هر آنچه که در مورد لاتاری باید بدانید؛
نحوه شرکت در قرعه کشی لاتاری آمریکا
لاتاری برنامه ی قرعه کشی سالانه آمریکاست که افراد با ثبت نام و برنده شدن در آن می توانند گرین کارت آمریکا را دریافت و بدون ویزا به آمریکا رفت و آمد کند.
به گزارش خبرگزاری موج، گرین کارت آمریکا یکی از انواع ویزاهای مهاجرتی آمریکا است که در واقع اجازه اقامت دائم، کار، تحصیل، زندگی و مسافرت به آمریکا بدون استفاده از سایر مزیتهای شهروندی آمریکا، نظیر حق رأی می دهد. دریافت این کارت از طریق کانالهای خانوادگی، پناهندگی، شغلی و قرعه کشی امکان پذیر است.
یک فرد ایرانی پس از دریافت گرین کارت میتواند تحت شرایط افراد دارای اقامت، بدون هیچ مشکلی به ایران سفر کند و با همان کارت به آمریکا بازگردد و بدون ویزا به امریکا رفت و آمد کند.
لاتاری
آمریکا هر ساله از طریق قرعه کشی گرین کارت اعطا می کند و ۵۵ هزار نفر از سرتاسر جهان می توانند با شرکت در این قرعه کشی این گرین کارت را دریافت کنند.
اداره مهاجرت آمریکا هر ساله لیستی از کشورهایی که اتباعشان مجاز به شرکت در لاتاری هستند را اعلام می کند که ایران نیز تا به امسال جزو کشورهای مجاز بوده است.در واقع لاتاری فرصتی برای کشورهایی است که هر ساله مهاجر کمتری به این کشور دارند، تا از این طریق بتوانند موازنه ای بین نژاد و جمعیت مهاجران بوجود آورند.
معیار اینکه اتباع چه کشورهایی میتوانند در لاتاری شرکت کنند و چه کشورهایی نمی توانند، بستگی به تعداد مهاجران آن کشور در ایالات متحده دارد.
شرایط شرکت در قرعه کشی لاتاری
افرادی که میخواهند در قرعه کشی لاتاری شرکت کنند باید حداقل یکی از دو شرط زیر را داشته باشند:
مدرک دیپلم (۱۲ ساله) یا بالاتر داشته باشند.
در صورتیکه زیر دیپلم هستند، بایستی دو سال سابقه کار تخصصی طی ۵ سال اخیر داشته باشند.
اطلاعات موجود در پایگاه دادههای وزارت کار ایالات متحده تعیینکننده اعتبار سابقه کار متقاضی خواهد بود.
همچنین کسانی که از این طریق برنده شده اند و خواهان گرفتن ویزا هستند باید نشان دهند که به اندازه کافی از شرایط مالی برخوردار هستند که به ایالات متحده بروند و در آنجا زندگی کنند.
زمان ثبت نام لاتاری آمریکا
زمان ثبت نام برای لاتاری آمریکا معمولا از اواسط یا اوایل ماه مهر تا اوایل یا اواسط ماه آبان در سایت رسمی کنتاکی کونسولار امریکا www.dvlottery.state.gov انجام میگردد و هیچ سایت دیگری دارای اعتبار نمیباشد.
این وبسایت به زبان انگلیسی بوده و فقط یک ماه از سال برای ثبت نام باز است.
نام نویسی در قرعه کشی تنها به صورت اینترنتی و فقط از طریق وبگاه http://www.dvlottery.state.gov/ESC/انجام می شود.
نحوه ثبت نام در قرعه کشی لاتاری
شرکت در برنامه سالانه لاتاری برای تمام افراد واجد شرایط کاملا رایگان می باشد و دولت آمریکا از شروع ثبت نام تا زندگی در آمریکا هیچ هزینه ای از شرکت کننده طلب نمیکند، چرا که این برنامه یک قرعه کشی است و برنده همانند برنده ی هر قرعه کشی ای نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای ندارد.
اطلاعات مورد نیاز جهت ثبت نام لاتاری:
برای ثبت نام در لاتاری بایستی فرم های مربوط به شرایط خودتان حاوی اطلاعات فردی و تحصیلی (مجرد، متاهل، مطلقه و بیوه) را تکمیل و به همراه یک قطعه عکس ارسال نمایید.
- نام و نام خانوادگی متقاضی اصلی
- جنسیت
- تاریخ دقیق تولد مطابق پاسپورت یا شناسنامه
- شهر و کشور محل تولد
- آدرس کامل محل سکونت
- اطلاعات تماس و آدرس ایمیل
- میزان تحصیلات
- شرایط تاهل
- اطلاعات همسر و فرزندان در صورت لزوم
- دقت داشته باشید که اطلاعات تمامی فرزندان یا فرزند خوانده های زیر ۲۱ سال و مجرد در قید حیات باید ذکر شود.
- اگر فرزندتان بالای ۲۱ سال سن دارد، باید به تنهایی ثبت نام کند و نمیتواند زیر مجموعه شما باشد.
- اگر فرزندتان متولد آمریکاست یا گرین کارت آمریکا را دارد، اطلاعات ایشان را در فرم تان ننویسید.
- در صورت هر گونه قصوری در ثبت نام اطلاعات همسر و فرزندانتان، حتی در صورت قبولی، کیس شما مردود خواهد شد.
- یک قطعه عکس برای خود و تمامی همراهان. فراموش نکنید تمامی اعضای خانواده نیاز به عکس دارند. حتی نوزادی که چند روز از تولدش میگذرد.
مشخصات استاندارد عکس لاتاری آمریکا
عکس می بایست پشت زمینه سفید داشته باشد. فضای بالای سر و شانه های شخص در عکس دیده شود. تصویر باید واضح و بدون خم شدن سر باشد. فاصله دوربین تا فرد 1.25 متر باشد. داشتن ریش و سیبیل برای آقایان بلامانع است. از تاریخ عکس بیشتر از 6 ماه نگذشته باشد. ابعاد فایل عکس باید ۶۰۰ پیکسل در ۶۰۰ پیکسل باشد. حجم فایل عکس میبایست برابر یا کمتر از ۲۴۰ کیلوبایت باشد. لازم به ذکر است که گرفتن عکس مناسب ثبت نام لاتاری در منزل بلامانع است ولی به دلیل شرایط ویژه عکس ارسالی بهتر است که عکس توسط افراد مربوطه گرفته شود.
ریسک ثبت نام در لاتاری
با توجه به آمارهای سالانه بسیاری از شرکت کنندگان به دلایل مختلفی از جمله اشتباه در تکمیل فرم ثبت نام، نا آشنایی با قوانین و زبان، نا آشنایی با روند این پروسه، اشتباه در تکمیل اطلاعات و ارائه ی عکس استاندارد و مشخصات از قرعه کشی کنار گذاشته می شوند و از برنامه حذف می شوند.
اداره مهاجرت بدون هیچ تذکری هرگونه اشتباهات و نقض قوانین در ثبت نام را از پروسه ی قرعه کشی حذف میکند.
همچنین امکان ویرایش اطلاعات شما در سایت اداره مهاجرت امریکا وجود ندارد و در پروسه ی حدودا یک ماهه ی ثبت نام اطلاعات شما بدون هیچ بازبینی در صورت اشتباه بودن حذف می شود (حدود ۳۰ درصد از شرکت کنندگان هرساله به همین دلیل در قرعه کشی شرکت داده نمیشوند) و بدتر اینکه، ممکن است بعد از برنده شدن بدلیل اشکال در اطلاعات نتوانید ویزای خود را دریافت کنید. تعداد چنین پرونده هایی نیز کم نیست.
انتخاب برندگان لاتاری
برندگان قرعه کشی به صورت تصادفی توسط کامپیوتر و از بین تمامی متقاضیان تأیید صلاحیت شده انتخاب خواهند شد.
احتمال انتخاب یک درخواست الکترونیکی فاقد شرایط لازم که مستقیماً توسط خود متقاضی ارسال شدهاست توسط کامپیوتر مرکز کنسولگری کنتاکی، درست به اندازه یک درخواست دیگر که توسط یک واسطه در ازای دریافت پول برای یک متقاضی دیگر تکمیل شده و به صورت الکترونیکی ارسال شدهاست، خواهد بود.
تمامی درخواست هایی که طی مهلت نام نویسی در قرعه کشی دریافت می گردند، دارای احتمال انتخاب تصادفی برابر در منطقه خود میباشند. با این حال، دریافت بیش از یک درخواست به نام یک شخص، صرف نظر از این موضوع که چه کسی درخواست ها را فرستاده است، منجر به حذف نام آن شخص از قرعه کشی خواهد شد.
برندگان قرعه کشی تصادفی برای دریافت ویزای لاتاری خود به منظور مهاجرت به ایالات متحده باید واجد تمامی شرایط و ویژگیهای لازم مطابق با قوانین ایالات متحده آمریکا باشند.
اگر چه برندگان قرعه کشی به صورت تصادفی انتخاب میشوند اما توزیع جغرافیایی خاصی در این قرعه کشی لحاظ میشود. هیچ کشوری مجاز نیست بیش از ۷ درصد از برنده ها را به خود اختصاص بدهد. به علاوه، سهمیه برندگان در مناطق (آفریقا، آسیا، اروپا، آمریکای شمالی، اقیانوسیه، آمریکای مرکزی و جنوبی و حوزه کارائیب) تقسیم می شود و سهم هر منطقه بر حسب تعداد مهاجرانی که در ۵ سال گذشته از آن منطقه به آمریکا رفتهاند مشخص میشود.
مزایای داشتن گرین کارت آمریکا
زندگی در آمریکا:
فرد صاحب گرین کارت اگرچه که یک شخص خارجی محسوب می شود و آمریکایی نیست ولی می تواند در آمریکا زندگی کند و تحت حمایت قوانین آمریکا و دولت آمریکا قرار دارد.
کار در آمریکا:
دارنده ی گرین کارت می تواند بعد از کسب مجوز های مربوط در آمریکا مشغول به کار شده و شغل خصوصی یا دولتی داشته باشد.
آوردن همسر و بچه ها به آمریکا:
دارنده ی گرین کارت می تواند همسر یا بچه های زیر ۲۱ سال خود را به آمریکا بیاورد.
اسپانسر:
دارنده ی گرین کارت می تواند اسپانسر افراد دیگر شود.
درخواست سیتیزن شیپ (شهروندی):
دارندگان گرین کارت می توانند برای سیتیزن شیپ شدن اقدام کنند (بطور معمول بعد از گذشت ۵ سال).
دارابودن حق تحصیل و دریافت کمک هزینه تحصیلی:
دارندگان گرین کارت به عنوان مقیم، حق پرداخت هزینه تحصیلی کمتر برای دانشگاه ها را دارند.
داشتن شماره ملی:
دارندگان گرین کارت از مزایای داشتن شماره ملی برخودار می شوند، این موضوع برای افرادی که پیش از بازنشستگی دارای ۱۰ سال سابقه کار در امریکا باشند به همراه برخورداری از مزایای بازنشستگی خواهد بود.
مشکلات داشتن گرین کارت آمریکا
ایرانیانی که به آمریکا سفر میکنند و سفر آنها به مهاجرت تبدیل میشود، با مشکلات زیادی روبهرو میشوند. که دلتنگی و دوری از خانواده سختترین اما کمترین آنهاست. به دلیل قوانین مرتبط با گرین کارت، امکان ترک سریع آمریکا برای مهاجران وجود ندارد. خانوادهها و اقوام کسی که گرین کارت دارد نیز نمیتوانند به سادگی ویزا بگیرند. در نتیجه کسی که در لاتاری برنده شده، باید ماهها و سالها دور از خانواده سر کند.
ندانستن زبان انگلیسی یکی دیگر از این مشکلات است که می تواند مهاجر را به انزوا و افسردگی بیشتر میل دهد. مهاجران مسنتر، طبیعتاً شرایط سختتری دارند زیرا به آسانی نمیتوانند زبان جدید را یاد بگیرند. گروه زیادی از کسانی که در لاتاری گرین کارت آمریکا ثبتنام میکنند، بدون در نظر گرفتن سن و شرایط شخصی و شاید فقط برای آزمودن بخت خویش، وارد این مسابقه میشوند. ماجرایی که شاید در ابتدا فقط جنبه شوخی داشته باشد با برنده شدن آنها، جدیت خود را نشان میدهد. برزخ میان رفتن و نرفتن، به خصوص در سنین بزرگسالی و سختی تصمیم گیری برای تغییر محیط زندگی، فشار روانی زیادی را به برندگان مسنتر لاتاری وارد میکند. در نهایت اگر تصمیم بگیرند که مهاجرت کنند، بدون دانستن زبان انگلیسی با مشکلات به مراتب بیشتری در جامعه آمریکا مواجه میشوند. نه میتوانند کار مناسبی پیدا کنند و نه با محیط جدید ارتباط برقرار میکنند.
یکی از لازمه های دوام آوردن در آمریکا پیدا کردن کار مناسب است. شاید فقط مهاجرانی که پشتوانه اقتصادی خیلی خوبی دارند، میتوانند بدون کار کردن دوام بیاورند. البته در این حالت نیز مشکلات ناشی از انتقال پول از ایران به آمریکا که به خاطر تحریمها به شدت سخت شده و روند قانونی اثبات منبع درآمد، از موانعی است که باید در مورد آن تحقیق و با وکیل مهاجرت مشورت کرد.
پس بهتر است که متقاضیان لاتاری گرین کارت، پیش از آنکه فقط برای آزمودن بخت یا از روی شوخی و تفریح وارد این بختآزمایی شوند، از شرایط زندگی در آمریکا حتماً آگاهی پیدا کنند و مهمتر از آن، شرایط فردی و خانوادگی خود را نیز بسنجند تا اگر برنده شدند گرفتار نشوند.
ملهت ثبت نام لاتاری ۲۰۲۰:
ثبت نام لاتاری از 11 مهر 1397 آغاز شده و تا ساعت ۲۰:۳۰ روز 15 آبان سال 1397 ادامه دارد میباشد و این تاریخ قابل تمدید نمی باشد.
زمان اعلام نتایج لاتاری ۲۰۲۰:
نتایج لاتاری مطابق هر سال اول ماه می علام خواهد شد.
مراحل بعد از برنده شدن در لاتاری:
در صورتی که در لاتاری گرین کارت برنده شوید، بایستی فرم های DS-260 را برای خودتان و همراهانتان تکمیل کنید. پس از آن از ۱ اکتبر سال ۲۰۱۸ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۹ به مدت یک سال زمان دعوت به مصاحبه و بررسی مدارک برندگان خواهد بود. پس از انجام مصاحبه در سفارت و دریافت ویزا، میتوانید آزاد به آمریکا سفر کنید و گرین کارت اقامت دائم تان را دریافت کنید.
ارسال نظر