیح می‌کنید تا مرتکب جنایات جنگی در یمن شود و علاوه بر برهم زدن امنیت منطقه به دنبال دوشیدن آن‌ها هستید، درحالی که یک فرد متوهم نامتعادل خبیث مثل ترامپ در رأس دولتتان حضور دارد و مدام علیه جمهوری اسلامی سخن می‌گوید چگونه به خود اجازه می‌دهید درخصوص توانمندی‌های دفاعی ایران سخن از مذاکره به میان آورید؟

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه ایران در طول ۴۰ سال گذشته با وحدت مردم و مسئولان و رهبری‌های داهیانه امام راحل (قدس الله نفسه الزکیه) و رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) هیچ خوفی بابت دشمنی‌ها به خود راه نداده است، اظهار کرد: این چالش‌ها را نیز همانند گذشته با اقتدار و صلابت پشت سر خواهیم گذاشت. دوست و دشمن به خوبی می‌دانند که جمهوری اسلامی امروز در منطقه حرف اول را می‌زند و امیدواریم که هر روز بر عزت این کشور افزوده شود.

رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به برگزاری نشست هفته گذشته دادستان‌ها و روسای کل دادگستری‌های سراسر کشور در مازندران، تفصیل مطالب مطرح شده در این نشست از جمله درخصوص «احیای حقوق عامه» را به جلسات دیگر موکول کرد.

براساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق انسان و عبوردهندگان افراد غیرمجاز از مرز در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت و موادی دیگری از آن به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه