شریعتمداری در مراسم افتتاح ۲۵۷ طرح تعاونی در دهه فجر اعلام کرد:
بخش تعاون یکی از بخش های مهم اقتصاد است/ تعاون از اقتصاد فراتر است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آستانه چله انقلاب، ۲۵۷طرح تعاونی را با یاد و استعانت از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، افتتاح و آغاز کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب ، "محمد شریعتمداری" وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی،بعد از ظهر امروز 257 طرح تعاونی را بصورت همزمان از طریق ویدئو کنفرانس، با یاد و استعانت از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، افتتاح و آغاز بهره برداری پروژه های مذکور را اعلام کرد.
شریعتمداری این مراسم را طی سخنانی اینگونه آغاز کرد: بسیار خوشبختیم که در ایام الله دهه فجر پروژه های تعاونی که برون داد تفکر و مشارکت مردم در دوران انقلاب اسلامی بوده است، این پروژه ها را در استان های مختلف افتتاح می کنیم.
وی در ادامه افزود: اینکه اهداف و اصول حاکم بر تعاون بسیار با اصول انقلاب اسلامی همگرا است، از این جهت که انقلاب ما حاصل باور و مشارکت مردم بود و موضوع تعاون به عنوان یکی از سه رکن اقتصاد کشور بر اساس قانون اساسی نه تنها یک بخش از اقتصاد، بلکه به عنوان یک مهم در کلان کشور باید به آن توجه کرد. بنابراین تعاون از اقتصاد فراتر است و رویکرد ملت ما در مردمی سازی اقتصاد بسیار قوی تر از خصوصی سازی اقتصاد است.
وی در مقایسه تعاونی های پیش و پس از انقلاب خاطر نشان کرد: تعداد تعاونی ها از۱۰۷۰واحد در پیش از انقلاب اسلامی به۹۲هزار و ۲۴۲تعاونی در دوران پس از انقلاب، رسیده است. این در حالی است که پیش از انقلاب اسلامی کل واحد تعاونی کشور ۱۰۷۰ واحد بود اما امروز پس از چهار دهه تعداد تعاونی ها به ۹۲ هزار و ۲۴۲ واحد با ۲۶ گرایش افزایش یافته که یک تحول عظیم در این حوزه محسوب می شود.پیش از انقلاب اسلامی تعداد یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۳۱۴ نفر عضو تعاونیها بودند که امروز اعضای تعاونی ها به ۹ میلیون و ۴۴۰ هزار و ۵۸۸ نفر بالغ شده که این روند قابل افزایش است.
فرصت های شغلی ایجاد شده توسط تعاونی ها در دوران پیش از انقلاب ۱۲۴ هزار و ۸۳۲ فرصت شغلی بود در حالی است که امروز بالغ بر یک میلیون و ۸۹۰ هزار نفر در بخش تعاون مشغول به کار هستند. همچنین در حوزه صادرات در حالی که پیش از انقلاب اسلامی تعاونی ها هیچ فعالیتی در حوزه صادرات نداشتند و سهم این بخش از اقتصاد از صادرات صفر بود، اما اکنون صددرصد صادرات بخش صیادی کشور از طریق تعاونی ها انجام می شود.
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با تصریح بر این نکته که خصوصی سازی امروز یک ضرورت است، افزود: اما به رغم ضرورت خصوصی سازی در این بازه زمانی متاسفانه در ادوار مختلف واگذاری امور به بخش خصوصی همواره مخاطراتی هم به همراه داشته است که یکی از راه های کاهش این مخاطرات واگذاری ها به بخش تعاون است؛ ضمن اینکه بسیاری از دست اندازی هایی که متاسفانه پس از خصوصی سازی ایجاد می شود، با واگذاری امور به بخش تعاون به دلیل تشدید نظارت این بخش بر واگذاری ها، به حداقل می رسد.
خبر خوش معاون وزیر برا تعاونی های مرزنشین
محمدجعفر کبیری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که یکی از سخنرانان حاضر در نشست یاد شده بود، با اشاره به این نکته که روز گذشته با مصوبه کمیسیون اقتصادی دولت لیست کالاهای صادراتی مرز نشینان به ٤٨ قلم کالا فزایش یافت، اعلام کرد: در صورت موافقت هیئت دولت تعرفه صادرات کالاهای مصرفی مشمول معافیت ١٠٠ درصدی و تعرفه صادرات محصولات خانگی از معافیت ٥٠ درصدی برای تعاونی های مرزنشین برخوردار خواهد بود که در صورت تصویب این مصوبه در هیأت دولت میزان معافیت تعرفه کالاهای مصرفی صادراتی تعاونی های مرزنشین از ٧٠ درصد به ١٠٠ درصد افزایش می یابد و این به آن معنای معافیت کامل این تعاونی ها از تعرفه است.
وی در ادامه افزود: همچنین میزان معافیت از تعرفه صادراتی کالاهای خانگی تعاونی های مرزنشین که پیش از این ٣٠ درصد بود به ٥٠ درصد افزایش یافت. این پیشنهاد در کمیسیون اقتصادی دولت به تصویب رسیده که نهایی شدن آن منوط به تصویب در هیئت دولت است.
شایان ذکر است که در مراسم مذکور بجز وزیر و معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، افرادی چون، البرز محمدی مدیرکل تعاونی های تولیدی، حجت الله مهدیان مدیرعامل بانک توسعه تعاون و جمعی از تعاونگران در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حضور داشتند.
ارسال نظر