نحوه ثبت نام وام ازدواج ۳۰ میلیون تومانی/ شرایط پرداخت وام ازدواج ۳۰ میلیون تومانی
وام ازدواج در سال ۹۸ نسبت به سال گذشته با افزایش ۱۵ میلیون تومانی به ۳۰ میلیون تومان رسید و با دوره بازپرداخت ۵ ساله، متقاضی می تواند در کمترین زمان انتظار آن را دریافت کند.
به گزارش خبرگزاری موج، چند سالی است که برای حمایت از جوانان در امر خطیر ازدواج و تشکیل زندگی تسهیلاتی قرض الحسنه با کارمزد 4 درصدی در نظر گرفته شده است تا زوجین بتوانند از این طریق بخشی از نیازهای خود را تامین کنند و گره ای از مشکلاتشان حل شود.
مبلغ پرداختی وام ازدواج همیشه ثابت نبوده است و در طول زمان تغییر کرده است. این مبلغ تا سه ماه ابتدایی سال ۱۳۹۵ حدود سه میلیون تومان بود ولی در بودجه سال ۱۳۹۵ با پیشنهاد مجلس مبلغ وام ازدواج سه برابر افزایش یافت و به ۱۰ میلیون تومان رسید و دوره بازپرداخت آن از سه به چهار سال افزایش یافت.
بیشتر بخوانید:
کندو سایت کاریابی که وام ازدواج می دهد!/ جای خالی نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت بر روی نمادهای اعتماد الکترونیک
پراخت وام ۱۰ میلیونی ازدواج به هر یک از زوجین در سال 96 نیز ادامه داشت اما در بودجه سال 1397 مبلغ تسهیلات قرض الحسنه ازدواج با افزایش 50 درصدی نسبت به سال 96 همراه بوده و به میزان 15 میلیون تومان و با دوره بازپرداخت 5 ساله تعیین شد ولی کارمزد دریافتی بانکها همچنان چهار درصد باقی ماند.
در سال 96 طرحی تحت عنوان طرح ضربتی ماه ازدواج در شبکه بانکی اجرا شد تا هر زمانی که احساس شود صف وام طولانی شده برای کاهش تعدادمتقاضیان در صف و برگرداندن جریان به روال عادی استفاده شود که در حال حاضر وام ازدواج با کمترین زمان انتظار (بین یک هفته تا 10 روز) پرداخت میشود.
گفتنی است؛ وام ازدواج جوانان در سال ۹۸ از ۱۵ میلیون تومان به ۳۰ میلیون تومان برای هر یک از زوجین (در مجموع ۶۰ میلیون تومان) افزایش یافته و با دوره بازپرداخت ۵ ساله (اقساط ۶۰ ماهه) تعیین شد.
بر این اساس زوجین از طریق ثبت نام در سامانه اینترنتی قرضالحسنه ازدواج در صف بانکهای عامل قرار گرفته و سایر مراحل اعطای تسهیلات را طی میکنند.
راهنمای ثبت نام وام ازدواج
- مطالعه نمودن تمامی شرایط و دستورالعمل های دریافت وام ازدواج پیش از ثبت نام.
- ثبت نام و کامل نمودن فرم مربوط در سایت برای هر کدام از زوجین به طور جداگانه.
- دریافت کردن کد رهگیری ۱۰ رقمی.
- رجوع به سایت بعد از تعیین شعبه ( جهت آگاهی و اطلاع از شعبه اعطای وام ازدواج).
- بایستی در ظرف ۱۲ روز کاری به شعبه معرفی شده مراجعه کنید( همراه داشتن مدارک الزامی است).
- به پایان رساندن مراحل دریافت وام در شعبه مشخص شده .
نکته : چنان چه در موعد تعیین شده به شعبه مراجعه نمایید، ثبت نام شما حذف خواهد گردید.
نحوه ثبت نام
افرادی ابتدا بایستی از طریق http://ve.cbi.ir/TasKindSel.aspx اقدام به ثبت نام نمایند. سپس بعد از تکمیل کردن فرم مربوط یک کد رهگیری ده رقمی را دریافت می کنند. داوطلبان باید در طی ۳ الی ۴ روز برای آگاهی از وضعیت ثبت نام خود و هم چنین مشخص شدن شعبه مربوط برای دریافت وام ازدواج به سایت مراجعه کرده و در صورت تعیین شدن شعبه عامل اعطای وام با دارا بودن مدارک لازم می توانند در بازه زمانی مشخص شده به شعبه رفته و وام خود را دریافت نمایند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ وام ازدواج
- ارائه اصل و کپی سند ازدواج
- ارائه کپی و اصل صفحات شناسنامه زوجین
- ارائه کپی و اصل مدارک شناسایی ضامن ها
- ارائه کپی و اصل کارت ملی موقت یا دائم زوجین
- ارائه اصل و کپی کارت ملی ضامن
- ارائه آدرس دقیق محل سکونت زوجین و کد پستی ده رقمی
- ارائه کد رهگیری ده رقمی دریافت شده از سایت بعد از ثبت نام
شرایط زوجین برای تسهیلات ازدواج
1. دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران
2. به هر یک از زوجـــین مــبلغ 30 میلیون تومان تسهیلات ازدواج تعلق میگیرد
تبصره ۱: کلیه شهروندان ایرانی خارج از کشور که گواهی ازدواج آنـها توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر شده ، قادر به ثبت نام بوده و گواهی ازدواج آنها که ممهور به مهر کنسولگری ایران در کشور مذکور میباشد به عنوان سند ازدواج تلقی میگردد.
تبصره ۲: اقرارنامه ازدواج یا هر مدرک مشابه که در سایر ادیان رسمی توسط مراکز اقلیتهای دینی در داخل کشور مورد تایید قرار گیرد معادل عقدنامه تلقی گردیده و این متقاضیان نیز قادر به ثبت نام خواهند بود.
3. دارا بودن کارت ملی و کد پستی محل سکونت متقاضی .
4. با توجه به امکان اعطای تسهیلات ازدواج به هر ایرانی، چنانچه متقاضی وام ازدواج قبلا از تسهیلات موصوف استفاده نکرده باشد، (علیرغم ازدواج دوم یا بیشتر) می تواند از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بهره مند گردد . (توجه : به هر یک از متقاضیان صرفا یک مرتبه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تعلق می گیرد)
5. متقاضیان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج از تاریخ وقوع عقد، به مدت 2 سال شمسی (24 ماه)، مهلت ثبت نام جهت استفاده از تسهیلات موصوف را دارند .
شرایط ضامن برای دریافت وام ازدواج
1. اگر متقاضی اخذ وام ازدواج کارمند رسمی یا پیمانی دولت ، نیروی انتظامی و نظامی، موسسات و نهادهای عمومی مانند شهرداری، بنیاد، کمیته امداد و هلال احمر باشد، ارائه کردن گواهی تعهد کسر قسط ها از سازمان مربوطه به همراه فیش حقوق و حکم کارگزینی در صورت کفایت حقوق نام برده نیازی به ضامن نیست.
2. ضامن می تواند یک کارمند رسمی، پیمانی یا بازنشسته دولت، نیروهای انتظامی و نظامی، موسسات عمومی مثل شهرداری، کمیته امداد و هلال احمر و بنیاد ، کارمند یا کارگر شرکت های تولیدی صنعتی فعال و بزرگ با ارائه نمودن آخرین فیش حقوقی و حکم کارگزینی و... باشد.
3. یک فرد کاسب دارای پروانه کسب به هنگام اعطای تسهیلات دارای فعالیت اقتصادی باشد.
4. ضمانت یک فرد دارای حساب جاری فعال و خوش حساب که به تایید و تشخیص پرداخت کننده برسد.
5. در مورد متقاضیان روستایی ضمانت یک فرد ساکن روستا که صلاحیت و اهلیت وی توسط شورای اسلامی تایید شده است کفایت می کند.
مدت بازپرداخت تسهیلات و کارمزد وام ازدواج
- مدت بازپرداخت تسهیلات ۶۰ ماهه با اقساط مساوی بوده و سررسید اولین قسط، یک ماه پس از پرداخت تسهیلات مزبور میباشد.
- نرخ کارمزد تسهیلات قرض الحسنه ازدواج ۴درصد تعیین میگردد.
گفتنی است، از آنجا که زوج و زوجه هر کدام دارای شخصیت حقیقی مستقل می باشند، می باید به طور جداگانه ثبت نام نمایند و کد رهگیری دریافت و جهت پیگیری های بعدی یادداشت نمایند.
تسهیلات موضوع دستور العمل اجرایی پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج ایثارگران به میزان دو برابر تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای افراد عادی پرداخت می شود.
قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، افراد ایثارگر مشمول، صرفا شامل خود جانبازان، آزادگان و فرزندان آنان و فرزندان شاهد می باشند.
به گزارش خبرگزاری موج، حسن روحانی لایحه بودجه ۹۸ کل کشور را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد که تبصره 16 ماده واحده آن به پرداخت تسهیلات ازدواج اختصاص دارد.
در این تبصره پیشنهاد شده، به منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی موظف است همه بانک ها و موسسه های اعتباری کشور را ملزم کند، به اندازه سهم خود از مجموع منابع در اختیار پس انداز، جاری و سپرده قرض الحسنه بانک ها، در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مشارکت کرده و تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهند.
وام ازدواج برای هر یک از زوج ها در سال ٩٨ برابر 300 میلیون ریال با دوره بازپرداخت پنج ساله است.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف شده گزارش عملکرد این بند را هر 6 ماه یکبار به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارایه کند. همچنین بانک مرکزی باید از طریق بانک های عمل، 20 هزار میلیارد ریال مانده سپرده های قرض الحسنه بانکی و رشد مبلغ یادشده را به تفکیک 14 هزار میلیارد ریال به کمیته امداد امام خمینی(ره) و 6 هزار میلیارد ریال را به صورت تسهیلات قرض الحسنه به سازمان بهزیستی - با معرفی دستگاه های ذیربط به مددجویان و کارفرمایان طرح های اشتغال مددجویی - پرداخت کند.
بیشتر بخوانید:
ارسال نظر