کار و کوشش در سیره امام حسین علیه السلام؛
امام حسین برای سالم سازی جامعه قیام کرد/ حکومت خودکامه مانع تلاش مردم جامعه بود
قیام امام حسین مقابل حکومت خودکامه بود که امکان کار و تلاش و سالم سازی جامعه را فراهم کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، فرهنگ و آداب کار در زندگی دینی مسلمانان همواره مورد سفارش معصومین و پیامبر عظیم الشان اسلام بوده است به نحوی که در رفتار و منش آنها کار کردن بخشی از سبک زندگی و رفتاری برای الگوسازی در جامعه بوده است.
امام حسین علیه السلام با تشویق به کار کردن جامعه اسلامی را به رونق و پیشرفت رهنمود می ساختند. باید توجه کرد که مبارزه با ظلم و استبداد حکومت در نهضت عاشورا یکی از روش هایی بود که از طریق آن برقراری عدالت محقق و در نتیجه هر فردی نتیجه تلاش و زحمات خود را در سایه عدالت درک می کرد.
امام حسین علیه السلام در تشویق به کار فرمودند:
یا هذا لا تُجاهِد فی الرِّزْقِ جَهادَ المُغالبِ وَ لاتَتَّکل علی القَدَرِ اتِّکالَ مُستَسلِمٍ، فانَّ ابتِغاءَ الرّزقِ من السُّنَّةِ، والاجمالَ فی الطَّلَبِ من العِفَّةِ، و لیستِ العفَّةُ بمانِعَةٍ رِزقاً...
فلانی، در راه به دست آوردن روزی ستیزه گرانه تلاش مکن و بر قدر، همچون واگذار کنندهء بی اختیار، تکیه منما، زیرا در جستجوی روزی بر آمدن، از سنت است و قانعانه در پی روزی بودن از عفت است و عفت مانع روزی نیست...
امام به کسی روزی بدون ابرای و تفریط جامعه خود را دعوت دارد و می فرماید نه تنبلی کنید و و نه حرص و طمع مال دنیا را داشته باشید.
وقتی خبر شهادت مسلم به امام حسین علیه السلام رسید ایشان شعری را قرائت کردند که بیتی از آن به حرص نورزیدن در جمع کردن مال اشاره دارد که روزی هر شخص مقرر است.
صله رحم روزی را زیاد می کند
امام حسین همچنین صله رحم را موجب ازدیاد روزی می دانستند و در جایی فرمودند: مَنْ سَرَّهُ أَنْ یُنْسَأَ فى أَجَلِهِ وَ یُزادَ فى رِزْقِهِ فَلْیَصِلْ رَحِمَهُ (بحار الأنوار، ج ۷۴، ص ۹۱)؛ کسی که دوست دارد و خوشحال است تا عمر او طولانی گردد و روزی او فراوان شود، پس با خویشاوندان خود ارتباط برقرار کند.
شکر نعمت نعمتت افزون کند
امام حسین (ع) در بیانی فرمودند: شُکْرُکَ لِنِعْمَةٍ یَقْتَشر نِعمَةً آنِفَةً. سپای تو در نعمت های گذشته، نعمت های آینده را به همراه دارد.
روایتی از امام حسین خواندنی است که فرمودند: ...و اعلموا انَّ حَوائجَ النّاسِ إلَیکُمْ مِن نِعَمِ اللّهِ عَلَیکُم فلاتَمُلّوا النِّم فَتُحَوِّ نِقَماً... بدانید که روی آوردن مردم به شما در نیازهایشان از نعمت های الهی است از این نعمت ها دلتنگی نشان ندهید که باعث از بین رفتن نعمت و تبدیل به غضب او می شود.
اطعام کردن نزد امام حسین ارزشی بیشتر از آزاد کردن انسانهایی را داشت که یک افق را پر کنند، لئِن اُطعِمَ أخاً لى مُسلِماً أحَبُّ الَ ىَّ مِن أنْ اُعتِقَ اُفُق اً مِنَ النّاسِ، قیل: و من الافق؟ قال: عَشْرَةُ آلافٍ.
همچنین امام حسین پیروان خود را به کشاورزی و دامداری سفارش می کردند. ما مِنْ اهلِ بَیْتٍ یَرُوحُ علَیهِمْ ثَلاثُونَ شاةٍ اللّ تَنَزَّلُ المَلائِکَةُ تَحْرُسُهُمْ حتّة یُصْبِحُوا.( فرهنگ جامع سخنان امام حسین علیه السلام ص ۷۹۹) هیچ خاندانی نیست که تعداد سی گوسفند شبانگاهان بر آنان باز گردد مگر آنکه فرشتگان فرود آیند و آنان را تا صبح نگهبانی کنند.این کلام امام حکایت از آن دارد که پرورش دام علاوه بر برکت دنیایی سبب حفظ صاحبانش نیز می باشد.
ارسال نظر