English

دادستان کل کشور:

همه می‌دانیم دشمن برای مقابله با جمهوری اسلامی از راه ها مختلف ورود پیدا کرده است

دادستان کل کشور گفت: همه می‌دانیم دشمن برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران از راه ها و حربه ‌های مختلف از جمله مسائل فرهنگی ورود پیدا کرده است.

همه می‌دانیم دشمن برای مقابله با جمهوری اسلامی از راه ها مختلف ورود پیدا کرده است

به گزارش خبرگزاری موج، حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور در جلسه «بررسی تمهیدات موجود در حوزه‌های فرهنگی، هنری و اقدامات خلاف مقررات و ارزش‌های انقلاب اسلامی توسط برخی از چهره‌های فرهنگی و هنری (سلبریتی‌ها)» که صبح امروز چهارشنبه ۱۹ دی ماه در ساختمان کاخ دادگستری برگزار شد، اظهار کرد: هدف از تشکیل این جلسه این است که در ارتباط با مسائل فرهنگی که در جامعه وجود دارد و همه این را می دانیم که دشمن در مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران با حربه‌های مختلف ورود کرده است و می‌کند که از جمله آن ورود به مسائل فرهنگی جامعه است، رسیدگی  کنیم.

دادستان کل کشور با بیان این که در سال‌های متمادی شاهد هستیم که شبیخون فرهنگی انجام شده است و روز به روز ابعاد گسترده‌تری پیدا می‌کند، عنوان کرد: وظیفه همه ما در نظام جمهوری اسلامی ایران اعم از دستگاه‌های فرهنگی که مستقیما متکفل این مطلب هستند و دستگاه‌های دیگر از جمله دستگاه قضایی و به ویژه دادستانی که عهده دار و مسئول مسائلی است که در حوزه فرهنگی با آن مواجه هستیم این است که با یکدیگر در این زمینه  تعامل و هم افزایی داشته باشیم.

وی با بیان این که دستگاه قضایی از دو جهت با مسائل فرهنگی مواجه است، خاطر نشان کرد: یک جهت مربوط به جرایمی است که در حوزه فرهنگی صورت می‌گیرد که برای آنها در چارچوب مقررات قضایی پرونده تشکیل می‌شود. اعم از جرایمی که در رسانه‌های مکتوب، فضای مجازی یا حوزه‌های دیگر مانند سینما، تئاتر و کنسرت‌هایی که حاوی کارهایی است که از منظر قانون جرم تلقی شده است که وظیفه قوه قضاییه از این حیث، رسیدگی به پرونده‌هایی است که صبغه فرهنگی دارند.

منتظری ادامه‌ داد: هم در قانون اساسی و هم در قوانین عادی پیشگیری از وقوع جرم وظیفه دستگاه قضایی است که با همراهی و تعامل اقدامات موثر در وقوع جرم را انجام دهد و با توجه به این که مردم در مورد مسائل فرهنگی حقوقی دارند، دادستان‌ها وظیفه دارند به حقوق عامه ورود کنند و لازم است که هماهنگی، تعامل ، همفکری و راه‌های هم افزایی دستگاه قضایی با دستگاه های اجرایی و فرهنگی صورت گیرد.

دادستان کل کشور در تشریح این عنوان "شبیخون فرهنگی" گفت‌: شبیخون فرهنگی عبارت است از هجوم دشمن بر فکر اعتقادی و اخلاقی جامعه به صورت غافلگیرانه و با هدف این که باورها و اعتقادات جامعه و اخلاق شهروندان را به طور کامل متلاشی کند و یا کارایی لازم از آنها را سلب کند. همه ما این موضوع را می‌دانیم و هیچ نیازی به استدلال زیادی ندارد که بخواهیم در جامعه و دنیا آن را به اثبات برسانیم. وجود جمهوری اسلامی  و تحقق نظام جمهوری خاستگاه اصلی‌اش معارف دینی، احکام قرآن، گرایشات و اعتقادات مردم به اسلام بوده است.

وی گفت: پیش از ۴۰ سال قبل که نظام حاکم بر این کشور یک نظام سکولار، سرسپرده و بی قید نسبت به معارف و اعتقادات مردم بود، مردم آن نظام را نپسندیدند و با رهبری امام راحل و با رای بالای ۹۸ درصد به نظام جمهوری اسلامی رای دادند، بیان‌ کرد.

دشمن برای مقابله با این نظام از راه‌های مختلف ورود پیدا کرده است

منتظری ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی بر اساس اصول قانون اساسی محورهای اصلی‌اش را تعیین می‌کند. دشمنان ما در سطح بین‌الملل به مقابله با نظام پرداختند. خمیر مایه اصلی که قوام نظام بر آن مستقر شده است، اعتقادات راسخ مردم به مبانی دینی بوده و به قطع و یقین می‌دانیم خاستگاه نظام انقلاب و جمهوری اسلامی فکر و اندیشه دینی بوده است. دشمن برای مقابله با این نظام از راه‌های مختلف ورود پیدا کرده است.

دادستان کل کشور گفت: کودتاهای داخلی، جنگ‌های منطقه‌ای و جنگ هشت ساله که از سوی دشمن علیه ایران اتفاق افتاد. دشمن در آن زمان همه امکانات خود را به کار گرفت، اما نتوانست نظام را از پای در آورد. توطئه دشمنان آن زمان با شکست مواجه شد. راه مقابله با نظام را به صورت جنگ فرهنگی تغییر دادند و برای همان تعبیری که مقام معظم رهبری به "شبیخون فرهنگی" از آن یاد کردند تمام ابزار خود را به کار گرفتند. ما فراموش نخواهیم کرد که در جنگ هشت ساله تحمیلی که شوروی در تمام دنیا حرف دوم را می زد و عناصر منطقه‌ای تمام توان خود را به کار بردند و با پشتیبانی آمریکا، اروپا و کشورهای منطقه تمام امکانات را در اختیار صدام قرار دادند.

دشمن خاستگاه انقلاب و اسلام گرایی مردم  را هدف قرار داده است

وی اضافه کرد: امروز دشمن در شبیخون فرهنگی همه ابزار خود را به کار برده و اطلاعات پس پرده و پیش پرده نشان می‌دهد که دشمن خاستگاه انقلاب و اسلام گرایی مردم  را هدف قرار داده است.   وقتی می بینیم دشمن همه ابزار را به کار گرفته وظیفه مسئولان این است که ابزارهای لازم را برای مقابله با آن به کار گیرند. در درون کشور می بینیم که ابزار لازم و امکاناتی که درون کشور می بینیم که ابزار لازم و امکاناتی که می‌توانیم علیه شبیخون فرهنگی به کار گیریم قصور و تقصیر دانیم. اولا این کار، کار بسیار سختی است. ثانیا کار بسیار ظریفی است، ثالثا باید متناسب با ابزاری که دشمن به کار می‌گیرد بتوانیم برای مقابله با این شبیخون فرهنگی از ابزارها استفاده کنیم. زمانی که در جنگ‌های نظامی دشمن شهرهای ما را با موشک مورد هدف قرار می‌داد، مسئولان نظامی ما و نیروهای مسلح  این معنا را ایجاد کرد که برای مقابله این تهاجم باید سلاح‌های خود را شبیه سلاح دشمن کنیم.

منتظری گفت‌: چرا خود را آن زمان به موشک‌های نقطه زن مجهز کردیم؟ آن چه را که دشمن در تاکتیک‌های خود به کار می‌برد بشناسیم و فراتر از آن تاکتیک‌ها، تاکتیک به کار ببریم. ما متاسفانه در حوزه فرهنگی کشور ضعف داریم. خدای ناکرده نمی‌خواهم یک دستگاه را مورد اتهام قرار دهم، اما مجموعه آن چه که می‌بینیم از مسئولان مرتبط فضای مجازی، رسانه‌های مکتوب و مطبوعات، دانشگاه‌ها، سینماها، تئاتر و هنرمندانی که در ساختن فرهنگ تاثیرگذار هستند، حوزه های علمیه، مساجد، منابر، سازمان صدا و سیما و هر کسی که دست اندر کار مباحث فرهنگی است، در مقابل با شبیخون دشمن ضعیف عمل می‌کنند.

دادستان کل کشور در ادامه با بیان اینکه در فضای مجازی با ابزار پیشرفته و مدرن که همه روزه به کیفیت و کمیت آن افزوده می‌شود و آن چنان تاثیرگذار است و در ساختن فرهنگ جامعه غیر قابل انکار است، روبرو هستیم، تصریح کرد: مردم گاهی اوقات شاهد اتفاقاتی هستند که خاستگاه آن فضای مجازی است. برای مثال چند سال گذشته شاهد انحرافات دختر و پسری از طریق همین فضای مجازی بودیم که کارهای غیر قابل توجیهی انجام دادند. ما شاهد پرونده‌های جرایمی هستیم که مسبب آنها فضای مجازی است. از خبرنگاران می‌خواهیم تا از مجتمع رسیدگی به جرایم رایانه‌ای البته بدون ذکر نام گزارش تهیه کنند تا مردم بدانند در فضای مجازی چه جرایم عجیب و قریبی واقع می‌شود.

اگر فضای مجازی را مدیریت نکنیم، وضعیتمان روز به روز بدتر خواهد شد

وی با بیان اینکه اگر فضای مجازی را مدیریت نکنیم، وضعیتمان روز به روز بدتر خواهد شد، خاطر نشان کرد: ما اعتقاد نداریم که نباید از فضای مجازی استفاده کرد، اما وقتی بحث محدودیت و فیلتر کردن فضاهایی که جز ضرر و زیان چیزی برای ما ندارد، مطرح می‌شود، ما را متهم می‌کنند که نمی‌خواهیم از این فضا استفاده شود، در صورتی که این برداشت غلط است. همه کشورها که نظام باز و لائیک دارند با بررسی‌هایی که انجام دادیم متوجه شدیم اجازه نمی‌دهند فضای مجازی بی در و پیکر باشد. فیلتر کردن برخی کانال‌ها و فضاها به این معنا نیست که می‌خواهیم از فضای خوب فضای مجازی چشم پوشی کنیم و قائل به این نیستیم که از فضای مجازی که در خدمت کسب و کار مردم است و اطلاع رسانی مردم و اقدامات صحیح و سالم مردم ممنوعیتی وجود داشته باشد و قانون هم به این کار اجازه نمی‌دهد.

دادستان کل کشور، بیان‌ کرد: آن چه که ما را به فریاد و صدور حکم قضایی وادار می‌کند، آسیب‌هایی که متوجه جامعه است. شورای عالی فضای مجازی، وزارت اطلاعات و دستگاه‌های مرتبط در این زمینه  مسئول هستند و هر جا زمینه مشکلات وجود داشته باشد، باید در پیشگاه خدا پاسخگو باشیم. ما نمی گوییم فضای مجازی را به گونه‌ای باید مدیریت کرد که مردم استفاده صحیح نداشته باشند. فکر نمی‌کنم که کسی به اندازه رهبری نسبت به پرداخت مجازی، آگاهی، اطلاعات و دغدغه‌ داشته باشند. در جلسه‌ای که با ایشان داشتیم ایشان نکاتی را گفتند مبنی بر این که اگر قرار بود در این کشور مسئولیتی داشته باشم مدیریت فضای مجازی را بر عهده گرفتم، بیانگر دغدغه‌ ایشان بود. ما نمی توانیم در فضای عمومی همه موارد را مطرح کنیم.

منتظری در ادامه، اظهار کرد: دغدغه‌های ایشان به مدیریت فضای مجازی و تعابیری که ایشان مانند قتلگاه شدن فضای مجازی و ... به کار بردند، بسیار قابل اهمیت است. پرونده‌های موجود در فضای مجازی که منشا آن ارتباط مجازی است اصلا قابل انتشار نیست. ما در یک جمله می‌گوییم مسئولان امر، متکلفان فضای مجازی، مدیریت فضای مجازی بر عهده شما است؛ از دولت گرفته تا شورای عالی فضای مجازی و وزارت اطلاعات. اگر کوتاهی کنید باید روزی در پیشگاه الهی پاسخگو باشید. فریاد ما در مورد فضای مجازی و نشریات از این زاویه است.

باید در جامعه و نظام اسلامی محدودیت شرعی و قانونی را رعایت کنیم

دادستان کل کشور با بیان این که ما در نشریات شاهد یکسری مطالب هستیم که بداخلاقی‌هایی را در جامعه تکثیر می‌کنند، گفت‌: در زمینه فیلم، تئاتر و سینما و ... باید در جامعه و نظام اسلامی محدودیت شرعی و قانونی را رعایت کنیم. کشور ما نظام لائیک نیست که آن را رها کنیم تا هر کسی هر کاری خواست تحت عنوان "آزادی" انجام دهد.  هنرمندان هنر خود را در حد و حدود قوانین و مقررات به مردم ارائه دهند، ما نمی گوییم از کنسرت و فضای شاد استفاده نکنند. مردم با امید زنده هستند. به مردم القا نکنید که ما با شادی مردم مخالف هستیم. مردم باید شاد باشند و با شادی موفقیت کسب کنند، اما همین برنامه‌ها تحت عنوان تئاتر یا مکان‌های شادمانی خطوط قرمز را رعایت کنند تا نه نهادهای قضایی و نه نیروی انتظامی متعرض نشوند. اگر خطوط قرمز شکسته شود و حدود الهی و قانون نقض شود، وظیفه مسئولان چیست.

باید تلاش کنیم مسائل فرهنگی را با مسالمت و تعامل حل کنیم

وی گفت: ما اعتقاد نداریم با گرفتن و زندانی کردن و شلاق زدن به دنبال حل مسائل فرهنگی باشیم. البته ممکن است در مقطعی قانون و دستگاه قضایی تکلیف کرده باشد که چطور با این افراد رفتار شود. انتظار دستگاه قضایی این است که با تهاجمات فرهنگی، فرهنگی برخورد شود، نه این که در فضای مجازی جرایمی مطرح شود که بخواهیم برخورد قانونی انجام دهیم. در مقابله با شبیخون فرهنگی تعامل، همراهی و هم افزایی میان دستگاه‌ها لازم است و این جلسه با هدف این تشکیل شده است تا اگر دوستان دغدغه‌ سلامت نظام، جامعه و آسیب های اجتماعی را دارند، همراهی و هم افزایی داشته باشیم تا مشکل حل شود. دستگاه قضایی به دنبال برخورد فیزیکی و محکومیت‌های آن چنانی نیست و باید تلاش کنیم مسائل فرهنگی را با مسالمت و تعامل حل کنیم.

دادستان کل کشور با بیان اینکه اگر جرمی واقع شد، از فرد دعوت کنیم و بگویید این مساله، اقدام و عمل صحیح نیست، خطاب به هنرمندان، گفت‌: ما مخالف هنرمندان نیستیم. ارائه هنرهای جذاب و فراهم کردن فضای شاد خوب است، اما شما مسلمان هستید و به قرآن و اهل بیت ایمان دارید، خطوط قرمز را رعایت کنید. مطمئن باشید که هنرمندان ما و دست اندرکاران هنری اگر حقوق را رعایت کنند  نه تنها کسی متعرض آنها نخواهد شد، موافق آنها هم خواهیم بود.

وی اضافه کرد: اگر در مقطعی قانون نقض شده باشد، در مرحله اول و حتی  مراحل دوم و سوم نیز با ارشاد می‌خواهیم حقوق و حدود را رعایت کنند، اما اگر کسی لجبازی کند و مقدسات جامعه، مردم و اسلام را بازیچه بگیرد و به تذکرات گوش ندهد وظیفه است در قالب و چارچوب قانون با آنها برخورد شود.

دادستان کل کشور در پایان، خاطر نشان کرد: دستگاه‌های مرتبط با فضای فرهنگی با کمیته‌ای که تشکیل شده است همکاری کنند از  عهده داران مسئولیت سنگین فرهنگی انتظار داریم به ما کمک کنند و پیشنهادات خود را به ما ارائه دهند. ما آمادگی داریم به این افراد کمک کنیم و از این افراد کمک بگیریم و آن را به دادستان‌ها ابلاغ کنیم تا در فضای فرهنگی چطور رفتار کنند که هم به خطوط قرمز توجه شود و هم مسئولان از امکانات لازم استفاده کنند. ما به کارهای کارشناسی بیشتر نیاز داریم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه