English

حبیب الله مسعودی فرید اظهار کرد

کاهش ۱۱ درصدی سلامت دختران طی ۱۵ سال گذشته/نیمی از آسیب‌های اجتماعی کشور مربوط به استان تهران است

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اعلام کاهش ۱۱ درصدی سلامت دختران طی ۱۵ سال گذشته اظهارکرد: گاهی نیمی از آسیب‌های اجتماعی کشور در استان تهران متمرکز است اما اعتبارات این استان در توزیع استانی مناسب دیده نمی‌شود.

کاهش 11 درصدی سلامت دختران طی 15 سال گذشته/نیمی از آسیب‌های اجتماعی کشور مربوط به استان تهران است

به گزارش خبرگزاری موج، حبیب‌الله مسعودی فرید در آئین افتتاح مرکز تلفن اورژانس اجتماعی با بیان اینکه زمانی که از توانمندسازی صحبت می‌شود، افراد آسیب‌دیده و دچار معلولیت به ذهن‌مان می‌آیند، گفت: در حالی که اگر سیاست کلی توانمندسازی را در کشور داشته باشیم، مدارس،‌ مهدهای کودک‌،‌ خانواده و جامعه کمتر دچار آسیب‌ می‌شوند چرا که برنامه فراگیر خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه با اتخاذ یک برنامه کامل توانمندسازی، کمتر دچار معلولیت و آسیب خواهیم شد، اظهار کرد: خدمات نیز با کیفیت بیشتری به افراد در معرض آسیب ارائه می‌شود. در زمینه خانواده مانند سایر کشورها سیر تکاملی داشته‌ایم که اگر به آن توجه نشود، دچار آسیب‌های جدی‌تری می‌شویم.

مسعودی فرید افزود: به طور مثال در مدل‌های شهرسازی اگر به مقوله خانواده توجه نشود، دچار آسیب می‌شویم. فضاهایی که اکنون در آپارتمان‌ها ایجاد شده برای خانواده مناسب نیست،‌ خانواده‌ها ترجیح می‌دهند فرزندان کمتر و تحرک کمتری داشته باشند بنابراین در طراحی سیاست‌های اجتماعی نگاه سیستماتیک باید داشته باشیم.

معاون امور اجتماعی بهزیستی با بیان اینکه مطالعاتی که روی دختران انجام شده نشان می‌دهد که ظرفیت حیاتی و سلامتی آنها در ۱۵ سال گذشته ۱۱ درصد کاهش یافته است، گفت: این موضوع به دلیل کمبود فضا و تحرک لازم است، این موضوع در مورد پسران نیز همین‌گونه است. اگر به این مقوله‌ها توجه نکنیم، افزایش بیماری‌های غیرواگیر را نیز به صورت فزاینده خواهیم داشت و این مسئله در مورد سالمندی نیز مصداق پیدا می‌کند.

وی در ادامه گفت: سه سطح پیشگیری، توجه به عوامل خطر و مدل برون‌شناسی در یک برنامه سیستماتیک توانمندسازی می‌توانند جای بگیرند.

مسعودی فرید با اشاره به اورژانس اجتماعی اظهار: همه ممکن است از وضعیت موجود راضی نباشیم اما نگاه امیدوارانه به روند آسیب‌ها نیز ضروری است چرا که ما هم‌اکنون در منطقه، کشوری موفق در زمینه مداخله در آسیب‌های اجتماعی هستیم، هر چند با ایده‌آل‌هایمان فاصله کمی داریم.

به گزارش خبرگزاری موج، داریوش بیات‌نژاد - مدیرکل بهزیستی استان تهران - با بیان اینکه به دنبال این هستیم تا بهترین شرایط را با بالاترین تکنولوژی به کار بگیریم و از فرد محوری به جامعه محوری و خانواده محوری حرکت کنیم، گفت: در تلاشیم تا تسهیل‌گری و گستره خدمات را فراهم کنیم. خدمات اجتماعی باید پویا باشد چرا که رضایتمندی همه مردم از اهداف ماست.

وی با بیان اینکه گستره آسیب‌ها در سالهای اخیر به دغدغه‌ای در میان سطوح جامعه و مسئولان تبدیل شده است، به همین دلیل گسترش خدمات اورژانس اجتماعی جزو رویه کاری ماست، اظهار کرد: ۱۸ مرکز اورژانس اجتماعی در استان تهران فعال است و ما با وجود مشکلات مالی و نیروی انسانی ریسک کرده‌ و وارد عمل شده‌ایم تا بتوانیم مشکلات را رفع کنیم.

بیات‌نژاد با تاکید بر اینکه ساماندهی و پیشگیری از آسیب‌ها از برنامه‌های جدی بهزیستی است تا به لحاظ روحی، اجتماعی و مالی افراد در معرض آسیب را به سرانجام خوبی برساند، تصریح کرد: لازم است در این میان دغدغه شغلی مددکاران ما و کادر فعال در اورژانس اجتماعی نیز دیده شود.

وی افزود: پرداختی‌های ما در ساختارهای سازمانی بهزیستی در واقع حقوق نیست بلکه کمک‌هزینه است و این مشاغل در مقایسه با سایر مشاغل که سختی بیشتری دارد، دستمزد مناسبی نمی‌گیرند که امیدواریم دولت توجه ویژه‌ای کند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته در سه مرکز مداخله در بحران استان تهران، ۱۴۵۱ مورد پذیرش صورت گرفته است، تصریح کرد: در شش ماهه ابتدایی امسال ۱۱۰۷ نفر پذیرش شده‌اند که نشان‌دهنده گسترش کیفی خدمات است.

مدیرکل بهزیستی استان تهران با بیان اینکه در سال گذشته ۲۱۲ هزار مورد تماس با اورژانس اجتماعی انجام شده، اظهار کرد: در این تعداد ۵۶ هزار مورد مرتبط و ۱۵۵ هزار مورد غیرمرتبط بود بنابراین باید برای افزایش آگاهی مردم از خدمات اورژانس تلاش بیشتری بکنیم.

به گفته وی در شش ماهه امسال نیز با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی ۱۰۶ هزار مورد تماس برقرار شده که ۲۲ هزار مرتبط و ۸۴ هزار غیرمرتبط بوده است. ۴۵۰۰ مورد در سال گذشته در بحث خدمات سیار پذیرش شده‌اند و در شش ماهه امسال ۳۲۲۵ مورد بوده است.

مدیرکل بهزیستی استان تهران با اشاره به حضور ۴۸۶ نفر پرسنل اورژانس اجتماعی استان تهران گفت: این افراد هر روز دغدغه ثبات شغلی دارند و باید برایشان فکری کرد. در ۱۸ مرکز اورژانس اجتماعی استان تهران فقط سه مرکز در سطح یک فعالیت می‌کنند،‌ در حالی که باید حداقل ۱۵ مرکز به سطح یک برسند و این مستلزم تزریق اعتبارات و تجهیزات است.

وی خطاب به فرماندار شمیرانات نیزاظهارکرد: گاهی نیمی یا بخشی از آسیب‌های اجتماعی کشور در استان تهران متمرکز است اما اعتبارات این استان در توزیع استانی مناسب دیده نمی‌شود در حالی که برای اشتغال، معیشت، مسکن و درمان در تهران تا ۱۰ برابر سایر استان‌ها هزینه می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، سیاوش شهریور - فرماندار شمیرانات - در آئین افتتاح مرکز تلفن اورژانس اجتماعی نیز با اشاره به نقش مسجد و بازار در مدیریت‌ و انسجام جامعه اظهار کرد: در جامعه پسامشروطیت و شبه‌مدرن امروزی، دچار شکاف‌های متعدد نسلی، جنسی شده‌ایم و آنچه شکاف نگران‌کننده‌ای شده، فاصله طبقات میان متولیان اجتماعی است که بسیار زیاد شده است.

شهریور با بیان اینکه هوشمندی بهزیستی، سازمان‌های مردم‌نهاد و این شکاف را کاهش می‌دهد،گفت: باید نهادهای جدیدی شکل بگیرند تا این شکاف پر شود و در این میان اورژانس اجتماعی از ضروریات جامعه است.

فرماندار شمیرانات با اشاره به اینکه شهرستان شمیرانات با همه اشرافیت و تمول در قاعده هرم اجتماعی گرفتار معضلات زیادی است، تصریح کرد: امیدواریم با کمک شهرداری و اوقاف، اورژانس اجتماعی را در منطقه یک نیز راه‌اندازی کنیم. امروز فقر آسیب تولید می‌کند، فاصله طبقاتی نزاع طبقاتی ایجاد می‌کند، سختگیری‌های اجتماعی و فرهنگی، تولید یأس و ناامیدی ملی می‌کند.

وی با مطرح کردن این پرسش که باید ببینیم چه مکانیزمی را می‌توانیم ایجاد کنیم تا به طور مثال فرار دختران کاهش یابد، گفت: در این میان باید بپرسیم که آیا آموزش و پرورش مهارت‌های لازم را یاد می‌دهد؟ چه کسی متولی نهاد خانواده در کشور است؟ همه چیز از آب و برق متولی دارد اما خانواده متولی ندارد. به نظر می‌رسد باید آموزش و پرورش به نهادهای کودکان، تاب‌آوری، مقاوم‌سازی و مهارت نه گفتن بیشتر توجه کند.

شهریور در پایان اظهارکرد: بهزیستی نباید جاروکش همه آسیب‌های گسترده‌ای باشد که کالبد جامعه ایرانی را درگیر کرده است چرا که با این وضعیت حقوقی و نگاه کارمندی در بهزیستی، انجام همه این مأموریت‌ها و به ثمر رساندن آنها امکان‌پذیر نیست.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه