بیماریهای واگیر را سوغات نبرید!
سرتیم مراقبت از بیماریهای وزارت بهداشت در عراق از اقدامات این تیم در راستای پیشگیری از انتقال بیماریهای واگیردار به داخل کشور خبر داد.
دکتر مهدی فارسی در رابطه با بیماریهای واگیردار به خبرگزاری موج، گفت: تیم وزارت بهداشت مستقر در کشور عراق در دو شاخه بهداشت محیط و مراقبت بیماریهای واگیر فعالیت دارند.
مدیر بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ضمن تشریح فعالیت های پزشکی برای زائران اربعین، عنوان کرد: تیم مراقبت از بیماریهای واگیردار متشکل از ۱۰ نفر در کربلا و نجف مستقرند تا بیماریهای واگیردار شایع در عراق و بیماریهای گوارشی و که شاید زوار به آن مبتلا شوند و ممکن است به ایران ببرند را شناسایی کنند.
وی با اشاره به سندرمها مهمی که نیاز به شناسایی و مراقبت دارند، تصریح کرد: اسهال خونی، اسهال حاد غیرخونی، مسمومیت غذایی، زردی حاد که به مواد غذایی مرتبط بوده و ممکن است در زمان کوتاه فرد را دچار بیماریهای عفونی حاد کند.
فارسی تشریح کرد: در درمانگاههای مستقر در هتلهای امالقری و النباء تیمها مستقر هستند و بیمارانی که پذیرش میشوند از نظر ابتلا به این سندرمها شناسایی شده اطلاعات گرفته میشود و افراد مبتلا به اسهالهای حاد نمونه برداری شده و به آزمایشگاه تخصصی در مرز مهران فرستاده میشود.
وی افزود: در طول شبانه روز نمونهها جدا شده و از تمامی عراق اطلاعات جمعآوری شده و در نرمافزاری که به همین منظور توسط وزارت بهداشت تهیه شده است، اطلاعات وارد و آنالیز شده تا در وزارت بهداشت مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز بررسی کامل انجام میشود.
وی با اشاره به اهمیت این اقدامات تصریح کرد: در طول این ده روز، صرفا برای پیشگیری از انتقال بیماریها تا بیماریها را به سوغات نبرند اقدامات انجام شده و بر اساس اطلاعاتی که از فرد دریافت میکنیم، در کشور هم اقدامات درمانی زائر ادامه پیدا میکند.
فارسی گفت: با توجه به اطلاعرسانی پیشین به کلیه پزشکان، اگر چند بیمار به یک شکل و یا با یک منبع غذایی مشترک مسموم شده باشند نیز به صورت ویژه پیگیری میشود تا از انتشار آلودگی جلوگیری نماییم.
وی افزود: یک تیم ۳۲ نفری بهداشت محیط نیز در نجف و کربلا مستقر هستند و به بررسی بهداشت محیط و مراقبت موکبها و رعایت بهداشت مواد غذایی و آب آنها میپردازند.
ارسال نظر