در پنجمین همایش ملی روانشناسی مدرسه مطرح شد:
اگرتصمیمی مغایربا تعلیم و تربیت بود مجلس پرچم قرمز بلند کند! / دانش آموزان از بودن در مدرسه احساس نشاط نمی کنند
در پنجمین همایش ملی روانشناسی مدرسه ، وزیر آموزش و پرورش با دیدگاهی انتقادی گفت: کسانی مورد تشویق قرار می گیرند که رتبه می گیرند نه کسانی که مهارت هایی مثل کنترل خشم و صبوری دارند! رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره نیزبا اشاره به کمبود روانشناس و مشاوره در مدارس کشور لزوم شکل گیری شورای اجتماعی مقابله با آسیبهای روانی و اجتماعی را یادآور شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، صبح امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ماه، پنجمین همایش ملی روانشناسی مدرسه با حضور سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش، محمد مهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، محمد حاتمی رئیس منتخب سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، تنی چند از جامعه روانشناسی کشور و اهالی رسانه در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
سید محمد بطحایی با تذکر این نکته که رقابت های فردی به شدت جای فعالیت های جمعی و گروهی را گرفته، از این نکته انتقاد کرد و گفت: کسانی مورد تشویق قرار می گیرند که رتبه می گیرند نه کسانی که مهارت هایی مثل کنترل خشم و صبوری دارند.
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنانش خاطر نشان کرد: اگر آموزش و پرورش بخواهد به موفقیت برسد باید با شجاعت موانع راه نشاط در مدارس را کنار بزند.
وی درادامه با برشمردن نقاط ضعف آموزشی افزود: بچه ها صبح ها با سختی به مدرسه می آیند. نیاز به تحقیقات آکادمیک نیست. همین نشانه ضعف مدارس ماست. نشاط از مدارس ما رفته و دانش آموزان از مدرسه می ترسند و عوامل و موانعی در مدارس ما ایجاد شده است که بچه ها از بودن در مدرسه احساس نشاط نمی کنند.
بطحایی ادامه داد: من گفتمان راه نشاط را در مدرسه آغاز کردم اما مقاومت هایی وجود دارد و حتی خود من وقتی می خواهم بخشنامه ای در این راستا امضا کنم با تردید که شاید موقع مناسبی نباشد، رو به رو می شوم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر من تصمیمی گرفتم که مغایر مسیر تعلیم و تربیت بود باید جامعه علمی و مجلس پرچم قرمزش را بلند کند، گفت: همه باید به ما کمک کنند. البته ما قدم هایی در این مسیر برداشته ایم اما باز به کمک و یاری جامعه نیازمندیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش خاطر نشان کرد: ما با بخشنامه های متعدد عصایی زیر دست مدیر مدرسه گذاشته ایم که مدیر ما نمی تواند حرکت کند. چند برنامه را آغاز کرده ایم از جمله بحث انتخابی شدن مدیران مدارس. سال گذشته برای ۳۲۰۰ مدرسه این طرح را اجرا کردیم. طرح سنجش صلاحیت ها و شایستگی های مدیران مدارس گام بعدی ما بود.
عالی ترین مقام وزارت آموزش و پرورش در خاتمه عنوان کرد: یک چالش جدی ما در حوزه مدرسه محوری این است که اعطای اختیارات ۵۰ درصد کار است و ۵۰ درصد پذیرش آن از سمت مدرسه است. این بخش دوم کار سخت تر از بخش اول است.هیچ کشوری در دنیا این میزان تمرکز آموزشی ندارد. باید این را اصلاح کنیم. نظام کنترل و سنجش کیفیت و شفافیت عملکرد نیز امسال استقرار می یابد و هر مدرسه نسبت به موقعیت قبلی خود سنجیده می شود و در نهایت تفویض اختیارات به مدرسه در دستور کار است. ما این برنامه ها را در راستای مدرسه محوری داریم پیش می بریم.
نمی توان از فضای مجازی فرار کرد
محمد مهدی زاهدی در این مراسم با تصریح بر این نکته که ما حتما به آموزش مجازی در مدرسه نیاز داریم، اظهار داشت: فناوری نرم را هنوز در کشورمان جدی نگرفتیم و باید رسانهها در این خصوص ورود کنند که به نوعی از فضای مجازی به خوبی استفاده کنیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این مراسم اظهار کرد: وی در ادامه خاطر نشان کرد: فناوری نرم مجموعهای از مقررات و سامانه دانشی است که نیازهای روحی و روانی و اجتماعی را هدف قرار داده است در حالی که ما این فناوری را هنوز در کشورمان جدی نگرفتیم و از فناوری نرم صحبت نکردیم .
وی با تاکید روی خواسته قبلی اش گفت: ما از رسانهها و صدا و سیما میخواهیم که در این خصوص وارد شوند. چرا که واقعیت این است که فضای مجازی وجود دارد و نمیتوان از آن فرار کرد و مدرسه باید با آن درگیر شود.
ما کمبود روانشناس و مشاور در مدرسه داریم
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در ادامه این همایش گفت: در دهه پنجم انقلاب اسلامی به سر میبریم؛ ما تهدیدات زیادی از جمله فرهنگی و اقتصادی را از سوی دشمنان پشت سر گذاشتیم و در ۲۲ بهمن دیدیم که تأثیری بر مردم ما نداشته است اما در جنگ نرم، مدرسه و دانشآموز در نوک حمله دشمنان قرار دارند و روی تفکر و نگرش جوانان و خانوادهها تأثیر میگذارند؛ آمارهایی که در خصوص طلاق و رفتارهای پرخطر است، نگران کننده است و باید کاری انجام دهیم.
محمد حاتمی در ادامه افزود: ما اعتقاد نداریم ۳ وزارتخانه متولی آموزش کشور باشد. دانشگاه، مسؤولیت تولید علم را دارد و آموزش و پرورش نیازمند این پیوند است و این همایشها پیوند خوبی برای ارتباط دانشگاه و مدرسه است.آموزش و پرورش مهمترین نهاد در رفتارسازی و تأثیرگذاری است و حتی یک بخشنامه این وزارتخانه در دورترین منطقه ابلاغ میشود و تأثیر دارد
وی در ادامه افزود: در مدرسه، ۲ مسئله داریم که اولی، رفتارهای پرخطر است؛ ۳۰ مؤلفه درباره کسانی که مردود شدند مانند فرار از مدرسه و لجبازی کردن مطرح شد و نتایج نشان داد تفاوت معناداری بین کسانی که قبول شدند با کسانی که مردود شدند، وجود دارد و مشخص شد ریشه روانی دارد و نشان داد که وجود روانشناس و مشاور در مدرسه ضروری است.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در خصوص رفتار سالم در نظام آموزشی خاطر نشان کرد:۹۰ درصد رفتارها خوب است و باید ارتقا پیدا کند.
وی با بیان اینکه در آموزش و پرورش طرحهای خوبی در خصوص مقابله با آسیبهای اجتماعی انجام میشود، گفت: متاسفانه ما کمبود روانشناس و مشاور در مدرسه داریم و آموزش و پرورش توان جبران ندارد. لذا ما طرحی را آماده کردیم که مشاوران ما میتوانند به طور پارهوقت در مدارس حضور پیدا کنند یا اساتید دانشگاه پاره وقت بخشی از وقت پژوهشی خود را در مدارس بگذارند یا سرباز معلم با تحصیلات روانشناسی و مشاوره جذب شود همچنین شورای مقابله با آسیبهای روانی و اجتماعی شکل بگیرد.
ارسال نظر