بطحایی:
باید کاری کنیم که اذیت شدن مردم را کاهش دهیم
وزیر آموزش و پرورش گفت: باید کاری کنیم که اذیت شدن مردم را کاهش دهیم. در این شرایط باید تلاش کنیم مطالبات و توقعات مردم متناسب با این شرایط تنظیم شود و تا جای ممکن با کمترین زحمت و هزینه مایحتاج مردم به دستشان برسد.
به گزارش خبرگزاری موج، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در نشست شورای اداری، سیاستگذاری و هماهنگی آموزش و پرورش مناطق مرزی استان ایلام گفت: مدارس کشور به محلی برای محفوظات تئوریک کتب درسی و یک آموزشگاه بزرگ علمی برای ورود دانش آموزان به دانشگاهها تبدیلشده درحالیکه مدارس وظایف مهمتری از ارائه محفوظات به بچهها دارند و دانش آموزان باید مهارت محوری کاربردی را فرابگیرند و به همین علت استفاده از کتابهای کمکدرسی و آزمونهای مختلف غیرضروری از مقطع دبستان حذفشده است.
فضاهای آموزشی کشور باید تغییر کند
وی با بیان اینکه فضاهای آموزشی کشور باید تغییر کند، دانشآموزان در کنار کتب درسی باید مهارت محوری و تغیر نگرشها به اهداف آینده را فرابگیرند که این امر مهم در سایه تغییر در شیوه تدریس و آموزشها امکانپذیر است، تصریح کرد: بر اساس سند تحول ۲۰ ساله درصدد تغییر در شیوه تدریس مدارس هستیم و مدیریت مبتنی بر مدرسه همراه با خلاقیت و نوع آوری و پرورش استعدادهای دانش آموزان در اولویت قرار میگیرد .
وزیر آموزشوپرورش یکی از دغدغههای اصلی وزارت آموزش و پرورش را حراست از زبان معیار و ملی فارسی در کنار حفظ زبانهای محلی دانست و گفت: برای سالهای آینده دستورالعملهایی مناسب با گویشهای هر منطقه از کشور در دست تدوین و بررسی است.
وزیر آموزشوپرورش افزود: یکی دیگر از مهمترین وظایف و دغدغههای این وزارتخانه پرداختن به معضلات و ناهنجاریهای جامعه است که گروههای ارزیاب در سراسر کشور در زمینهٔ بررسی معضلات و ناهنجاریهای هر منطقه و اقدامات پیشگیرانه برای رفع یا کاهش آن مشکلات در حال فعالیت هستند.
وی درباره وضعیت استان ایلام، گفت: استان ایلام باوجود مشکلات و کمبودها در بسیاری از شاخصها یا در سطح میانگین ملی یا گاه بالاتر و حتی در پارهای موارد نزدیک به میانگین ملی است .بهعنوانمثال ایلام استان برتر درزمینهٔ تراکم زدایی دانش آموزان در کلاسهای درس است و در شاخصهایی چون نرخ باسوادی، جمعیت در حال تحصیل مقاطع پیشدبستانی و ابتدایی، سرانه آموزشی در سطح کشور از جایگاه بسیار مقبول و مطلوبی نسبت به دیگر استانها برخوردار است.
بطحائی ادامه داد: ۹۰ میلیارد ریال اعتبار برای ریشهکنی بیسوادی در سه شهرستان مرزی ایلام، مهران و دهلران در نظر گرفتهشده و همچنین در سال آینده ۵۰ درصد مدارس سنگی استان تخریب و بازسازی میشود و همچنین تکمیل پروژههای نیمهتمام طرح حیات طیبه استان ایلام در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد.
وی با اعلام اینکه در استان ایلام ۴۸ مدرسه از نوع کانکس وجود دارد، یادآور شد: با همکاری سپاه و نوسازی مدارس مقررشده که این کانکسها در سال آینده جمعآوریشده و جای آنها را مدارس استاندارد سازهای بگیرد.
وزیر آموزشوپرورش در مورد سیستم های گرمایشی مدارس استان ایلام هم گفت: با همراهی استانداری ایلام مصوب شد که سیستمهای گرمایشی از نوع بخاری نفتی جای خود را به سیستمهای گرمایشی بیخطر بدهند که ۵۰ درصد اعتبار این طرح را وزارتخانه و ۵۰ درصد دیگر را استانداری ایلام تقبل کردهاند.
بطحایی در خصوص کمبود نیروی انسانی در مدارس استان ایلام گفت: ۲۰ درصد از کمبود نیروی مدارس از محل دانشگاه فرهنگیان و دانشجویان واجد شرایط این دانشگاه بهکارگیری میشوند.
وی با بیان اینکه مهارتآموزی دانش آموزان یکی از مهمترین دغدغه های وزارت آموزش و پرورش است، تأکید کرد: با همکاری سازمان فنی و حرفهای و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی طرح ایران مهارت برای مدارس کشور اجرایی میشود که این طرح در مدارس روستایی و شبانهروزی رایگان است.
وزیر آموزشوپرورش از تخصیص ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات به مدارس غیرانتفاعی استان ایلام خبر داد که ۳۰ میلیارد ریال آن را استانداری ایلام و ۳۰ میلیارد ریال دیگر را وزارت آموزشوپرورش تقبل کردهاند تا مدارس غیرانتفاعی توان جذب دانش آموزان بیشتری را داشته باشند.
اهدای یک هزار ویزای رایگان سفر به عتبات عالیات فرهنگیان در ایام اربعین سال آینده، پرداخت ۴۰ میلیارد ریال اعتبار به حوزه درمان و اماکن رفاهی فرهنگیان با مشارکت استانداری، پرداخت ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای حوزه پرورشی و فرهنگی و دارالقرانها، ایجاد اتاق بازی و یادگیری در ۵۰ مدرسه استان ایلام برای مقاطع اول تا سوم ابتدایی، تخصیص ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تجهیز امکانات ورزشی مدارس از دیگر مصوبههای این نشست بود.
ارسال نظر