English

موج دلیل اقبال مردم به جشن کریسمس را بررسی کرد:

جشن های وارداتی هویت ملی و مذهبی ایرانی را تحت تاثیر قرار نمی دهد/جشن کریسمس راه حلی برای کم شدن فشارهای اجتماعی

شروع فصل سرد، با یلدا ایرانی شروع می‌ شود و با کریسمس مسیحیان هم ادامه پیدا می کند. کریسمس مسیحیان همیشه جذابیت بصری زیادی داشته است. همین باعث شده است تا ایرانی هایی که خود جشن هایی زیادی دارند، شیفته جشن وارداتی شوند.

جشن های وارداتی هویت ملی و مذهبی ایرانی را  تحت تاثیر قرار نمی دهد/جشن کریسمس راه حلی برای کم شدن فشارهای اجتماعی

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، این روزها ویترین تعداد زیادی مغازه ها با درخت کریسمس تزئین شده است. این روزها درخت کریسمس، بابانوئل و المان های دیگر کریسمسی جزیی از تزئیات خانه ها به حساب می آید. عکس های ویژه کریسمسی هم در فضای مجازی بیش از هر روز دیگری ترند و به اشتراک گذاشته می شوند. 

 نگرانی ها اما زمانی خود را نشان می دهند که آمار از فروش بالای خرید و فروش درخت کریسمس می گوید. طبق آمار غیر رسمی تعداد ۱۸۰۰ درخت کاج فقط در تهران فروخته شده است. قیمت هر درخت کریسمس هم از ۲ میلیون تومان تا ۵ میلیون است. این ها همه در حالی است که در تمدن چند هزار ساله ایرانی جشن های زیادی وجود دارد. حال واردات جشن هایی مانند، کریسمس، ولنتاین و هالوین در کشور که خود غنی از آیین و مذهب است، جایز شمرده نمی شود. 

هویت جامعه ایرانی تحت تاثیر قرار نمی گیرد

علیرضا شریفی یزدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج درباره جریان جشن گرفتن کریسمس و هالوین گفت: بحث کریسمس با جشن هالوین متفاوت است. در ایران اقلیت مذهبی هستند که تعدادشان هم زیاد است و بر طبق مراسم آیینی خود جشن کریسمس را برگزار می کنند.

 این جامعه شناس با اعلام اینکه گروه دیگری هم در ایران جشن کریسمس را برگزار می کنند، ادامه داد: جشن کریسمس، جشنی جهانی است و برای پاکداشت آن عموماً در بین ایرانیان جشن گرفته می شود؛ در کشور هندوستان هم که اعم آن ها، هندو و بودا هستند هم  جشن کریسمس برگزار می شود.

وی تاکید کرد: جشن کریسمس یک رسم و رسوم جهانی است. این جشن البته با جشن هالوین متفاوت است. جشن هالوین می تواند تهدیدی برای جامعه ایرانی محسوب شود.

از نظر شریفی یزدی، گروه دیگری از  مردم هم تعمدی این کار را انجام می دهند. او دلیل اقبال این روزهای جامعه به برگزاری جشن های وارداتی این طور عنوان کرد: مطالعات جامعه شناسی نشان می دهد که مشکلات اقتصادی، مشکلات اجتماعی و فشار اجتماعی ایجاب می کند تا مردم به به طور ناخودآگاه مراسمی را مد کنند. این یک حالت دفاعی جامعه است. در تاریخ هم ما نمونه ای از این دست داریم در زمان جنگ تحمیلی مردم مراسم نوروز را با شکوه بیشتری برگزاری می کردند. دلیل این امر هم ساده است. جامعه می خواهد از زیر تحمل این فشار و استرس خارج شود.

حال و هوای محله‌های مسیحی‌نشین تهران در شب کریسمس

او نمونه این امر را برگزاری باشکوه تر و توجه بیشتری که در این سال ها به برگزاری جشن یلدا در بین مردم وجود دارد، می داند. 

شریفی یزدی با اشاره به هزینه برگزاری جشن های کریسمس و هالوین و مشکلات اقتصادی این روزهای کشور، گفت: قشر متوسط روبه بالا این جشن ها را برگزار می کند. قشری که خود را جز قشر روشن فکر جامعه می داند، و گرنه کسی که دستمزد سه ماهش به اندازه برگزاری یک جشن باشد که جشن کریسمس و هالوین برگزار نمی کند. 

 وی با تاکید بر اینکه وجود این جشن ها نمی تواند هویت ملی و مذهبی جامعه ایرانی را تحت تاثیر خود قرار دهد، ادامه داد: ما خود از جشن ها و آیین ها غنی هستیم. برگزاری این جشن ها نمی تواند هویت ملی ایرانی را تهدید کند. هرچند که ممکن است در لایه های مختلف جامعه رسوخ کرده باشد. در جامعه ای که تعداد بالایی مراسم با تم غم و اندوه وجود دارد، باید انتظار داشت که به این سمت برود؛ اما مطالعات جامعه شناسی می گوید که این مراسم مشکلی برای جامعه ایجاد نخواهد کرد. 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه