English

مهرزاد حمیدی؛

عوامل خارجی و خطای انسانی دو عامل ناامنی مدارس است/حدود ۷۰ درصد حوادث در مدارس بر اثر خطای انسانی رخ می‌دهد

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش گفت: عوامل خارجی و خطای انسانی دو عامل ناامنی مدارس است و فرهنگ ایمنی، فقدان استاندارد، آموزش ناکافی و کمبود نظارت از موارد ناامنی است که در حوادث نقش دارند.

عوامل خارجی و خطای انسانی دو عامل ناامنی مدارس است/حدود ۷۰ درصد حوادث در مدارس بر اثر خطای انسانی رخ می‌دهد

به گزارش خبرگزاری موج، حیدر تورانی رئیس سازمان پژوهش در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش‌ و پرورش استان‌های کشور در اردوگاه شهید باهنر تهران، اظهار کرد: با توجه به‌ضرورت صرفه‌جویی و مشکلات تهیه کاغذ باید آمادگی داشته باشیم که کتاب‌ها برای سه سال یا بیشتر ماندگار باشد و مورد استفاده دانش آموزان قرار گیرد لذا فرهنگ مواظبت از کتاب‌های درسی باید در مدرسه تقویت شود.

تورانی تصریح کرد: اغلب نهاد‌ها و دستگاه‌ها برای تدوین محتوای کتاب‌های درسی حساسیت دارند، اما برای اجرای مطالب و محتوای کتب حساسیتی وجود ندارد و دستگاه‌هایی که اصرار بر گنجاندن فلان موضوع را در کتاب‌ها دارند در ادامه پیگیر اجرای موضوع آن نیستند.

وی ادامه داد: مدیران کل برای دریافت کتاب‌های راهنما نباید به دنبال کتاب فیزیکی باشند بلکه باید آن را دیجیتالی دریافت کنند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی اضافه کرد: اگر پول داشته باشیم، اما نیروی توانا نداشته باشیم و روش‌های کارآمد نداشته باشیم خروجی ضعیفی خواهیم داشت.

ارتقاء مدال آوری برخی استان های کشور در جشنواره نوجوان خوارزمی

فاطمه مهاجرانی رئیس مرکز استعداد‌های درخشان نیز در این مراسم در سخنان کوتاهی اظهار کرد: دانش آموزان تعدادی از استان‌ها در باشگاه دانش پژوهان جوان برای آمادگی دوره‌های اعزام حضور دارند و مدیران کل استانی می‌توانند در راستای انگیزه بخشی به دانش آموزان و هم مطلع شدن از فرایند آمادگی به باشگاه بروند.

وی افزود: برای استان‌های که مدال آور ندارند و یا تعداد مدال هایشان کم است استان‌های معین انتخاب می‌کنیم تا در مدال آوری ارتقا پیدا کنند.

رئیس مرکز استعداد‌های درخشان و دانش پژوهان جوان با اشاره به اینکه برخی از استان‌ها تلاش بسیار خوبی در جشنواره نوجوان خوارزمی داشتند، گفت: در استان یزد۵ مدال آور، در استان‌های کرمان و تهران ۴ مدال آور، در استان‌های آذربایجان شرقی، فارس و خراسان رضوی ٣مدال آور و در استان هرمزگان ٢ مدال آور داشته اند.

حدود ۷۰ درصد حوادث در مدارس بر اثر خطای انسانی رخ می‌دهد

مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش نیز در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش‌وپرورش استان‌های کشور در اردوگاه شهید باهنر تهران با اشاره به اهمیت ایمنی مدارس اظهار کرد: سلامت و ایمنی مدارس محیط و عوامل خارجی و خطای انسانی دو عامل ناامنی مدارس است و فرهنگ ایمنی، فقدان استاندارد، آموزش ناکافی و کمبود نظارت از موارد ناامنی است که در حوادث نقش دارند.

وی افزود: بر اساس آمار حدود ۷۰درصد حوادث براثر خطای انسانی ازجمله فقدان نظارت و نقص سیستم ایمنی و... اتفاق می‌افتد خطای انسانی قابل‌رفع است و با رفع آن قسمتی از دومینو را برمی‌داریم لذا حادثه واقع نمی‌شود.

حمیدی اظهار کرد: باید از وقایع درس بگیریم و از حوادث آینده پیشگیری کنیم و با تحقیقاتی که در زمینهٔ آسیب‌های اجتماعی انجام دادیم مشخص‌شده ۸۶نوع آسیبی که اتفاق افتاده، اغلب مربوط به زمین خوردگی و برخورد با اشیا است که خیلی جدی گرفته نشده است.

حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان نیز در این مراسم، با اشاره به یک‌صد سالگی تربیت‌معلم در ایران، اظهار کرد: در سال ۱۲۹۷هجری شمسی اولین مرکز دارالمعلمین تأسیس‌شده است و برای گرامیداشت یک صدمین سال تاسیس تربیت معلم برنامه‌هایی در دست اقدام است.

وی افزود: در کشور‌های پیشرو و توسعه‌یافته، آینده‌پژوهی می‌کنند، بهترین معلمان را جذب می‌کنند و مهارت محور فعالیت می‌کنند و بدون شک با چنین شاخص‌های به پیشرفت دست پیداکرده‌اند.

توسعه دانشگاه فرهنگیان در دستور کار

رییس دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: مدیران استانی در مراکز دانشگاهی فرهنگیان بسیار همراه بوده‌اند و امیدواریم در طرح صد -سی‌ویک این همراهی باشد در این طرح۳۱استان۱۰۰هکتار معرفی کنند تا مراکز و پردیس‌ها را در استان‌ها توسعه دهیم.

خنیفر بابیان اینکه به دنبال خودکفایی استانی در تأمین نیروی انسانی هستیم، گفت: آمار دقیق تفکیکی استان‌ها را برای ردیف‌ها می‌خواهیم و کمبود‌ها را مجزا و دقیق اعلام کنید تا در تخصیص ردیف مشکلی به وجود نیاید.

رییس دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: کیفی کردن مراکز و پردیس‌ها در ارتقایساختار سازمانی، منابع انسانی، بودجه، محتواها، کارورزی و ... را پیگیری می‌کنیم و فراموش نشود که هر چه معلم خروجی مهارتی‌تر، باسوادتر و راضی‌تر باشد، کار تعلیم و تربیت در استان‌ها راحت‌تر خواهد بود.

در طول ٣٨ سال گذشته نرخ رشد باسوادی در ایران حدود ۵٠ درصد است

همچنین علی باقر زاده رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به مقایسه نرخ رشد باسوادی در ایران با میانگین جهان و ٣کشور ترکیه، چین و برزیل اظهار کرد: در طول ٣٨ سال گذشته نرخ رشد باسوادی در ایران حدود ۵٠ درصد است و در جهان ٣درصد تعیین‌شده است و ایران در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از ٣ برابر میانگین جهانی رشد باسوادی داشته است.

وی افزود: آمار جهانی رشد باسوادی ترکیه را در ٣٨سال گذشته ٣۴درصد اعلام می‌کند که ١۵درصد کمتر از ایران است. از سال ١٩٨٢تا ٢٠١٠ میزان باسوادی جمهوری اسلامی ایران ۴٢درصد و چین ٢٩/۶درصد رشد کرده است.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی خاطرنشان کرد: در فاصله سال‌های ١٩۹٠تا ٢٠١۴رشد باسوادی جمهوری اسلامی ایران ۴۵درصد و رشد باسوادی برزیل ١٧درصد بوده است.

باقر زاده خاطرنشان کرد: در ده ماه اول سال٩٧تاکنون بیش از ٣٩٠هزار نفر در دوره‌های اصلی تحت پوشش رفته‌اند که معادل٩۴درصد اهداف کمی سالانه بوده است که استان‌های آذربایجان غربی، کرمانشاه، فارس، چهارمحال بختیاری، هرمزگان و کردستان به ترتیب بهترین عملکرد کمی را داشته‌اند.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اهمیت برگزاری امتحانات و اسناد مالی، اظهار کرد: مسئولیت ادارات آموزش‌وپرورش در سلامت برگزاری امتحانات و صحت و دقت فرایند و همچنین تنظیم اسناد مالی و رعایت قانون در تمام مراحل مورد تأکید است.

وی گفت: تقویت مراکز یادگیری محلی و توجه به توسعه متوازن کمی و کیفی توصیه و تأکید می‌شود و برای وجود وحدت رویه نیاز است که استان‌ها در بحث استخدام آموزش‌دهندگان بدون هماهنگی با وزاتخانه اقدامی انجام ندهند.

نمایشگاه‌های مدرسه‌ چهل سال دستاورد انقلاب اسلامی را در دهه فجر برگزار می شود

در ادامه علیرضا کاظمی معاون پرورشی آموزش و پرورش با اشاره به مکارم اخلاقی اظهار کرد: پیامبر اسلام مکارم را در ایستادگی در برابر هوای نفسانی، بخشش و گذشت، ارتباط برقرار کردن و نیکی کردن می‌داند.

وی افزود: از همراهی مدیران کل آموزش‌وپرورش استان‌ها درباره ساماندهی نیروی انسانی در شاخه پرورشی قدردانی می‌کنم چراکه نیروی انسان رکن تحول است.

معاون پرورشی و فرهنگی خاطرنشان کرد: به اقامه نماز در مدارس توجه شود و خوشبختانه در همایش کشوری نماز آموزش‌وپرورش رتبه برتر را کسب کرد که با تأکید وزیر آموزش‌وپرورش شورای عالی نماز شروع به کار خواهد کرد.

کاظمی در ادامه گفت: در نهضت ملی حفظ قرآن، آموزش‌وپرورش به‌خوبی اقدام کرده است و تاکنون ۱میلیون و ۳۰۰هزار نفر در سامانه مربوطه شرکت کرده‌اند.

وی تصریح کرد: کتاب نور ولایت رهنمود‌های مقام معظم رهبری در خصوص موضوع نماز در آموزش‌وپرورش است و مطالعه این کتاب به مدیران توصیه می‌شود و همچنین کتابی در معاونت پرورشی و فرهنگی تدوین شده است که در آن به راهنمایی‌های برای حفظ قرآن اشاره شده است.

معاون پرورشی و فرهنگی با اشاره به برنامه‌های در دست اقدام، گفت: زنگ قرآنی رأس ساعت ۷/۳۰در رادیوپخش می‌شود که برنامه بسیار ارزشمندی دارد و مدیران مدارس می‌توانند از آن برای برنامه‌های صبحگاهی استفاده کنند.

طرحی داریم که در آن هر مدرسه یک سرود و یک تئاتر را بادانش آموزان خواهد داشت چراکه بهترین بستر برای ارتقای هویت ملی فعالیت‌های فرهنگی است و نمایشگاه‌های مدرسه‌ای چهل سال دستاورد انقلاب اسلامی را در دهه فجر برگزار می‌کنیم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه