حریرچی اعلام کرد:
۶۰ درصد نابینایان بیکارند/۱۷۰۰ میلیارد کمک خیرین به بهداشت و درمان در سال ۹۶
سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام این خبر که ۶۰ درصد نابینایان بیکار هستند، گفت: سال ۹۶ خیرین هزار و ۷۰۰ میلیارد به دانشگاه های علوم پزشکی کمک کردند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران اظهار کرد: ۶۰ درصد افراد نابینا بیکار هستند و دسترسی به خط بریل برای نابینایان تحصیل کرده ۴۰ درصد است و لازم است تمهیداتی اندیشیده شود تا نابینایان بتوانند امکانات رشد و دسترسی به دانش را داشته باشند.
وی در خصوص تبلیغات قابل توجه رسانه ملی از تنقلات صنعتی چون چیپس و پفک خاطر نشان کرد: مصرف نمک در کشور ما بالاست و بدن ظرفیت دریافت نمک اضافه تر از تنقلاتی چون چیپس و پفک را ندارد.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: بهترین اقدام تغییر سبک زندگی و حذف نمک و نمکدان از سفره و میز غذاست و لازم است ذائقه کودکان را تغییر داد تا کمتر تمایل به مصرف نمک و خوراکی های نمکدار داشته باشند.
حریرچی در بخشی از نشست ضمن پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص خیریه های جعلی برای بیماران خاص و سرطانی، عنوان کرد: نباید با عواطف مردم بازی کرد و نوع دوستی را مخدوش کرد و مردم و خیرین در سال گذشته ۱۷۰۰ میلیارد تومان برای زیر ساخت های توسعه بهداشت و درمان در دانشگاه های علوم پزشکی از طریق خیریه ها کمک کردند.
وی ادامه داد: در مورد کودکان سرطانی موسسه محک در سراسر کشور هزینه دارو و رفت و آمد و اقامت کودکان سرطانی و والدین آنها را که از شهرهای دیگر به تهران می آیند را تقبل می کنند.
وی تصریح کرد: ما نیاز به خیرین و کمک ها در درمان و کمک به نیازمندان کم بضاعت داریم.
سخنگوی وزارت بهداشت در مورد بیمه سلامت حاشیه نشینان گفت: بخش بیشتری از بیمه شدگان جدید که رایگان بیمه شدند از ساکنان حاشیه های شهرها و روستاها بودند و تلاش بر ایجاد خدمات و البته بازگشت حاشیه نشین ها به شهرها و روستاها و تعاریف رایج مدنیت داریم.
حریرچی در رابطه با افرادی که چند دفترچه بیمه دارند، اظهار کرد: همپوشانی بیمه ها را بررسی کردیم و عموماً افرادی هستند که بیمه روستایی و سلامت رایگان دارند و یا علاوه بر بیمه خود از بیمه دیگری به صورت تحت تکلف بیمه هستند در سامانه استحقاق سنجی وضعیت بیمه آنها بررسی می شود و دلیل ندارد فردی که توان پرداخت بیمه دارد از خدمات رایگان بیمه دیگری بهره مند شود.
ابتلا به سل در ایران یک دهم دوازدهم جهان است
وی با یادآوری اینکه امروز روز جهانی سِل است، گفت: تا سال ۲۰۳۰ میزان بار بیماری ناشی از سِل افزایش یابد و ۱۰.۴ میلیون فرد در دنیا مبتلا به سِل هستند و در کشور ما از هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۱ نفر به بیماری سِل مبتلا هستند و این بیماری در کشورهای منطقه مبتلایان بسیاری دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: میزان درمان بیماری سِل در ایران ۸۷ درصد است چرا که سِل مقاوم به درمان هم داریم و هدف گذاری کردیم که سطح موفقیت درمان سل را در کشور به ۹۵ درصد برسانیم.
حریرچی در بخشی از سخنان خود گفت: ۳۰ آزمایشگاه سل افتتاح کردیم و هشت آزمایشگاه مرجع منطقه راه اندازی کردیم و ۵ مرکز بستری راه اندازی کردیم و تمام خدمات تشخیصی سل در سراسر کشور رایگان و سرپایی است.
آزمایش ایدز از دختران مدرسه قزوین
وی در پاسخ به خبرنگار موج، در خصوص وضعیت فردی که به صورت غیرقانونی اقدام به خونگیری از دانش آموزان دختر کرده بود، گفت: با سرنگ خونگیری نشده بود و لانست بوده و آزمایش ایدز از دختران انجام شد و با توجه به اینکه دانش آموزان متولد ۷۱ به بالا بودند با واکسن هپاتیت هم واکسینه شده بودند.
سخنگوی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: در انعکاس اخبار نباید اغراق شود و یک پسر نوجوان که در مدرسه دخترانه تست قند خون گرفته با اخبار رسانه ای اشتباه افکار عمومی را مخدوش کرد و البته لازم است توجه مسئولان نسبت به اقدامات رسمی معطوف شده و به افراد غیر اجازه انجام آزمایش های اینچنینی را ندهند.
حریرچی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار موج در مورد خدمات رایگان مشاوره های سلامت روان گفت: خدمات تشخیصی سریع را با تست های معتبر در مراکز خود انجام می دهند و در طرح تحول سلامت بیشتر به سلامت روان پرداخته شد.
وی ادامه داد: فرصت غربالگری سلامت روان را در مراکز بهداشت انجام می دهیم.
سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: لازم است رسانه ها در مورد بیماری های روان تابو شکنی کنند و اضطراب جزئی، انواع وسواس و بیماری های روانی شایع می تواند در شرایطی حاد شود و این افراد با وجود ابتلا به بیماری های خفیف و متوسط روانی برای مبتلایان تا حدودی مشکلات خاصی ایجاد نمی کند.
ارسال نظر