به مناسبت هفته کودک اعلام شد؛
پذیرش هزار و ۶۰۰ کودک به فرزند خواندگی
مدیر کل امور کودکان و نوجوانان سا زمان بهزیستی کشور با اشاره به پذیرش هزارو ۶۰۰ کودک در سال گذشته که به فرزندخواندگی پذرفته شدند از رشد ۵۰ درصدی تعداد این فرزندان با تسهیل روند فرزندخواندگی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج، محمد نفریه در نشست هفته ملی کودک با بیان این که شعار امسال هفته کودک "آینده را باید ساخت" گفت: هزارو ۶۰۰ کودک در سال گذشته که به فرزندخواندگی پذرفتهشدند این در حالی است که هشت هزارو ۵۰۰ کودک تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که در ۶۴۰ مرکز نگه داری میشوند. ۶۰۰ مرکز در بخش دولتی و خیریهای فعال هستند.
وی با اشاره به این که ۱۴۵۰ نفر از کودکان در ۳۴ شیرخوارگاه دولتی کشور پذیرش شدهاند، افزود: ۱۵ هزار و ۷۰۰ کودک نیز در خانوادههایشان به سر می برند، چرا که سیاست سازمان بهزیستی نگه داری کودکان در مراکز جداگانه نیست، بلکه تلاش میکند تا این کودکان را در خانوادهشان نگهداری کند.
مدیر کل امور کودکان و نوجوانان سا زمان بهزیستی کشور با بیان این که پیش از انقلاب با جمعیت ۳۰ میلیونی کشور ۱۲ هزار کودک در مراکز شبانه روزی نگهداری میشدند، اظهار کرد: اما در حال حاضر با جمعیت ۸۰ میلیونی کشور این تعداد کودک به ۸۵۰۰ نفر کاهش یافته است. یارانه امسال تخصیص یافته به هر کودک ماهیانه بیش از ۵۰۰ هزار تومان است که به کودکان با حکم قاضی تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و در خانوادههای سببی و نسبی یا خانواده جایگزین به سر می برند پرداخت میشود.
نفریه با بیان این که ۲۵ هزار و ۵۵۰ کودک به طور کلی تحت سرپرستی سازمان بهزیستی قرار دارند، اظهار کرد: سال گذشته ۱۶۰۰ کودک به فرزندخواندگی قبول شدند و از سال ۹۲ که قانون حمایت از کودکان تغییر کرده است، فرایند فرزندخواندگی تا حدی تسهیل شده است که شاهد رشد ۵۰ درصدی این آمار هستیم.
وی با بیان این که در سال ۹۲ بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ کودک مورد پذیرش قرار گرفته بودند، گفت: این در حالی است که تعداد این کودکان در سال گذشته به ۱۶۰۰ مورد افزایش یافته است. همچنین ۳۸۲ کودک نیز به شکل امین موقت واگذار شدند. همچنین بر اساس قانون سال ۹۲ کودکان بدسرپرست نیز میتوانند به فرزندخواندگی قبول شوند.
مدیر کل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این که ۶۴۸ کودک تحت پوشش سازمان بهزیستی به بالای ۱۸ سال سن رسیده و از مرکز خارج شدهاند، گفت: سازمان بهزیستی هزینه تحصیل این افراد را تا مقطع دکترا پرداخت میکند . همچنین این افراد تا پنج سال نیز بعد از ترخیص تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند.
نفریه با اشاره به این که در مجموع ۱۷ هزار و ۹۲۸ دانشآموز تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند، اظهار کرد: همچنین ۱۴۲۳ دانشجو نیز تحت پوشش این سازمان هستند.
وی با اشاره به این که در مجموع ۱۵ هزار و ۵۰۰ کودک در مهد کودکهای سازمان بهزیستی مشغول آموزش هستند نیز گفت: ۶هزارو ۵۰۰ روستا مهد و هزارو ۴۰۰ مهد حاشیه نیز مشغول فعالیت هستند و هشت هزارو ۵۰۰ مهد کودک نیز در مناطق شهری قرار دارند. این آمار نشان میدهد که بخش عمده فعالیت سازمان بهزیستی از روستا مهدها است.
طرح توزیع یک وعده غذای گرم به مهدکودک های مناطق روستایی
مدیر کل امور کودکان نوجوانان سازمان بهزیستی با اشاره به توزیع یک وعده غذای گرم در همه مهد کودکهای مناطق روستایی کشور، توضیح داد: این طرح ابتدا با محوریت هفت استان محروم کشور آغاز به کار کرد و به تدریج تمام روستامهدهای کشور را در بر گرفت. به طوری که سالانه ۱۲۰ روز (پنج روز در هفته) با همکاری وزارت بهداشت یک وعده غذای گرم در روستا مهدها توزیع میشود و آمارها نشان میدهد که با انجام این طرح تا ۴۰ درصد میزان سوءتغذیه در کودکان این مناطق کاهش یافته است. اعتبار تخصیص یافته برای این طرح امسال ۷۰ میلیارد تومان بوده است و ۷۰۰ هزار کودک را شامل میشود.
نفریه افزود: از سال گذشته نیز ۵۰ درصد از مهد کودکهای مناطق حاشیهای تحت پوشش این طرح قرار گرفتهاند که این میزان امسال به ۷۵ درصد افزایش یافته است و تلاش خواهیم کرد تا سال آینده همه مهد کودکهای حاشیه یک وعده غذای گرم را دریافت کنند.
وی با اشاره به موارد کودک آزاری مهدها و روشهای گزارش این موارد به سازمان بهزیستی توضیح داد: والدین میتوانند به شماره پیامکی "۳۰۰۰۰۱۲۳۳۳" هر گونه شکایتی را گزارش کنند، اما آمارها نشان میدهد که بیشترین گزارشات مربوط به درگیری بین کودکان و حوادث پیرامون آن بوده است.
به گفته وی از ابتدای سال تاکنون دو مورد کودک آزاری از مهدها به سازمان بهزیستی گزارش و ثابت شده است که در حال حاضر این دو پرونده در حال طی کردن مراحل دادرسی و قضایی هستند. کلیه شکایتهای رسیده به سازمان بهزیستی از سوی تیم حراست بررسی میشود. همچنین تمام مهد کودکهای مناطق شهری مجز به دوربین مدار بسته هستند.
به گزارش ایسنا، حبیب الله موسوی فرید با اشاره به این که سازمان بهزیستی در حوزه کودکان ارتقای کیفیت زندگی آنها را دنبال میکند، گفت: همه کودکان در کشور باید فضای رشد داشته باشند، در برخی از کشورها بین دو تا چهار درصد از تولید ناخالص داخلی در حوزه آموزش کودکان قبل از سن دبستان سرمایهگذاری میشود اما این میزان در کشور ما برای ۱۲ سال آموزش تنها ۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی است.
وی با اشاره به این که این آمارها نشان میدهد باید در کشور بیش از ۱.۵ درصد برای آموزش کودکان هزینه کنیم، اظهار کرد: بخش دیگری از اقدامات سازمان بهزیستی حمایت از کودکان در معرض آسیب و آسیبدیده است که شامل کودکان بی سرپرست، بد سرپرست یا با سرپرست غیر موثر است.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی با تاکید بر نقش رسانهها در حوزه پیشگیری از آسیب ، اظهار کرد: باید پرسید که چرا درصد بودجه مربوط به رشد و آموزش کودکان افزایش نیافته است؟. پیش از این موارد کودک آزاری عمدتا به شکل نهان اتفاق می افتاد، تصریح کرد: این در حالی است که در حال حاضر مردم در این حوزه آگاه شدهاند. در عین حال تلاش کردهایم تا سیستم مداخلات به هنگام را نیز گسترش دهیم تا از افزایش آسیب به کودکان پیشگیری کنیم.
وی افزود: اگر چه در گذشته ممکن بود در مدرسهای حتی ۳۰ یا ۴۰ کودک تنبیه شوند، اما الان همه می دانند که حتی در صورت تنبیه یک کودک باید پاسخگو باشند. بسیاری از کودک آزاریها از سوی همسایهها یا اقوام به سازمان بهزیستی گزارش میشود که این موارد نشان میدهد استانداردهای ما در حال افزایش است.
موسوی فرید با تاکید بر این که با کمک نهادهای ذی ربطی نظیر قوه قضاییه و نیروی انتظامی باید به شکل محکمتر و قویتری به این حوزه وارد شد، گفت: هفت استراتژی راهبردی سازمان بهزیستی در حوزه مداخلات اورژانس اجتماعی شامل افزایش آگاهی و مهارت مردم و کودکان، شناسایی به هنگام کودکان، اقدامات قضایی و انتظامی به موقع، تاکید بر نقش رسانهها، افزایش نقش سازمانهای مردم نهاد ، پر رنگ کردن نقش قانون و توجه به حمایتهای اقتصادی از خانواده ها است.
ارسال نظر