English

واکنش سازمان بسیج حقوقدانان به تروریستی اعلام کردن سپاه

سازمان بسیج حقوقدانان در واکنش به طرح دولت آمریکا مبنی بر قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست سازمان‌های تروریستی بیانیه ای منتشر کرد.

واکنش سازمان بسیج حقوقدانان به تروریستی اعلام کردن سپاه

به گزارش خبرگزاری موج، سازمان بسیج حقوقدانان طرح دولت آمریکا مبنی بر قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست سازمان‌های تروریستی را محکوم و بیانیه‌ای منتشر کرد.

 متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از دستاوردهای بزرگ ملت و انقلاب اسلامی ایران است که علاوه بر حفظ امنیت و مسائل دفاعی، در عرصه‌های دیگری همچون سازندگی، عمران، خدمت‌رسانی به محرومان، مسائل فرهنگی و هنری و تولید فکر انقلابی، نقش‌آفرینی می نماید و براساس اصل ۱۵۰ قانون اساسی یکی از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است که در چهل سال گذشته با تمام وجود از ارزشها و دستاوردهای انقلاب اسلامی پاسداری نموده است و مصداق این جمله رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) قرار گرفته است که فرمودند: " جمله‌ی معروف امام (رحمه‌الله) مبنی بر اینکه «اگر سپاه نبود کشور هم نبود» به این دلیل بود که سپاه، شجره‌ی طیبه‌ای است که از هویت آن، ایمان و حرکت انقلابی و جهادی می‌تراود و حفظ کشور و انقلاب نیز منوط به استمرار این عناصر مهم است."

با توجه به برکات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طول چهل سال گذشته انقلاب اسلامی و با نگاه به اینکه اساس مشکل استکبار جهانی، وجود جمهوری اسلامی وانقلاب اسلامی ایران است؛ دشمن بخصوص استکبارجهانی به سرکردگی آمریکای جنایتکار بارها به بهانه های واهی در صدد ضربه زدن به این رکن رکین انقلاب بر آمده با روشهای مختلف اعم از تخریب، ترور، تحریم و... مورد هجه و حمله قرار داده است.

این باردولت آمریکا قصد دارد طرحی مسکوت را که یک بار در سال ۹۶ از طرح و تصویب آن عقب نشینی کرد و از دستور خارج نمود را دوباره مطرح و کلیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام نماید. این اولین باری است که نیروی رسمی یک کشور یک سازمان تروریستی نامیده می شود. این در حالی است که تشکیل سپاه و فعالیت های آن نه تنها هیچ تناقضی با مفاهیم حقوق بین الملل ندارد بلکه همپوشانی هم دارد. تشکیل نیروی نظامی رسمی از صلاحیت هایی است که حقوق بین الملل تحت عنوان حاکمیت سرزمینی برای دولت ها در نظر گرفته و به رسمیت شناخته است. حقوق بین الملل بنابر اصل حاکمیت سرزمینی، این اختیار و اراده قانونی کشورها است تا قانون گذاری در مورد تشکیل نهاد های نظامی و تعیین کارویژه های هریک را پیگیری، مصوب و اجرا نمایند.

این مضحک است که اولین و بزرگترین حامی تروریست در دنیا، یک نیروی دفاعی و عامل امنیت منطقه در مقابل حملات تروریستی را تروریست اعلام می کند.اما این اقدام سبکسرانه برای ایران اسلامی تازگی چندانی ندارد و ملت ایران ۴۰ سال است که با این اقدامات امریکا روبروست و برایشان رفتار جدیدی نیست. بزرگ ترین تجربه ایران در این ۴۰ سال ایستادن در مقابل ظالمان و مستکبران عالم بوده است و به خوبی توانسته است با همین ایستادگی، معادلات بین المللی را تغییر دهد. ایران یک کشور غنی و ریشه دار و متمدن و قدرتمند و دارای نفوذ در معادلات جهانی است، که لایه های نفوذش مخصوصا در منطقه انکار ناشدنی است و این طرح در صورت تصویب قطعا تبعات سنگینی برای آمریکا خواهد داشت.

سازمان بسیج حقوق دانان  انتظار دارد مسئولین در حوزه سیاست خارجی و نیز مجلس شورای اسلامی، ضمن اقداماتی متناسب، با این دست اعمال ناشایست دولت تروریست آمریکا که دارای سابقه است هر چه سریعتر برخورد و اقدام کنند.

آمریکا با این اقدام، منافع ملی جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار داده و علاوه بر دامن زدن به جنگ اقتصادی امنیت این کشور را تهدید می کند. این تهدید آمریکا را می توان در قالب جنگ روانی در نظر گرفت و اگر منجر به تهدید امنیتی برای کشور شود این امکان برای دولت ایران است تا از طریق سازمان های ذیربط بین اللملی علیه دولت آمریکا اقدامات حقوقی شکل دهد. و مجلس شورای اسلامی بایستی با ارائه طرحی به صورت قانونی دولت آمریکا را یک دولت تروریستی معرفی نماید. به فرموده امام خمینی (ره): اگر سپاه نبود کشور نبود. لذا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همه ی مملکت انقلاب اسلامی است و اگر انقلاب اسلامی تروریست خطاب شود ما تکلیف داریم که دولت و نظام آمریکا را نظامی تروریستی اعلام نماییم.

لذا سازمان بسیج حقوق دانان ضمن محکوم کردن این طرح ذیلا به نکاتی حقوقی  اشاره می نماید:

به این نکته باید توجه ویژه و اهتمام داشت که برای پیروزی در دفاع از منافع ملی همچون مسائل دیپلماتیک، نظامی، سیاسی و اقتصادی می بایست نهضت حقوقی ایجاد کرد. و در مجامع بین المللی قوی و پر شور و پویا حاضر شد. این موضوعی است که علیرغم توان جمهوری اسلامی در احقاق حق خود در دادگاه های بین المللی، کمترین اهمیتی از طرف دولت ها به آن داده شده است. تا کنون این چنین اقدامات و طرح دعوا در مجامع بین المللی از طرف ایران بسیارکم صورت گرفته و به صورت حقوقی دنبال نشده است.

در صورت تصویب این طرح، دستگاه های ذی ربط جمهوری اسلامی از جمله معاونت حقوقی ریاست جمهوری، وزارت خارجه، ستاد حقوق بشر قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی و... می توانند بر اساس عهد نامه مودت و اینکه آمریکا یکی از ارکان کشور ما را تهدید کرده است به دیوان بین المللی دادگستری و نیز در محاکم داخلی کشور تحریم کننده  و دیوان داوری ایران و آمریکا مراجعه و طرح دعوا نموده و از حقوق ملت دفاع کنند.

لزوما طرح دعوا نیازمند ضرر مادی نیست بلکه می توان با ادعای ضرر معنوی نیز به دادگاهها مراجعه نمود و غرامت گرفت چنانچه این نوع شکایت ها در حال حاضر صورت می پذیرد و برای آنها حکم صادر می گردد.

تحریم های آمریکا از سال ۱۹۷۹ به دلایل تروریست، اشاعه تسلیحات کشتار جمعی، فعالیت های مرتبط با مواد مخدر، نقض حقوق بشر، سلب مالکیت و تهدید های زیست محیطی ایجاد شد. این دلایل، دلایل احتمالی هستند و هنوز اثبات نشده اند.

اگر آمریکا مدعی است باید ادعای خود را اثبات کند و دلایل تروریست بودن ایران را به اثبات برساند. صرفا به دلیل ادعا و وجود احتمالات نمی توان یک کشور را از حقوق خود محروم کرد و زمانی که دلیلی آشکار بر خلاف قانون پیدا نشود تحریم ها خلاف حقوق بشر است. اصل بر برائت است و نه تروریست بودن و آمریکا باید ادعای خود را  ثابت کند. در غیر این صورت آمریکا بدون دلیل، مردم ایران و یا سپاه پاسداران را از حقوق حتمی خود محروم کرده و این خلاف بیّن حقوق بشر است.

شاید یکی از دلایلی که آمریکا ایران را تروریست می داند، شعار فراگیر «مرگ بر آمریکا و مرگ براسرائیل» است. اما باید گفت ایران هیچ اقدامی علیه تمامیت ارضی و حکومیتی آمریکا انگلیس و اسرائیل و هرکشور دیگری نکرده است. لذا تروریست خواندن ایران  و اتهام تروریست بودن  ایران و مردم ایران بی پایه و اساس است و مصداق اتم «قصاص قبل از جنایت» می باشد. لذا آمریکا باید غرامت های مادی و معنوی این اتهام را تادیه نماید.

اعمال صلاحیت و تحریم یکجانبه علیه اتباع یا ارکان یک کشور ممنوع است. بر اساس این قانون هیچ دولتی وادار به تامین خواسته دولت دیگر  یا اهمیت دادن به آن نیست. لذا امریکا با تروریست اعلام کردن و تحریم یکجانبه  سپاه پاسداران که یکی از ارکان جمهوری اسلامی ایران است، این اصل را نقض کرده و اقدامش خلاف این اصل می باشد.

اعلامیه جهانی حقوق بشر میثاق ۱۹۶۶ : تاکید می کند در هنگام حمله خارجی حق دفاع وجود دارد. سپاه پاسداران یک نیروی دفاعی است که حافظ امنیت مردم است و بر اساس این اعلامیه تمامی کشور ها می توانند نیروی دفاعی خود را داشته باشند.

بر اساس اعلامیه اصول حقوق بین الملل حاکم بر روابط دوستانه و همکاری بین دولت‌ها (مصوب مجمع عمومی سازمان ملل ۱۹۷۰): اصل بر آزادی تجارت است و بین آزادی تجاری و دسترسی به حفظ صلح و امنیت بین الملل ارتباط مستقیم وجود دارد.

طبق این قانون سپاه پاسداران که یکی از ارکان دولت ایران است آزاد است تا با هرکشوری تجارت نماید و هیچ کشوری نمی تواند با ادعاهای اثبات نشده و احتمالات واهی آن را تحریم کند. اقداماتی که آزادی تجاری را نقض می کند مخل امنیت و صلح است و کشوری که در تجارت اختلال ایجاد می کند مخل امنیت و صلح است. لذا آمریکا با تروریست خواندن ایران و و ایجاد رعب و ترس در اذهان، حقوق اولیه را زیر سوال می برد.

در پایان اشاره می کنیم که این مورد اذعان مسئولان آمریکایی است که عملی کردن این تهدید، می تواند عواقب وخیمی برای آمریکا داشته باشد. وندی شرمن معاون سابق وزارت خارجه آمریکا و مذاکره کننده ارشد دولت اوباما در واکنش به این تهدید گفته است: «سپاه در شرایط فعلی نیز کاملا تحریم است و این حرکت تنش افزا، صد در صد امنیت سربازان ما در منطقه را به خطر می اندازد»

آمریکایی ها خوب می دانند که تصویب این طرح به منزوی شدن آمریکا منجر خواهد شد و دستان ایران را برای مقابله جدی‌تر با نظامیان آمریکایی حاضر در منطقه بازتر خواهد کرد. آمریکایی‌ها خود به توان نظامی ایران اشراف دارند لذا اگر این اقدام صورت پذیرد آغاز اخراج نیروهای مزاحم امریکایی از منطقه غرب آسیا و آبهای خلیج فارس خواهد شد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه