English

دادستان تهران:

شرایط بهره‌مندی مرخصی عیدانه زندانیان ظرف چند روز آینده اعلام می شود/ نباید مردم را گرفتار کنیم

دادستان تهران گفت: طبق روال سالیانه و طبق قانون به زندانیان مرخصی فوق العاده داده می‌شود و ظرف چند روز آینده اعلام خواهد شد که شرایط بهره‌مندی چیست.

شرایط بهره‌مندی مرخصی عیدانه زندانیان ظرف چند روز آینده اعلام می شود/ نباید مردم را گرفتار کنیم

به گزارش خبرگزاری موج، عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در گفتگو با رادیو تهران با تشریح از آخرین وضعیت پرونده‌های قضایی شهر تهران، درخصوص مرخصی عیدانه زندانیان و شرایط آن گفت: طبق روال سالیانه و طبق قانون به زندانیان مرخصی فوق العاده داده می‌شود و ظرف چند روز آینده اعلام خواهد شد که شرایط بهره‌مندی چیست.

دادستان تهران درخصوص یکی از نمایندگان مجلس و حکم صادر شده برای وی گفت: ما گزارشی داشتیم و به هیات نظارت فرستادیم ایشان پرونده‌هایی در گذشته داشت و مختومه شده بود.

دادستان تهران تصریح کرد: در یک بخشی دادگاه موضوع را نپذیرفت، اما یک بخشی را هم پذیرفت، البته چون مسائل اخلاقی است اشکال دارد که اطلاع رسانی شود و چون قابل اعتراض است، باید تا قطعی شدن حکم صبر کرد.

جعفری دولت آبادی افزود: البته ما گزارش پرونده‌ها را به هیات نظارت فرستاده‌ایم. یک بخشی از پرونده رد شده و یک بخشی را هم دادگاه پذیرفته و قابل اعلام نیست و باید صبر کرد تا اعتراض وی بررسی شود.

وی درباره مصونیت نمایندگان مجلس گفت: طبق قانون مصونیت در قبال نطق‌های مجلس است و هنگام ایراد نطق مصونیت دارند، اما اینکه فردی جرم مرتکب شود مثل سایر افراد قابل تعقیب است.

باید تمام دستگاه‌های دولتی و سایر افراد به پیمان‌های خود وفادار باشند

دولت آبادی درخصوص این سوال که خودروسازان پیش فروش کردند، اما علی‌رغم وعده‌هایشان خودروها را تحویل ندادند، گفت: در بخش قرارداد‌های تعهدی باید تمام دستگاه‌های دولتی و سایر افراد به پیمان‌های خود وفادار باشند.

وی افزود: این انتظار از دولتی‌ها بیشتر است، چون هم منابع بیشتری دارند و هم مردم دولتی‌ها را به عنوان مقام مسئول می‌شناسند و ما همان اول ماجرا هم گفتیم که تعهدی بدهید که بتوانید آن را اجرا کنید.

دادستان تهران گفت: نیازی به ورود دادستانی ندارد. این یک عقد بین خودروساز و مردم است و اگر محقق نشد مردم می‌توانند با مراجعه به دستگاه قضایی شکایت کنند، اما وزیر صمت قول داد که این موضوع محقق شود، البته ما می‌دانیم که خودروسازان یک سری مشکلاتی دارند.

وی درباره افزایش خودسرانه برخی قیمت‌ها گفت: ما دیروز در یک جلسه درباره قیمت مرغ جلسه‌ای داشتیم و یکی از مشکلات همان جا مطرح شد و گفتیم مبنای دادستانی قیمت‌های مصوب است و نمی‌شود هر کسی قیمت گذاری خودش را انجام دهد.

جعفری دولت آبادی گفت: ما دیروز تأکید کردیم و به هیات‌های مشترک هم ابلاغ کردیم و مبنای فروش مرغ برای ما ۱۱۵۰۰ تومان است و تمام دستگاه‌های تعزیراتی باید به این موضوع عمل کنند.

دادستان تهران گفت: یک جریان سودجویی در این زمینه حاکم است و ما از امروز با بسیج نیرو‌ها تلاش می‌کنیم تا نظارت کافی داشته باشیم و اگر گرانفروشی مرغ در مقیاس کلان باشد حتما مصداق اخلال در نظام اقتصادی خواهد بود.

دادستان تهران تصریح کرد: فروش اقلام اساسی مثل گوشت و مرغ و لبنیات مازاد بر قیمت‌های مصوب اگر به نحو کلان و انبوه باشد اخلال در نظام اقتصادی محسوب می‌شود.

وی افزود:  اگر کسانی از عرضه مرغ خودداری و کمبود ایجاد کردند معرفی شوند و حتما با آن‌ها برخورد سفت و سخت خواهد شد.

متخلفان باید بدانند که نباید با ذهن و فکر مردم بازی کنند

وی ادامه داد: متخلفان باید بدانند که نباید با ذهن و فکر مردم بازی کنند و امیدواریم با این تصمیمات اخیر بتوانیم این بخش را در یکی دو روز آینده مدیریت کنیم.

جعفری دولت آبادی افزود: رانت خواری و فساد را در توزیع گوشت و مرغ می‌بینیم؛ نباید مردم را گرفتار کنیم. عده‌ای می‌گویند نمی‌توانیم ۱۱۵۰۰ تومن عرضه کنیم، در صورتی که این حرف اشتباه است. چرا مرغ داری که نهاده دامی دولتی گرفته حالا با قیمت گزاف می‌فروشد؟

دادستان تهران گفت: مرغ زنده ۷ هزار تومان قیمت گذاری شده است و امیدواریم امروز با نظارت دستگاه‌های این موضوع را ساماندهی کنیم و اگر کسی گران‌تر بفروشد حتما برایش پرونده قضایی تشکیل خواهد شد.

عده‌ای سودجو به دنبال دور زدن قوانین و گرانفروشی هستند

وی با بیان اینکه عده‌ای سودجو به دنبال دور زدن قوانین و گرانفروشی هستند، گفت: با افرادی که مردم را به مشقت می‌اندازند و به عرضه اقلام بالاتر از قیمت مصوب می‌پردازند و در نظام اقتصادی اخلال ایجاد می‌کنند، به طور جد برخورد می‌شود.

وی گفت: بعد از بخشنامه دادستان کل و اینکه قرار شد همکاری کنیم با دستگاه‌ها هفت جلسه برگزار شد و قرار شد کمک کنیم به امر نظارت و ده تیم مشترک با تعزیرات و سایر دستگاه‌های مرتبط تشکیل دادیم و این‌ها در همه مراکز بزرگ رفت و آمد کردند.

باید مسئولان و دستگاه‌ها پای تصمیماتشان بایستند

جعفری دولت آبادی خاطرنشان کرد: مقابله با گرانفروشی مستلزم همکاری همه دستگاه‌ها است و فقط با اینکه بگوییم مردم چیزی را نخرند درست نمی‌شود و باید نظارت‌ها افزایش یابد و ما تأکید کردیم که باید مسئولان و دستگاه‌ها پای تصمیماتشان بایستند.

دادستان تهران گفت: امروز شاهیدم که مرغ از سایر استان‌ها به تهران آورده می‌شود و گران بفروش می‌رسد و این‌ها حتما مصداق اخلال است.

وی تصریح کرد: وقتی متخلفان ببینند که دستگاه‌های نظارتی به سراغ آن‌ها می‌روند حتما دست و پای خودشان را جمع می‌کنند و دست از کار‌های متخلفانه‌شان بردارند.

جعفری دولت آبادی افزود: ما در نوروز کشیک‌هایی داریم که البته این مسائل گرانفروشی به موضوع تعزیرات بر می‌گردد. شعب ویژه از تیرماه در دادستانی ایجاد شد و کارش رسیدگی به پرونده‌های کلان اقتصادی بود.

وی ادامه داد: بعد از استیجازه از رهبر معظم انقلاب باعث شد تا شعب ویژه ایجاد شود آن هم با ویژگی سرعت دقت و شفافیت در رسیدگی و قاطعیت. زیرا در گذشته احکام صادر می‌شدند، اما سال‌ها بعد اجرا می‌شدند، اما با استیجازه رهبری مقرر شد تا کار‌ها با سرعت بیشتری انجام شود.

جعفری دولت آبادی خاطرنشان کرد:‌۸۴۹ نفر ممنوع الخروج شدند و ۲۲۴ کیفرخواست آن هم در ۸ ماه صادر شد و حالا شما فکر کنید که ما در کل موارد ۵۶۳ پرونده به طور کلی در این مدت تشکیل و رسیدگی کردیم و ۱۸۵۰ نفر در این مدت احضار شدند که کار بزرگی بود که سابقه نداشته است.

دادستان تهران گفت: تا امروز هم ۱۵۰ نفر احکامشان صادر شده است، بنابراین چنین عملکردی در ۸ ماه کار بزرگی بوده است که آن هم توسط ۶ یا ۷ قاضی در مرحله دادسرا به پیش برده شده است.

وی درباره آخرین وضعیت پرونده تصادف در علوم و تحقیقات گفت: پرونده با کیفرخواست به دادگاه رفته و باید منتظر تشکیل جلسه دادگاه باشیم. ما به خاطر مقررات نمی‌توانیم خیلی موضوع را باز کنیم، اما مدیرعامل آن شرکت و مدیر دانشگاه و شخصیت حقوقی دانشگاه پرونده‌شان به دادگاه رفته است.

جعفری دولت آبادی گفت: برخی دیه گرفته‌اند و برخی هم نگرفتند البته اصراری نبوده است.

دادستان تهران درخصوص مبلغ دیه ادامه داد: همانطور که قبلا اشاره شده بود ۲۷۰ میلیون در ماه‌های عادی و ۳۶۰ میلیون در ماه‌های حرام است.

وی درخصوص پیشگیری از وقوع جرائم اقتصادی گفت: در ادبیات حقوق آمده است که آخرین اقدام برخورد قضایی است اینگونه نیست که ما در همه امور در مرحله اول باشیم و قوه قضاییه در آخرین مرحله رسیدگی‌ها قرار دارد.

بانک‌ها باید از وقوع پولشویی جلوگیری کنند

جعفری دولت آبادی افزود: بانک‌ها باید از وقوع پولشویی جلوگیری کنند و وقتی کسی پول انبوه به حسابش واریز می‌شود، بیایند و این را اطلاع دهند همه دستگاه‌ها باید ببینند چه وظیفه‌ای برای پیشگیری دارند.

دادستان تهران گفت: باید دستگاه‌ها بیایند و در اولویت اول برخورد با مفاسد قرار بگیرند. چرا ما داریم خودمان معضل درست می‌کنیم باید به جای تولید معیوب ماشین سالم به دست مردم بدهیم.

وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم در حوزه آسیب‌های اجتماعی وضعمان بهتر شود باید به موضوع پیشگیری توجه ویژه کنیم، زیرا تنها در این صورت است که تعداد پرونده‌هایمان کاهش پیدا می‌کند. پیشگیری به عنوان یک راهکار اصلی باید مورد توجه قرار گیرد.

جعفری دولت آبادی گفت: امسال به لحاظ رسیدگی‌های مفصلی که داشتیم سال کاری مهمی بود و زحمات زیادی کشیده شد و مردم بدانند قضات ما واقعا شب و روز نداشتند تا این پرونده‌ها به نتیجه برسد و از پلیس و دستگاه‌ها و قضات و مردمی که با مشقت‌هایی همراه شدند تشکر می‌کنم.

دادستان تهران افزود: ما برای مبارزه با فساد به یک عزم جدی نیاز دارمی و امیدواریم مردم خبر‌های بهتری بشنوند مردم بدانند خدمتگذارانشان در دستگاه قضایی دغدغه‌شان کمک به مردم است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه