قاضی زاده هاشمی
شایسته گزینی باید در مدیریت کشور شاهبیت انتخاب باشد/ بخش عمده تحقیقات به درد مردم نمیخورد
وزیر بهداشت گفت: شایسته گزینی باید در مدیریت کشور شاهبیت انتخاب باشد. ما باید مشکلات مردم را حل کنیم و ببینیم در تحقیقات ما چقدر به حل مشکلات مردم پرداخته شده است
به گزارش خبرگزاری موج، قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت در نوزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: این موضوع یکی از نقاط افتخارآمیز در کشور ما است که شاهد رشد بسیار خوبی در آن بودهایم. تولیدات علمی ما درست است که در سال ۲۰۰۱ خیلی ناچیز بود، اما در طی ۱۰ سال شتاب چشمگیری داشته ایم. به طوری که ما در سال ۲۰۱۱ موقعیت ممتازی را کسب کردهایم و از آن موقع رشد کندی را داشتیم اما در سال ۲۰۱۴ اقداماتی که در دولت تدبیر و امید شکل گرفت شرایط خوبی بود.
وی ادامه داد: امیدوارم در برنامه چشم انداز توسعه ۱۴۰۴ بتوانیم به این توفیق دست پیدا کنیم که رتبه اول تولید علم در منطقه باشیم. دوست میداشتیم که در حوزه فناوری نیز رتبه خوبی داشته باشیم اما مسیر طولانی است و مشکلاتی وجود دارد که بازگویی این مسائل خوب نیست و در کشور باید اطلاعات و انعکاس اخبار به نحوی باشد که بار منفی اخبار را کاهش دهد و باعث مسرت کسانی شود که در این حوزه تلاش میکنند.
او با اشاره به سیاستمداران و سیاستگذاران گفت: بالاخره جمع حاضر همه دانشمند و محقق هستند اما نکته این است که بالاخره شاید حدود هزار سال پیش ابوالقاسم فردوسی گفت که توانا بود هرکه دانا بود زدانش دل پیر برنا بود بخش دوم این شعر را کسانی که در حوزه علم و دانش کار می کند قبول دارند ولی بخش اول مربوط به سیاستمداران میشود من فکر می کنم طی هزار سال کمتر سیاست گذاری را داشته باشیم که در عمل باور داشته باشد. در حرف همه، همه چیز می گویند ولی در عمل باید نگاه کنیم ببینیم چه کاری شده است.
او افزود: همه جا که انقلابی صادر شده از طریق علم بوده، بهتر است.سیاستگذاران ما این را باور کنند که همه چیز از طریق علم و دانش صورت میگیرد. باید دخالت ها در دانشگاه کم شود. مجلس و دولت گاهی در کار دانشگاه ها دخالت می کنند که آسیب زننده است.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بخش عمده ای از تحقیقات ما به درد مردم نمی خورد، گفت: امروز دانشگاه نسل چهارم به درد مردم می خورد زیرا در حوزههای مشکلات گرفتاریهای مردم خواهد بود. همچنین نیاز است که شایسته گزینی باید در مدیریت کشور شاهبیت انتخاب باشد. ما باید مشکلات مردم را حل کنیم و ببینیم در تحقیقات ما چقدر به حل مشکلات مردم پرداخته شده است. متاسفانه تحقیقات ما در راستای حل مشکلات مردم نیست مشکلات محیط زیستی دردهای امروز جامعه است که باید به آن فکر کرد و ما هرچه بیشتر بتوانیم با مردم معاشرت داشته باشیم بهتر میتوانیم پیش برویم.
وزیر بهداشت در پایان گفت: ما دانشگاهی ها با متن مردم فاصله داریم حتی دانشجویی را در شهرستان داشته ایم که تاکنون اتوبوس سوار نشده بود ما باید برای مردم کار کنیم تا برای دیده شدن در سطح بین المللی.این مسئله نه تنها از مدارس بلکه باید از مهدکودک شروع شود و تربیت انسانهای مسئولیت پذیر و توانا می تواند آینده ایران را رقم بزند. امیدوارم هم دانشگاهیان و هم سیاستگذاران ما مسیر را تغییر دهند و برون دادها و خروجیهای دانشگاههای ما که در آن استعداد موج می زند به سمتی رهنمون شوند که مشکلات کمتری را داشته باشیم.
ارسال نظر